Reklama

Reklama

VOD (1)

Biografické drama HBO vypráví o pozoruhodné ženě, u níž byl v dětství diagnostikován autismus. Temple Grandinová však dokázala překonat osudové překážky a stala se z ní vědkyně, spisovatelka, ochránkyně zvířat a průkopnice vzdělávání autistů. V hlavní roli Claire Danes.  „Nejsem jako jiní lidé. Já myslím v obrazech.“ To jsou slova Temple Grandinové, jejímuž osudu je věnováno biografické drama z produkce HBO, které režíroval Mick Jackson. Tato pozoruhodná žena, u níž byl v dětství diagnostikován autismus, dokázala s pomocí své matky, tety a učitele překonat všechny osudové překážky a proměnit svůj zvláštní dar v jedinečnou dráhu vědkyně, spisovatelky, ochránkyně zvířat a průkopnice vzdělávání lidí, kteří též trpí autismem. (HBO Europe)

(více)

Recenze (165)

misterz 

všechny recenze uživatele

Fenomenálne stvárnenie jednej úžasnej ženy, ktorá aj napriek tomu, že jej štart do života bol sťažený mnohými prekážkami súvisiacimi s jej autizmom, všetkých predbehla a strčila do vrecka. Neobyčajne pútavo vyrozprávaný životopisný príbeh, navyše ktorý je aj napriek smutnejšej téme okorenený príjemným humorom, hlavne čo sa týka svojrázneho, no za to o to viac brilantne jednoduchého spôsobu riešenia problémov tejto milej osôbky. Formálne, obsahovo aj herecky najlepšie zvládnutá tematika autizmu na filmovom plátne! ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Zfilmovaný biografický příběh mimořádné a úžasné ženy s velkým handicapem Temple Grandinové, kde jsem se na konci neubránila slzám, prostě to nešlo zadržet. Obdivovala jsem její odhodlanost překonávat tolik překážek od posměchu, nebo absence empatie spolužáků až po mnohdy velmi nepříjemné chování dospělých. Mnohé by takové nepochopení její osobnosti odradilo, ale pro ní se to naopak stalo velkou výzvou. A tak nakonec Temple Grandinová našla svůj smysl života. Nesmím zapomenout na to, že to určitě vyžadovalo nezměrnou trpělivost její matky a jejího nejbližšího okolí. Clarie Danes byla naprosto úžasná a já byla téměř v šoku, protože jí znám z Homelandu v úplně jiné, ale také vynikající roli. Vyjímečný a skvělý film, navíc inspirující mnohé k většímu pochopení a vstřícnosti k takovým lidem, jako je právě Temple. ()

Reklama

Woody77 

všechny recenze uživatele

Bomba,Bomba,Bomba úžasný koncert Claire Danes , úžasný príbeh Temple Grandin o cieľavedomosti ísť za snom. Veľmi som rád ,že do rúk mi vbehol tento film pretože som nič také nečakal.Doteraz som občas zachytil toto meno ktoré mi signalizovalo ,že niečo s dobytkom ale čo? Presne som nevedel.Tento film to celé vysvetlil ,ale nielen to. Krásne rozpovedal príbeh o autistke ktorá sa pasovala s celým svetom len aby tu ničo za sebou nechala pretože razila pravdu ,že dobytok nie je iba maso ,ale aj živy tvor ktorý ma právo na dostojný odchod .Odporúčam všetkym pozrieť tento film aby sme videly svet aj inými ocami. Skvele 5 hviezd bez váhania Super!!! ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Vidět Claire Danes ve Shopgirl, posléze v Hvězdném prachu a s malým odstupem juknout na tento film tak nebudete věřit, že to je stále jedna a ta samá osoba (snad jen podle nosu... :-) ...). A o tom to je. Tenhle film stojí a padá s Claire, což mně připomíná, abych přehodnotil svůj žebříček oblíbených hereček.... ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Nedávno som videl silný pravdivý a kritický film FOOD o vplyve kadejakých firiem okolo fastfoodov, McDonalds, Monsanto, ako v honbe za ziskom silne ovplyvňujú politiku statu a poľnohospodárstvo nielen v Amerike. A tu sa zrazu objaví mlada Temple ako autistka vhupne rovno do toho virvaru a snaží sa snaží ... aspoň troska keď nie zvrátiť, tak aspoň zľahčiť ten proces okolo "výroby mäsa". Veľmi zaujímavý príbeh. Dobrý scenár, a excelentný výkon hlavnej predstaviteľky. S pohodou dvam 5b. (A ten film FOOD si choďte pozrieť, tam je ešte naturalistickejsie vidieť prácu texaských a chicagskych bitunkov) :) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Templina matka při projednávání přijetí na speciální střední školu říká, že Temple (Claire Danes) se pro uklidnění zavírá do přístroje. Ta však přístroj sestrojí až při pobytu na farmě v létě před univerzitou. (verrien)
  • HBO koupilo stádo krav pro scény s dobytkem v tomto filmu. (Nathaniell)
  • V celém filmu se příležitostně objevují plakáty Alberta Einsteina. Předpokládá se, že Einstein měl Aspergerův syndrom. (Nathaniell)

Reklama

Reklama