Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seržant Thomas Highway, veterán z války v Koreji, kde získal řadu vysokých vyznamenání, je sice tělem i duší voják, ale měl problémy s pitím a následnými rvačkami, takže je nakonec potrestán a převelen. Vrací se do školy, kde má cvičit nováčky námořní pěchoty. V jednotce, kterou dostane na starost, vládne totální chaos. Všichni by to vzdali. Ne tak seržant Highway. Pěstí a upřímným chlapským slovem žene rozmazlené rekruty na cvičák, a zanedlouho udělá průzkumáka dokonce i z černocha Stitcha Jonese, který byl v civilu něčím tak opovrženíhodným, jako je rockový zpěvák. Píše se rok 1983 a cepovaní vojáci se nekompromisnímu postoji a tvrdosti svého seržanta pošklebují jen do okamžiku, kdy dostanou rozkaz k bojovému nasazení na Grenadě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $42,724,017Tržby Celosvetovo $79,000,000║ Hláškujúci Eastwood je výborný len škoda že sa to postupom času premení len na reklamu na skvelú americkú armádu, ktorá z blata urobí skvelých chlapov, konflikt v Grenade je tak trošku povrchná hračička, nemá to ten správny náboj. /60%/ ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl novinovým recenzentem a snažil bych se být objektivní, musel bych tomuto snímku dát čtyři hvězdičky. Sice pěkné, ale jen čtyři. Druhá polovina filmu je totiž oproti té první slabší. Ale jelikož filmy hodnotím za sebe, tak musím dát i tu pátou. Neboť Clint Eastwood je jako ten starej mariňáckej pes, co se opíjí, čte časopisy pro ženský a svým chraplákem stírá podřízené i nadřízené, vážně vynikající. Stejně jako v případě Olověné vesty je i tady první půlka z výcvikového tábora nepřekonatelná, škoda, že se to v té druhé zase odklonilo jinam... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica je výborne napísaná, zahraná aj zaujímavá. Čím sa ale dostávame bližšie k finále, film sa stáva tradičnou patriotickou agitkou na to, ako sú vlastne američania skvelý a že stačí prečítať pár ženských časopisov, aby ženy zmenili na vás pohľad. Eastwood v najsilnejšej forme. Hláškuje, kuká na ostatných tým svojim prižmúreným pohľadom, fajčí cigary, rozdáva rany, režíruje a celkovo funguje. Len som asi viacej navyknutý na akých si jeho outsiderov a tulákov a čudákov, než vyslovene generálov, ktorý vedia dať po papuli naolejovanému Kenovi. Ale ako ukážka Eastwoodovho majstrovstva na poli žánrového filmu s jasným rukopisom, to rozhodne stojí za pozretie. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (9)

  • Kubánské obrněné transportéry, které útočí na na četu americké pěchoty, jsou BRDM-2. (Horryx)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (reich)
  • Když je ve 35. minutě nastoupena četa před Highwayem (Clint Eastwood), tak k ní přichází voják s ručníkem kolem pasu. Kolem čety ale projde o mnoho později, než by ve skutečnosti měl. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno