Reklama

Reklama

VOD (1)

Biografické drama HBO vypráví o pozoruhodné ženě, u níž byl v dětství diagnostikován autismus. Temple Grandinová však dokázala překonat osudové překážky a stala se z ní vědkyně, spisovatelka, ochránkyně zvířat a průkopnice vzdělávání autistů. V hlavní roli Claire Danes.  „Nejsem jako jiní lidé. Já myslím v obrazech.“ To jsou slova Temple Grandinové, jejímuž osudu je věnováno biografické drama z produkce HBO, které režíroval Mick Jackson. Tato pozoruhodná žena, u níž byl v dětství diagnostikován autismus, dokázala s pomocí své matky, tety a učitele překonat všechny osudové překážky a proměnit svůj zvláštní dar v jedinečnou dráhu vědkyně, spisovatelky, ochránkyně zvířat a průkopnice vzdělávání lidí, kteří též trpí autismem. (HBO Europe)

(více)

Recenze (165)

venison 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělé zpracování "true story" z produkce HBO !!! :-) Člověk si řekne, další chudák autista, co zase ke splnění amerického snu přišel, ale tohle je jiné.. Není to zachycení toho, jak na autisty pohlíží okolí, ale toho, jak okolí vnímá autista.. Navíc geniální autista.. Moc se mi líbilo zachycení Templiných vizí.. Perfektní výkon Claire Danes, životní role Catherine O'Hara a standardně skvělá Julia Ormond.. Ps: nenechte se odradit "dobytčím" tématem filmu !!! ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Nedávno som videl silný pravdivý a kritický film FOOD o vplyve kadejakých firiem okolo fastfoodov, McDonalds, Monsanto, ako v honbe za ziskom silne ovplyvňujú politiku statu a poľnohospodárstvo nielen v Amerike. A tu sa zrazu objaví mlada Temple ako autistka vhupne rovno do toho virvaru a snaží sa snaží ... aspoň troska keď nie zvrátiť, tak aspoň zľahčiť ten proces okolo "výroby mäsa". Veľmi zaujímavý príbeh. Dobrý scenár, a excelentný výkon hlavnej predstaviteľky. S pohodou dvam 5b. (A ten film FOOD si choďte pozrieť, tam je ešte naturalistickejsie vidieť prácu texaských a chicagskych bitunkov) :) ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Claire Danes si odniesla za tento film zaslúžený glóbus a už vieme prečo bola obsadená do Homelandu. Tá jej mimika, no to je na psychicky nevyrovnaného človeka neopakovateľné. Herecky super, ale to je tak všetko, pretože film o autistke, ktorá vymyslela, ako zmierniť bolesť kráv tesne pred ich porážkou. Hm, trocha divné. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Vidět Claire Danes ve Shopgirl, posléze v Hvězdném prachu a s malým odstupem juknout na tento film tak nebudete věřit, že to je stále jedna a ta samá osoba (snad jen podle nosu... :-) ...). A o tom to je. Tenhle film stojí a padá s Claire, což mně připomíná, abych přehodnotil svůj žebříček oblíbených hereček.... ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem měl velký problém si zvyknout na výkon Claire Danes. Už mi poslední dobou leze krkem, jak si každý herec musí alespoň jednou za život zahrát autistu či jiného mentála. Ale po půlhodině už jsem na Danes ani nepomyslel, prostě tam pobíhala hodně svérázná Temple. Film je podobně prvoplánově líbivý jako Forrest Gump, ale jak naznačuje moje topka, kde se na úplném vrcholu hřeje právě alabamský běžec následovaný Amélií z Montmártru a z nevelké vzdálenosti pozorovaný nejrychlejším Indiánem, já na takové podbízení slyším. A Temple jako taková je v tomto ohledu po pomalejším rozjezdu kus vskutku ideální. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Video z iluze místnosti, které sledují na internátní škole, bylo stejné, jaké Temple (Claire Danes) viděla v reálném životě. (Nathaniell)
  • Scény, ve kterých se zdá, že se krávy topí nebo jsou jinak v nebezpečí, nebyly natočeny se živým dobytkem, ale místo toho s podrobnými modelovými kravami zvanými „stuffies“ nebo animatronickou krávou. (Nathaniell)
  • Scéna před aukcí dobytka se odehrávala v Arizoně, ale byla natočena v Texasu. Původně chtěli točit v kanadském Calgary, ale Grandin namítla, že neexistuje způsob, jak by Calgary mohlo vypadat jako Arizona. (Nathaniell)

Reklama

Reklama