Reklama

Reklama

Epizody(25)

Vypadá děsivě, ale je to dobrák od kosti. Ryūji se nečekaně spřátelí s Taigou, drobnou dívenkou s ostrým jazykem a drsnými způsoby. (Netflix)

Recenze (38)

T2 

všechny recenze uživatele

Romantika z toho srší ako hrom, je taká fajn uletená, obohatená o drzé odfrky, či zábavné vzájomné uťahovanie, založené na dvoch rozdielnych postavičkách, v škole obávaného Takasu a "Tigrice" Aisakou, ktorá mu dáva neskutočne zabrať. Drzá zábavná jazda. /70%/ (videl na festivale Comics Salon 2009) ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

První kapitola skončila, já si tu nastavil ** a měl jsem v úmyslu to smazat. Říkal jsem si WTF, 12 už mi dávno není, proč bych na to jako měl koukat? Pak jsem si ale říkal, že přeci jen ten opening, na který jsem byl navnaděn, je až od 2. dílu. Tak jsem koukal na 2. díl, během kterého se Rjůdži vysmál stereotypu Taigy, vysvětlil jí, že jsou si rovni, a začal jí říkat křestním (což je hodně intimní). A ona to vzala, i když pro statut quo, své křehké sebevědomí a pro okolí si své kecy nechala... A zrodilo se zajímavé pouto... Nezdá se mi, že tu jde o rabukome a o vztah dvou protiv a vyřešení kdo s kým skončí... Spíš je to hrozně moc úhlů pohledu, jaké rozmanité podoby může mít silné přátelství... vpodstatě ve všech aspektech... jak udělat něco nezištně bez ohledu na vlastní prospěch předvádí 7 lidí... na okraj, stále obdivuji přezdívku tenori taiga... přenosná, kapesní, doslova vezoucí se na ruce (dá se říct, že Rjůdžiho, že?). Nejsilnější melodramatické momenty... ve 4/5 19. epizody, a samozřejmě v anime nevídaná scéna (v ložnici). |•| Edit: ano, v jedné diskusi jsem četl větu, proč je toto anime výjimečné: because it´s pure. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tygr a drak, dvě silná mystická stvoření, jsou k sobě neodolatelně přitahována. Kvůli čemu, soupeření nebo vzájemné podpoře? Ryuji charakterizovaný obličejem vrahouna, ale s velmi starostlivou a laskavou duší. A droboulinká Taiga, která si svoji výšku a fakt, že ji odmítla vlastní rodina, kompenzuje násilným chováním. Co ji taky jiného zbývá? Když tě nechtějí ani tvoji nejbližší a jsi tak malá, že tě každý přehlídne, je pár kopanců a drsnost jednou z možných záplat na duši. A taky, aby si tě pořádně všimli. _____ Zatímco první díly slibovaly víc akce a legrace, už záhy se seriál překlopil do romance a japonská střední se proměnila ve školu zlomených srdcí. _____ Finále je předvídatelné, ale je hezké, jak k němu seriál spěje. Výtržnice Taiga jenom skrývá svoji křehkost a Ryuji je prostě zvyklý se starat. Co mě štvalo, byla naspeedovaná zrzka, alias nejlepší kamarádka a líto mi bylo namachrované modelky, která svůj cit téměř ani nenaznačila, takže na ni nezbyla ani role zhrzené milenky. _____ Když se divák smíří s dětinskou kresbou, zjistí, že Japonci ji umí a dokážou dokonce i do těch širokých panenkovských očí dostat emoce. _____ Emoce byly vůbec zajímavé – buď sebezapření a skrývání, nebo hysterie, když už potlačovaný cit nejde udržet uvnitř. Japonští středoškoláci projevují velkou míru zodpovědnosti, cílevědomosti, schopnosti obětovat se pro kamarády a dodržování pravidel. _____ UPOZORNĚNÍ: Po titulcích posledního dílu následuje ještě několik scén. SHRNUTÍ: Skoro bych se vsadila, že seriál inspiroval můj jiný oblíbený – The End of the F***ing World ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Toradora! nie je zlé anime, ale má niekoľko chýb. Podľa mňa zobraziť chlapa až natoľko zženštilého nie je dobré a mužov to skôr odrádza. Nechať sa toľko tĺcť od ženy asi nie je vtipné a muž má mať svoju hrdosť. Samozrejme je aj zlé, že hneď je jasné kto sa s kým dá v budúcnosti dohromady. Vtipnosť si dovolím povedať priemerná a romantická časť je lepšia ako humorná. Často sú tam schémy, ktoré sú viditeľné aj v iných podobných anime a dobrý nápad je vytvoriť vzťah medzi dvoma úplne odlišnými ľuďmi. Ďalšie plus a to výrazné je uvedenie postavy, ktorá sa správa dospelo (Kawashima). Ami Kawashima je postava, ktorá všetko vidí z dospelého pohľadu a to je pre mňa novinka v takýchto anime. Samozrejme je prítomné dievča čo sa správa úplne opačne a to Minori Kushieda. Lenže aj keď sa správa detsky v skutočnosti tak nemyslí. To je vážne plus keď, postavy sú takto vyvinuté. Napriek tomu by som potreboval toho ešte viac a to niečo zaujímavé v príbehu. Aby ten príbeh išiel niekam kam iné nie. ;;; Taiga aj Yuusaku sú na škole obaja obávaný a všetci sa ich boja nie oboch právom. Títo dvaja študenti sú opozitá. Yuusaku je poriadkumilovný a v podstate milý chalan čo dobre varí. A Taiga je neporiadna, číže si rada nechá upratať a navariť a správa s k mužom ako k odpadu a napriek tomu je vlastne tiež milá. Obidvaja hľadajú lásku vo svojej triede a sú zaľúbený do svojich spolužiakov, tak si v tom skúsia navzájom pomôcť. Asi ako sa to môže skončiť? ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Vzhlížím k Toradoře jako jedné z těch známějších školních romantických komedií (Nemůžu si neodmyslet to nenazývat Toreadora. Kde to vůbec vzniklo?), a tak jsem považoval za obecnou otaku vědomost mít toto jako povinnost v kolonce shlédnutých. Upřímně, čekal jsem mnohem vetší dávku originality a vtipu v příběhu. Hádám, že to bude už jakousi "zajetostí" v kolejích tohoto žánru, že se neustále opakují prvky festivalů, otázka budoucího povolání, výlet k moři, valentýny a podobně. Respektuju to, co jiného bychom ve škole asi tak mohli dělat? Stále si nepřijdu nikterak přísný, když požaduji aspoň minimální dávku inovace, jiný tok osudu, hrstku nepředvídatelnosti..přičemž nic z toho se nedostavilo. Nespoutaný úvod byl zábavný, ale poté to už přesedlalo 100% na romantickou notu, frekvence vtipu opadla na úroveň deště na poušti a jen jsme byli v galerii Klišé & klišé. Záchraný kruh tomu obrazně řečeno háže ústřední dvojička, volatilní Taiga s kliďasem Ryuujim, kteří mají továrnu na šarm a charakter s intelektem jim není neznámý. I když každý ví, jak to nakonec dopadne a sem tam mě Taigino mlácení sympatické zdaleka nebylo, tak hlavně u Ryuujiho si nemůžu vzpomenout na jediný absurdní nebo neomalený prvek (narozdíl od Kushiedy nebo Kitamury). V tom je Toradora! jednoznačně nejúspěšnější, protože onen pocit, kdy to hlavnímu páru přejete, je Vám vykreslením onoho páru snadno vsugerováno, čímž jsou mnohé skřípance umně zamazány. Konec je taky jeden z těch lepších a u mě budou mít vždy povedené závěry velkou váhu. I přes mou osobní nevraživost vůči J.C. Staff studiu a s příhlédnutím, že grafická stránka má nějaký věk, tomu dám slabší 4*, jelikož mé časté nenadšení z bežných rabukome se nedostavilo. ()

Galerie (1 069)

Zajímavosti (3)

  • První ze dvou úvodních písní „Pre-Parade“ nazpívaly Rie Kugimiya (dabérka Taigy Aisaky), Eri Kitamura (dabérka Ami Kawashimy) a zpěvačka Yui Horie (dabérka Minori Kushiedy). Tu druhou „Silky heart“ opět nazpívala zpěvačka Yui Horie, avšak tentokrát pouze ona. (CarnTheNunya)
  • Název Toradora je spojením japonských slov pro tygra (tora) a draka (doragon). V jedné z prvních epizod Ruiji řekne, že jakožto drak je jediný, kdo se může tygrovi (kterým je myšlena Taiga Aisaka) vyrovnat. (cesmine)
  • První ze tří závěrečných písní „Vanilla Salt“ nazpívaly Rie Kugimiya (dabérka Taigy Aisaky), Eri Kitamura (dabérka Ami Kawashimy) a zpěvačka Yui Horie (dabérka Minori Kushiedy). Tu druhou „Orange"“opět nazpívaly Rie Kugimiya, Eri Kitamura a zpěvačka Yui Horie a tu třetí „Holy Night“ už nazpívaly pouze Rie Kugimiya a Eri Kitamura. (CarnTheNunya)

Reklama

Reklama