Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V 50. letech byl v projektu Daedalus cvičen tým elitních pilotů, kteří se měli stát prvními americkými astronauty. Nařízením vlády byl však projekt ukončen a do vesmíru vyslán šimpanz. O čtyřicet let později selže ruské komunikační družici Ikon navigace. Pokud by se zřítila, mělo by to vážné následky. Proto se Rusové obrátí s prosbou o pomoc na Američany, navigační systém byl okopírován z amerického Skylabu. Jeho konstruktérem byl Frank Corvin, jeden z členů bývalého týmu Deadalos. Jen on si poradí s jeho opravou. Frank zuří, když zjistí, že jedním z ředitelů NASA je nenáviděný Bob Gerson, bývalý šéf projektu Deadalos. Nakonec ale souhlasí s nápadem dát dohromady původní tým, který se vypraví do vesmíru a družici opraví. Postupně najde všechny bývalé kolegy, předloží jim svůj návrh a přesvědčí je, aby se k němu přidali… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood, Tommy Lee Jones, Donald Sutherland a James Garner dokazují, že ještě nepatří do šrotu. Skvělé herecké výkony a perfektní humor, vás táhne celým filmem aniž by jste měli čas se nudit. Clint samozřejmě dokazuje, že je pořád machr a tak se mu taky kamera (kterou i sám směřoval) věnuje nejvíc, přesto jsem mnohem raději měl postavu Hawka v podání Tommy Lee Jonese. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Průměř. Parta důchodců si vyletí do vesmíru. Sice originální, ale průměrné. Eastwood by měl točit úplně jiné filmy. Poslední dobou mu to celkem šlape. A herecké obsazení je jaké je určitě jen z jednoho důvodu. Režie: Clint Eastwood. Jak jinak si vysvětlit tolik staříků v jednom filmu? Všichni už počítají s tím, že zbytek života dožijí v jednom obrovském domově důchodců a tak zkoušejí, jak jim to ve společném soužití půjde. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

První polovina snímku zábavně nadsazená a velice dobře sehraná, druhá pak sebežroutská, klišovitá a tak trochu scénáristicky upatlaná. Výsledkem je nesourodý film, který sice nedráždí, bohužel navzdory nadějnému rozjezdu nenabídne ani žádnou zvlášť vzrušující dobrodružnou náplň. Prostě akce pro seniory. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Oddechový snímek, která se tváří jako víc než průměrný film se staršími herci. Tím však je a všichni zúčastnění ať chtějí nebo nechtějí hrají ve filmu, který působí trochu jako klišé (mladí piloti nedostanou šanci a po letech jim je šance dána, protože nikdo neumí to co oni ... satisfakce? Mimo tom už jim není 20cet...). Herecké obsazení snad lehce vynahrazuje tento pocit a Clint Eastwood ani neumí zahrát něco špatně. Donald Sutherland s Jamesem Garnerem působí trochu jako třetí kolo u vozu, protože Clint společně s Tommy Lee Jonesem dostávají největší prostor a ostatní jsou jen v pár prostřizích nebo pro pár sexistických vtípků. Film na jedno podívání a pak už asi nikdy více... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : Ken Kaufman, Howard Klausner. Kamera : Jack N. Green. Hudba : Lennie Niehaus, Clint Eastwood a J.C. Chasez. Hrají : Clint Eastwood (Frank Dorván), Tommy Lee Jones (Hawk Hawkins), Donald Sutherland (Jerry O'Neill), James Garner (Tank Sullivan) nebo James Cromwell (Bob Geron). Chtěl jsem dát čtyři hvězdy, ale nakonec jsem se rozhodl zůstat na Zemi. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Novinový titulok "Prezretá posádka" (angl. The Ripe Stuff) je odkazom na ikonický film The Right Stuff (1983). (DJW)
  • „Trochu zestárnete a chtějí po vás, abyste hrál o dvacet let mladší postavy, což je absurdní. Chtějí po vás, abyste hrál nějakého čtyřicátníka. Vy už ale čtyřicátníky hrát nechcete,“ svěřil se se svými pocity Clint Eastwood, který zde hraje jednoho z veteránů, kteří letí do kosmu opravit starý satelit. (ClintEastwood)
  • Mise ve filmu nese označení STS-200. V době natáčení filmu však byla zatím poslední misí raketoplánu mise STS-97 a vůbec poslední mise raketoplánu z roku 2011 nesla označení STS-135. Rovněž je smyšlené jméno raketoplánu, NASA nikdy nevlastnila stroj s jménem Daedalus. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno