Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seržant Thomas Highway, veterán z války v Koreji, kde získal řadu vysokých vyznamenání, je sice tělem i duší voják, ale měl problémy s pitím a následnými rvačkami, takže je nakonec potrestán a převelen. Vrací se do školy, kde má cvičit nováčky námořní pěchoty. V jednotce, kterou dostane na starost, vládne totální chaos. Všichni by to vzdali. Ne tak seržant Highway. Pěstí a upřímným chlapským slovem žene rozmazlené rekruty na cvičák, a zanedlouho udělá průzkumáka dokonce i z černocha Stitcha Jonese, který byl v civilu něčím tak opovrženíhodným, jako je rockový zpěvák. Píše se rok 1983 a cepovaní vojáci se nekompromisnímu postoji a tvrdosti svého seržanta pošklebují jen do okamžiku, kdy dostanou rozkaz k bojovému nasazení na Grenadě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (254)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

„Já jsem jebal, když byl Kristus ještě ucho.“ Ukrutně nahláškovaný Clint Eastwood, který si nebere servítky. Pobavil jsem se královsky. Škoda jen, že závěrečná pasáž z operace na Grenadě už mírně pokulhává. Nutno sledovat v původním českém dabingu, byť nedostatek dabérů je na opakujících se hlasech znát. „A potom to byla ta přičmoudlá v Bangkoku. Ta ji měla fakt napříč.“ (962., 3. VIII. 2014) ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy jsou až až.Clint opět v roli drsňáka s věčně nasraným výrazem a hlasem.První půlka mě hodně bavila, a dokážu si představit tuhle část filmu za čtyři hvězdy.Pak to ale po hodině trochu vadne, k čemuž přispěje blbě natočená,a i trochu uspěchaná rádoby bojová akce.Znovu jen průměr.A utvrzuje mě to v tom, že spoustu výbornejch filmů s hlavní roí pro Clinta netočil on sám.60%. ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Nejlepší jsou drsné hlášky drcené mezi dásněmi válečného veterána. I žulová kostka je proti Eastwoodovi jen měkota. Zábavné i vážné. Vojenská akademie se starým vlkem v čele. Konec je sice trochu k smíchu, ale možná ten amatérismus je více reálný, než si myslíme. Po všech těch super akčních scénách z jiných filmů, se tohle blížilo více realitě. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

První půlka je naprosto výbornou eastwoodovskou komedií, které bych dal i 4*, když se to ale někde za půlkou přeloupne v klasicky kýčovitý a trapný americký hurá vojenský film, plný klišé, skřípal jsem zubama a chtělo se mi zvracet. Řekl bych, že tenhle film americká armáda používá k náborově propagandistickým účelům. ()

TommyLeeJape 

všechny recenze uživatele

Taková správná chlapácká komedie na zabití nudy. Clintova postava opět jako přes kopírák. Zatrpklý starší chlap, který se non-stop tváří nasraně. Tady ze sebe navíc sype hlášky typu: "Co kdybych tě vohnul přes stůl a vrazil ti ho do prdele? Načež potenciální oběť sexuálního napadení, která patrně neví nic o anatomii lidského těla, odpovídá otázkou: "Vo čem to mluvíš?" Kdybych to neviděl s tím otřesným dabingem, možná bych hodnotil i lépe. Zajímavost: Věděli jste, že Clint svým pohledem během natáčení zranil skoro dva tucty lidí? ()

Galerie (68)

Zajímavosti (11)

  • Kubánské obrněné transportéry, které útočí na na četu americké pěchoty, jsou BRDM-2. (Horryx)
  • Clint Eastwood v tomto filmu ztvárnil seržanta Highwaye, kterého sám popsal těmito slovy: „Zoufale se snaží dát ve svém životě vše do pořádku, ale je tím určitým typem člověka, který toho není schopen nějakým obvyklým konvenčním způsobem. Nepatří totiž do generace měkkot.“ (ClintEastwood)
  • Eastwood musel ještě před natáčením získat souhlas amerického ministerstva obrany, aby mohl natáčet na skutečných vojenských základnách. Ministerstvo ale nemělo příliš pochopení, a tak byl scénář změněn a pravidelná armáda v něm byla nahrazena námořní pěchotou. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno