Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seržant Thomas Highway, veterán z války v Koreji, kde získal řadu vysokých vyznamenání, je sice tělem i duší voják, ale měl problémy s pitím a následnými rvačkami, takže je nakonec potrestán a převelen. Vrací se do školy, kde má cvičit nováčky námořní pěchoty. V jednotce, kterou dostane na starost, vládne totální chaos. Všichni by to vzdali. Ne tak seržant Highway. Pěstí a upřímným chlapským slovem žene rozmazlené rekruty na cvičák, a zanedlouho udělá průzkumáka dokonce i z černocha Stitcha Jonese, který byl v civilu něčím tak opovrženíhodným, jako je rockový zpěvák. Píše se rok 1983 a cepovaní vojáci se nekompromisnímu postoji a tvrdosti svého seržanta pošklebují jen do okamžiku, kdy dostanou rozkaz k bojovému nasazení na Grenadě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

TommyLeeJape 

všechny recenze uživatele

Taková správná chlapácká komedie na zabití nudy. Clintova postava opět jako přes kopírák. Zatrpklý starší chlap, který se non-stop tváří nasraně. Tady ze sebe navíc sype hlášky typu: "Co kdybych tě vohnul přes stůl a vrazil ti ho do prdele? Načež potenciální oběť sexuálního napadení, která patrně neví nic o anatomii lidského těla, odpovídá otázkou: "Vo čem to mluvíš?" Kdybych to neviděl s tím otřesným dabingem, možná bych hodnotil i lépe. Zajímavost: Věděli jste, že Clint svým pohledem během natáčení zranil skoro dva tucty lidí? ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Clintův úvod jako z partesu, kdy sedí ve vězení a vypráví spoluvězňům své zážitky. "Šoustám už tolik let. Nejlíp jsem si zašukal v Da Nangu. Holky byly prohlížený denně. A my šukali bezpečně, spořádaně, profesionálně a po vojensku. Do tý doby, než nějakej pičus napsal domů mamince, že si v Jižním Vietnamu zavrzal. Pěkně to rozmázli. Výbor kongresmanů, jeden kripl vedle druhýho, který v životě nebyli v armádě, oznámili námořní pěchotě, že jim ruší opušťáky. A my na to zareagovali po našem. Zasalutovali jsme, udělali čelem vzad a poklusem jsme se vrátili do místního bordelu, kde jsme chytili kapavku a filcky... a nepěknej vztah k něžnýmu pohlaví." Hlášky 100%, akce 50%. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tento film funguje preto, lebo je z 80. rokov. Hláška strieda hlášku a tieto hlášky by v dnešnom filme neboli až tak vtipné, ako keď ich prednáša Clint, Van Peebles a spol. uprostred 80. rokov. "Má tak zovretú prdel, že sere hubou". Atď. Že je dej predvídateľný, je iba dobre, snáď nikto nečakal, že spracovávaní mariňáci svojho veliteľa niekedy zradia. Clint tu robí idiota aj zo svojej postavy, keď ho ničí bývalá žena, bolo mi ho ešte viac ľúto, ako jeho chlapcov pri výcviku. Príjemná jednohubka, dôstojný hláškovací predchodca Posledného skauta.... ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood♥ je zřejmě jediným chlapem na světě, kterého bych po večeru plném jedovatostí, vulgarit a sexistických narážek označila za výborného společníka... a ač se k jeho Heartbreak Ridge až tak bezvýhradně nestavím, svoje jsem si, obzvlášť v první půli, rozhodně užila a v té druhé se určitě neurazila. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Správný americký voják je drsný voják - furt šoustá (to cituji), pere se, ale když jde o akci, dokáže nasadit krk. Clint Eastwood hraje takového správného vojáka, který je neustále ve vězení a jeho jedinou šancí dostat milost je vytrénovat ve schopné vojáky hromádku nezvedených amerických teenagerů. DVD: Jako bonus tříminutový trailer. Film 1/4, Bonusy 1/4, Zvuk 3/4, Obraz 4/4 ()

Galerie (68)

Zajímavosti (9)

  • Eastwood se rozhodl, že jeho bývalou manželku bude hrát žena přibližně stejného věku jako on, aby byl snímek divácky věrohodný. Obsazena byla Marsha Mason. (ClintEastwood)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (reich)
  • Závěrečná sekvence o invazi na Grenadě vzbudila spoustu protestů, především scéna, kdy Highway (Clint Eastwood) střílí do zad zraněného nepřítele. Vedení sboru námořní pěchoty byla zakázána další spolupráce s filmovým štábem a dostalo příkaz se od filmařů distancovat. Podle Clinta Eastwooda vedení armády vůbec nepochopilo jeho ironické pojetí postavy Highwaye. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama