Reklama

Reklama

Poznáš muže svých snů

  • USA You Will Meet a Tall Dark Stranger (více)
Trailer

Obsahy(1)

Romantická komedie, vypovídající o manželství, rozvodech a nevěře... Hořkým humorem ilustruje, jak lehké je pro naše iluze ze sebe dělat blázny. Vášně, touhy, sny, neklid i stres vykolejí v životě nejenom manželský pár Alfieho (Anthony Hopkins) a Helenu (Gemma Jones), ale i jejich dceru Sally (Naomi Watts) s manželem Royem (Josh Brolin). Poté, co Alfie opustí Helenu, aby dohnal své mládí a věnoval se energické, svobodomyslné dívce na telefonu jménem Charmaine (Lucy Punch), se Helena odvrací od racionálního přístupu k životu a řídí se praštěnými radami kartářky. Sally, nespokojená ve svém manželství, se zamiluje do pohledného majitele galerie Grega (Antonio Banderas) a její manžel Roy, nervózně čekající na reakci na svůj první rukopis, se zblázní do tajemné ženy Die (Freida Pinto), kterou pozoruje z okna svého bytu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (371)

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Chápu, respektuji a přijímám genialitu a tvořivost pana Woodyho, ale já mu stejně pořád nerozumím. Dávám mu jednu šanci za druhou, ale stále mu neumím přijít na chuť. Na mě i tento jeho film působil plasticky a uječeně. Navíc mi to přišlo jako zbytečný film, se kterým se málo kdo ztotožní, neboť neměl žádné emoce (krom jekotu ovšem). Nechci Woodyho a jeho tvorbu zbytečně kritizovat, jenom ho neumím ocenit. A stejně mu zase dám další šanci ;). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné!! Woody Allen nepolevuje a rok co rok překvapuje další porcí promyšlených dialogů a netriviálních příběhů. Mistr už dávno nemusí nikomu nic dokazovat, natož mě, který některé jeho dítka doslova zbožňuje. Přesto.. když chce bavit, dojímat, soudit, překvapovat i pitvat, bránit mu v tom rozhodně nebudu. Pro tentokrát to není až tak jistý tah na branku, ale to „vůbec“ nevadí. No, vadí.. místy to totiž vypadá, jako by si slavný tvůrce jen plnil formu, protože ač měl skvostné herce a dobrý námět, jede jen na půl plynu. Cynicky se vyjadřuje k snaze několika vesměs příbuzensky propletených postav vymanit se z osobní krize. V některých to slušně vře, jiní se na dno teprve dostanou, další se z něho sápají zase nahoru. Skáče od jedné postavy k druhé, člověk se těší, co nabídne další setkání s někým, jenž se mu právě v minulé scéně stával bližším, jenže těch postav je tolik, žádná až tak moc srdcová a.. Allen, který dál putuje po starém kontinentě (ze Španělska přesídlil na britské ostrovy), tentokrát nijak zásadně nepřekvapuje (i když obrat u Joshe Brolina mě dostal), přesto si s divákem slušně pohraje (přebíhá z komediálních do tragických rozměrů a zase zpět), nastoleným zápletkám a potížím nedává řešení/morální soudy. Prostě leccos nechává na divácích. Ať si oni sami rozhodnou, zda ta či ona postava jedná správně.. i když se tak trochu staví a fandí těm naivnějším (třeba Gemmě Jones vrhající se do náručí kartářky). Občas jsou to skvostné momenty zralého tvůrce, povětšinou ale chybí ona pověstná lehkost.. přesto pořád nadprůměr!! Jo, a chci bydlet naproti Freidy Pinto.. ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Woody Allen prostě umí a na jeho pozdních filmech si pochutnám stejně jako na těch starších. You Will Meet a Tall Dark Stranger je komorní tragikomedie, která by se snad více vyjímala na divadelním pódiu, ale působí nakonec stejně dobře i na plátně. Herci opět skvělí, sice mi neurotický charakter Woodyho Allena trochu chybí, stejně jako ostřejší satirický humor, ale celkově příjemné pokoukání... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

O kousek lepší než Whatever Works ale slabší než Vicky Cristina Barcelona a Cassandra's Dream, kde jsem (v posledním jmenovaném) vůbec prvně začal Woodymu přicházet na chuť. Do poznané filmotéky už můžu zařadit i několik kousků z Allenovy starší práce (jeho ještě herecko-režisérské nebo dokonce i jen herecké období), a jednou, jednou snad zkouknu všechny jeho filmy. Ve "Vysokém cizincovi" nepřekvapí než možná zbytečný motiv Alfieho "druhé (viagrové) mízy a jak to dopadlo", jinak sem všechno skvěle pasuje, všechny osudy jsou vykresleny přesně podle pravidel filmově reálného života. Woody tentokrát nechal odpočívat Scarlett i Penélope a "nasadil" další horkou krásku, mladičkou Freidu (kterou už celý svět znát z multioskarovky Milionář z chatrče). Ó Půlnoci v Paříži, nastaň! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Právě pro vás nastává období velkého naplnění........... Příběh o životě a jeho cestách, částečně vyprávěný třetí osobou. CITÁT - Všichni víme, že to někam dotáhneš.......... Líbí se mi, jak všechny osoby dostávají skoro stejný čas a prostor. Není to film jen o někom, je to prostě o všech. CITÁT - Já chci už svou rodinu.......... Asi ze všech těch postav, z nichž každá má svůj problém, se mi nejvíce líbí maminka Helena. CITÁT - Ať už sklapne, zabiju jí !!!........ Postavy se dostávají do stále trapnějších situací a i když jim to přejete, jejich osud si je najde. Boží mlýny - znáte to - a postavení planet není zrovna v dobré konstelaci. Snímek o tom, jak pomíjívá a křehká je existence. Nežijeme jen jednou. Film má bezvýznamný konec, ale to už je jiný příběh. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (10)

  • Freidě Pinto se nelíbilo jméno, které Woody pro její postavu vybral, a tak ho přemluvila, aby si mohla vymyslet jiné. Zrodila se Dia, což ve španělštině a portugalštině znamená den a v hindštině světlo. (Krouťák)
  • Anna Friel nakrútila svoju postavu za jeden deň a rovnako aj Celia Imrie, ktorá povedala, že úlohu, aj keď bola len malá, zobrala len preto, lebo Woody Allen je proste legenda. (U_S_O)
  • Jedná se o první film v režii Woodyho Allena, který nepomáhal produkovat Charles H. Joffe. Po téměř čtyřicetileté spolupráci Joffe zemřel v červenci 2008. (novoten)

Související novinky

Woody se stěhuje do Paříže

Woody se stěhuje do Paříže

04.03.2010

Po Barceloně a Londýně se jeden z nejpilnějších režisérů současnosti přesouvá do francouzské metropole. Jeho nový film, který začne natáčet v létě, jako obvykle nemá název a zápletka je držena v… (více)

Reklama

Reklama