Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Sitcom FM sleduje neurotického indie DJ Lindsay Carola a jeho povedené kamarádíčky při každodenní práci v jejich vlastním indie rádiu FM 86.5 (též Skin FM), kde všichni neustále dychtí po slávě. V každém díle se objeví jedna méně známá anglická kapela, která naživo zahraje jednu písničku.
Lindsay se snaží proslavit jako DJ a má neustálé problémy s ženami a především sám se sebou. Jeho problémy mu usnadňují jeho kolegové - Jane, která je typickým příkladem ženy ženoucí se za sexem a využíváním mužů, a Dom, který v seriálu vystupuje jako největší pařmen - probuzení se na trajektu uprostřed oceánu nebo vykonání potřeby do klobouku frontmana Subways pro něj není problém, kamarádi naráží i na jeho historii v "boybandu". Ač se to zdá neskutečné, jemu i Jane se daří protloukat životem bez větších problémů, jediný, kdo selhává na všech čarách je Lindsay, kterému nepomohou ani upnuté jeany.
V každé epizodě uvidíte naživo jednu z anglických skupin - The Charlatans, The Wombats, Guillemots, Ladyhawke, The Subways a Sway. V FM se také mihnou známé osobnosti jako Justin Hawkins, Marianne Faithfull, Toyah Wilcox, Jamie Theakston, Konnie Huq a Tim Westwood. (Wild_man)

(více)

Recenze (44)

B!shop 

všechny recenze uživatele

V IT Crowd me O'Dowd bavil, tak jsem byl zvedavej na jeho dalsi serialovej pocin. A byl jsem spokojenej, ne vylozene nadsenej, ale rozhodne spokojenej. Ocekavane to tahne O'Dowd a tentokrat sledujem particku lidi pracujici v radiu, takze lehce takovy Pirati na vlnach. Coz znamena, ze to je hlavne o docela solidni muzice a pak o ne sice buhvijak inteligentnich, ale perfektnich forech, sice to neni komedialni smrst od zacatku do konce kazdyho dilu, ale pobavit to proste dokaze a je skoda, ze vzniklo jen sest dilu. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Velmi neftipný britcom. S výjimkou zdařilého (ne skvělého, to ani zdaleka) dílu s Ladyhawke je v každém dílu přibližně jeden vtipný vtip. Chris O'Dowd je sice sympaťák, ale hraje tu prakticky tutéž postavu jako v IT Crowd a hraje ji úplně stejně. Dokoukal jsem to, jenom protože to má jen šest dílů. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Jak jsem říkal kamarádovi, který mi FM doporučil, dal bych 3,5*. V těchto případech dělám většinou to, že se podívám, zda je na ČSFD film/seriál dle mého spíše podceňovaný (v tom případě jdu o půl nahoru), nebo přeceňovaný (v tom případě o půl snížím). Tady se jedná spíše o druhý případ. Chris O'Dowd, Kevin Bishop a Nina Sosanya tvoří výborný tým, který svou peprnou mluvou s těžkým irským (O'Dowd) a britským (ten zbytek) akcentem drtí posluchače svého rádia Skin.. a jsou vážně vtipní. Dobrým nápadem je i to, že v každém díle se v rádiu objeví opravdová kapela, která tam zahraje či má alespoň nějaké cameo (Guillemots, Marianne Faithfull, The Wombats, The Subways či The Charlatans). Je to příjemné a jak řekl můj výše zmíněný kamarád, "myslím, že 'dobré' je to správné slovo - stálo zato to vidět". ()

giblma 

všechny recenze uživatele

Nechápu to. Brtiský humor, "indie sračky", kalby a rock´n´roll. To jsou všechno věci, které bezmezně miluju. Zatímco ale třeba v IT Crowd (tomuto srovnání nelze uniknout) jsou postavy tak zkarikované, že je prostě musíte milovat, tady se všichni chovají jako moc reální kreténi. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Chcem viac!! Zábavné, novátorské, trocha nekomerčné, trocha alternatívne, ale po čertoch vtipné. Síce to nedosahuje kvality Linehamových sérií ako The IT Crowd, alebo black books, ale aj tak sa jedná o jeden perfektný anglický seriál. Chris O´ Dowd, je jednoducho herec numero uno. Jeho ksichty a peripetie sa sledujú z neuveriteľnou ľahkosťou. ďalší herci, ktorých bohužiaľ až tak dobre nepoznám, mu ale skvelo sekundujú a s celého seriálu máte pocit, že k sebe tí ľudia jednoducho patria. Ja som nadmieru spokojný a teším sa na druhú sériu. Jediné čo ma na tom mrzí, že tých dielov je tak strašne málo a pritom sa na to tak dobre pozerá. Zhltol som to za 4 hodky. P.S. najväčšia chyba je čakať od toho druhý the It Crowd. FM je totiž o niečom úplne inom. ()

rawen 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli se plánuje ještě jedna série, ale klidně bych ji snesl, FM fenoménu zvanému "Britský komediální seriál" ostudu nedělá a bavil mě dostatečně, není to sice žádná extraklasa Linehanovy velikosti, ale je to velice příjemná záležitost založená hlavně na Chrisovi O'Dowdovi, jehož postavička má nakonec s Royem z IT Crowdu hodně společného... Dobré, bavilo. 8/10 PS: nekomerční rádio = velice vhodné prostředí pro podobný projekt PPS: druhé shlédnutí -> slušná zábava, ale nic extra, tj 7/10 ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Srovnání s IT se zde moc nehodí, jelikož jde o jinou koncepci seriálu. Ale trochu bych to přirovnal k Extras, se kterym sdílí chvíle opravdu nepříjemné trapnosti :)...zde ale není tolik zahnána do extrému, ale i tak jsem měl tendenci pauzovat:) ()

iHyik 

všechny recenze uživatele

Dobrý, koukatelný seriál. Občas prohodí vážně dobrou hlášku, každopádně to nikdy není totální nuda, trapnej vtip tam snad nebyl ani jeden. Takže chválím. Ačkoliv k tomu mám pořád tendenci připasovávat IT Crowd. Což se rovnat nedá. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Originální prostředí, originální vtipy, ale nic víc. Je to moc takové ředěné. Jedna série úplně stačila. ()

Zbyisek 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nový britský seriál s originálním začleněním skutečných kapel přímo do děje. Celý seriál je tak trochu neotřelý. Pro někoho možná příliš potrhlé, odvážné a nevšední, pro mě však vysoce humorné a svěží. Parta lidí z rádia Skin FM je docela šílená. Ještě šílenější jsou ale průsery, kterých se tihle týpci dopouštějí. O drsné vtípky a bláznivě trapně vyhrocené situace tedy rozhodně není nouze. ()

Redík 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že po vystoupení Chrise O'Dowda v seriálu IT Crowd čekal každý obrovskou komediální pecku. Každý čekal seriál, který bude IT Crowd zdatně konkurovat a šlapat mu na paty. O to větší zklamání teď všichni cítí. To se bohužel projeví i na jejich hodnocení seriálu. Ač se jedná o seriál kvalitní, slávy a popularity IT Crowd určitě nedosáhne. Na mě FM působí ale velmi příjemně. Po pilotu jsem si sice říkal, že to nebude uplně to pravé, ale druhý díl mě vyvedl z míry. S každým dalším dílem mám postavy raději a seriál u mě stoupá na oblíbenosti. Po pilotu bych hodnotil 60%, po druhé epizodě 70%, ale po třetí epizodě to je už 80%. Velmi příjemných 80%. Myslím, že hodnocení už se dál zvedat nebude, ale i tak jde o povedený kousek, jež budu rád sledovat a bude mě bavit i nadále. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Rozhodně celkem dobrá zábava, i když mi prostředí není zrovna blízké. Přesto se mi však zdá, že podobný sitcom tu ještě nebyl - z filmařského hlediska je zajímavé, že seriál není až tak statický, jak bývá vůbec u těchto komedií zvykem (díky tomu ale absentuje tradiční bavící se obecenstvo). Prostředím mi také neevokuje žádný známý seriál, v podstatě jedinou podobnost vidím s britcomem "Mladí v partě" - tím mám na mysli vystoupení známých britských skupin. Humor je ale takový ojedinělejší - sice na ostrovní poměry nezvykle vulgární, ale díky postavám se na to dá celkem zvyknout - sice mi Jane a Dom ze začátku neseděli, ale po čtvrtém díle už je tak nějak beru. Jedinou jistotou už od začátku byla postava Lindsaye a velkou zásluhu na tom má určitě jeho představitel Chris O´Dowd - asi není překvapení, že je stejně skvělý, jako v Pirátech na vlnách a IT Crowd (ostatně, kvůli němu jsem si seriál stáhnul). Jeho herectví / komika mi čím dál více sedí a něco mi našeptává, že tento mladý Ir má určitě před sebou slibnou budoucnost (a myslím, že to není jen zbožné přání, v nejbližší době ho uvidíme ve dvou nových filmech). Závěrem bych akorát řekl, že absolutně nechápu hojné srovnávání s IT Crowd - humor je úplně jiný a i ten Lindsay je úplně jiný smolař, než jakým bývá Roy. Včera po shlédnutí prvních dvou epizod jsem sice uvažoval o třech hvězdách, ale pak jsem byl překvapen stoupající úrovní (doufám, že v posledních dvou dílech nastavená laťka zůstane) a hodnocení se tedy u mě vytáhlo na krásných 70%. ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Malinko obohrané, resp. až typicky britské, kde na konci každej časti to vždy niekto schytá - väčšinou (ako inak) je to Lindsay. Zdá sa že dochádzajú tvorcom britských komédií nápady, no aj napriek tomu sa dá aj na FM ešte celkom dobre pobaviť. ()

GrooveJump 

všechny recenze uživatele

Ale jo rozjíždí se to dobře. Ale v první sérii mě možná zaskočila kolísavost kvality jednotlivých dílů. Ale seriál má potenciál to zlepšit. A taky už konečně vím co znamená Motherfucker :). ()

Nyck 

všechny recenze uživatele

Trochu jiný styl sitcomu, než na který jsem byl zvyklý. Každopádně je svěží, zajímavý a hlavně vtipný. Že je trochu sprostší? Do téhle atmosféry se ideálně hodí nějaké to vulgárnější slovíčko. Já si oblíbil Doma. ;) ()

Reklama

Reklama