Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cesty víry představují cyklus převážně českých dokumentárních snímků, spojených tématem náboženské víry. Tato víra je základním motivem dokumentů, na který pak ovšem navazují a z něhož vycházejí i motivy další. Víra, jako bezprostředně nezobrazitelný fenomén, je v dokumentech prezentována aktivitami jednotlivců či společenství, včetně (nikoli ovšem výlučně) nezištnou vzájemnou pomocí lidí. Přitom pohled těchto dokumentů nezůstává zaostřen pouze na přítomnost, ale dovede pracovat i s kontextem historického vývoje. (Česká televize)

(více)

Recenze (31)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Cesty víry-celkem zajímavý pořad, ač tedy nejsem vůbec pobožný rád se na něj někdy podívám, působí na mě takovým zvláštním dojmem,vždycky mě pozitivně naladí...Hodnotím jen za tři, páč pro tuto databázi to je zas celkem zanedbatelný projekt... ()

Radko

všechny recenze uživatele

Videl som len jeden diel - ten s grófkou Nostitzovou, a ten bol predchnutý takým pozitivizmom, až mi bolo pokojne v duši:) **** hviezdy za túto konkrétnu časť, nie za seriál ako celok. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Nemohu se v tomto smyslu plně vyjádřit, neboť jsem bezvěrec. Nicméně hodnotím kladně zaměření tohoto pořadu, neboť nic podobného v našich končinách dříve nebylo. Veřejnoprávní tv je prostě důležitá pro širší populaci, poskytuje totiž záběrem snad vše ve svých programech, co zajímá každého z nás jednotlivě. Dává prostor, který by jinde nebyl dán.!!! ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Příjemný pořad, který jsem kdysi sledoval skoro pravidelně, koneckonců jsem věřící a tento pořad je tudíž určen mě. Prosím, aby primitivové typu cariada aU.Tarare vůbec nehodnotili, pochybuju, že vůbec viděli aspoň 1 díl, ostatně jejich komentáře vybízí k pochybnostem, zda si jen svými štěky nehojí mindráky. ()

Hedka 

všechny recenze uživatele

Videla som iba jednu časť, ale nie som si istá, či je to ten správny spôsob ako "prezentovať" vieru. Ako veriaca som mierne sklamaná touto zvláštnou, dokonca občas aj trochu zavádzajúcou a povrchnou variáciou na takúto vážnu tému. Po formálnej stránke nemám výhrady, ale chýbal mi tu aspoň náznak hlbšieho mysterium fidei.... (30.1.2011) Musím svoje hodnotenie opraviť, pretože som videla ďalšie časti a tie boli vynikajúce. Najmä tá so sympatickým Jimom Duttonom, americkým astronautom. Také živé a hlboké svedectvo viery ma veľmi milo prekvapilo a potešilo. (27.2.2011) V týchto dňoch som videla ďalší diel o Anne Bohuslave Tomanovej z r. 2003, réžia Kristína Vlachová. Veľmi dobrý (12.8.2014). ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vyhranený program, čo sa jasne odráža na hodnotení, ktoré by inak nebolo nikdy také zlé, keby šlo napríklad o program o počítačových hrách. Inak ČT uvádza 681 častí, čsfd o 30 menej. https://www.ceskatelevize.cz/porady/1185258379-cesty-viry/ ()

otík 

všechny recenze uživatele

Pořad pro čistokrevné katolíky, proto nevím, proč tento pořad hodnotí ateisté. Pro mně osobně pořad, na který se občas rád mrknu. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Církev je systematicky vytvořená hierarchie moci, kam věřící odevzdávají svůj rozum své peníze a svoji zodpovědnost a která je odděluje od osobního vztahu s vesmírným Vědomím... A pakliže dělají takzvané dobré skutky, je třeba se ptát co za to. Úpis krví? Vyzobávám si témata "nad církevní"... Jak věří věřící v Husovicích, Duchovní doteky Jana Potměšila, Chci být lidem co nejblíž Dítě těch, kteří přežili Pragovkou na Haiti Andělské tóny Klášterní speciality, Ozvěny ticha, Sám se sebou, Kněz, který zradil vlast i církev,  Otevřené dveře, Příběh listu pro papeže, Klášter na ostrově 4*, Hledání harmonie, Povoláním člověk, Papežští astronomové, Hlasy staletí. ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Nejsem věřící, ale na tenhle pořad musím pohlížet jako na každý jiný. Nemůžu dětské pořady označovat jako "odpad" jenom proto, že už nejsem dítě. Na CSFD vážně nalezla spousta hrozných troubů... Pořad Cesty víry neobtěžuje stopáží a svému tématu se věnuje kultivovaně a v rámci možností i nápaditě. ()

luczi 

všechny recenze uživatele

Keltské prameny spirituality - díl, ve kterém se o keltské spiritualitě dozvíte celkem prd, zato je vám vsugerovávána spousta domněnek, které vás mají přesvědčit, že Keltové byli vlastně takovými prakřesťany, kteří se celí tetelili, až se budou moci nechat pokřtít. ()

Chajimwitz

všechny recenze uživatele

Nikdo mi nevymluví,že veškerý náboženství je ještě větší svinstvo a prasárna než celá politika.Kdo si chce věřit,ať si věří a mě s tím neotravuje,Myslím,že takovej pořad snad ani na ČSFD nepatří,ale komentujou a hodnotí se tu daleko větší zhovadilosti,tak nakonec proč ne. ()

Reklama

Reklama