Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V Lugaši je opět ukraden legendární diamant, Růžový panter. Místní vláda znovu povolává na pomoc muže, který je jediný schopný klenot najít - komisaře Clouseaua. Clouseau má však podezření, že za krádeží je Charles Litton, se kterým se už několikrát ohledně krádeže tohoto klenotu setkal, a tak se vydává do Londýna. Brzy však pochopí, že cestě do zkorumpovaného státu se nevyhne, a tak nasedne do letadla, které se však ztratí kdesi nad mořem. Zdá se, k velké radosti komisaře Dreyfuse, že tentokrát je s legendárním komisařem Clouseauem konec. Zvědavá reportérka Jouvetová se však s jeho zmizením nehodlá smířit a snaží se odhalit, co se s potrhlým komisařem skutečně stalo. Při svém pátrání však naráží na neochotu o události mluvit. Nikdo, včetně bossů mafie, jí není ochoten nic říci. A tak nezbývá věřit, že Clouseau nezemřel, ale že opět vyčkává, aby se v pravý čas mohl kdesi, k hrůze komisaře Dreyfuse, objevit. (TV Prima)

(více)

Recenze (119)

Yomega 

všechny recenze uživatele

Naštěstí jsem tento poslední díl shlédl po delším časovém odstupu od dílů předchozích, takže mě to tak strašné nepřišlo. První polovina je naopak naprosto skvělá a božský (a hlavně ještě živý ) Sellers předvádí své úžasné komediální umění. Druhá polovina již jen těží s podstaty a zábava začíná značně pokulhávat. Nicméně nemůžu říci, že by tento film byl zbytečný. Každé nezveřejněné scény s Peterem Sellersem je škoda. Ale největší škoda je, že tento úžasný herec zemřel tak brzy…. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Investigativní pátrání po životě a profesní kariéře inspektora Closeaua mne příliš nebavilo a hlavně hodně zasmrdělo finančním kalkulem. Closeau zkrátka nikdy nezemře, neboť umí brilantně vykrýt jakoukoli smrt, ale když už se má vzpomínat na jeho kousky, tak by to rozhodně měla být o hodně veselejší záležitost. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $9,056,073Tržby Celosvetovo $9,160,000║ Bezvýznamný dojazd série, kde sa prevažne jedná len o rekapituláciu zaujímavých scén z predchádzajúcich panterovských filmov, snaha o príbehovú stavbu s nepoužitými zábermi zo Sellersom smerujú len k dejovej nesúrodosti a nefungujú ako celok, aspoň že občas niečím pobavia, keď už nič iné. /40%/ ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Sellers by nikdy nechtěl, aby takovýhle film vznikl, což Edwards dobře věděl. Toto byl jenom zoufalý pokus o nějaký ten výdělek a reklamu na Kletbu Růžového pantera bez Sellerse. Takže věnování ,Peterovi´, jedinečnému inspektorovi Closeau´´ je pokrytectví nejvyššího kalibru. Dřív nepoužité záběry se Sellersem jsou alespoň vtipné, ale ten zbytek s reportérkou vůbec nedává smysl a naprosto ničí Closeauovu osobnost. Navíc pohled na zestárlého Nivena a zestárlou Capucine není zrovna příjemný. Tohle už nechci nikdy v životě vidět. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu, natočená ještě dříve s živým Peterem Sellersem a sestavená z nepoužitých scén a záběrů nemá chybu a je (dokonce i svědomím, že je to vlastně filmový odpad) dokonalá...pásmo retrospektivních scén v druhé půlce jde kvalitativně o několik řádů dolů a kazí dojem z filmu. Řada lidí vyčítá tvůrcům, že tenhle film vůbec vznikl a jaký že má vlastně jeho vznik (mimo finančních důvodů) smysl. Já jeden vidím - byla by obrovská škoda, kdyby se geniální scény vytříděné dříve jako nepoužitelné či nepoužité (kupříkladu ta s ,,mesáží" či bazénem plným želé) nedostaly k divákům... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Jediný díl, ve kterém můžeme spatřit manžellku inspektora Charlese Dreyfuse (Herbert Lom). Paní Dreyfusová (Madlena Nedeva) je zmíněna již v prvním Růžovém panterovi (1963), kdy jí odmítne manžel přijmout na telefonu. (doktofaust)
  • Film byl věnován (a je vlastně celý jeho vzpomínkou) Peteru Sellersovi. Doslovně zní věnování v českém překladu takto: „Věnováno Peterovi, jedinému pravému inspektorovi Clouseauovi.“ (mar48)

Reklama

Reklama