Reklama

Reklama

Jane Adlerová má tři dospělé děti, prosperující pekařství a přátelský vztah s bývalým manželem Jakem, kterému už odpustila, že ji před deseti lety podváděl s mladší ženou, se kterou se pak oženil. U příležitosti synovy promoce si ex-manželé spolu vyjdou na nevinnou večeři, která se po konzumaci většího množství vína a vzpomínkách na společné soužití změnila na vášnivý sex. Když Jane vystřízliví, uvědomí si jednu úžasnou věc. Právě se svým ex-manželem podvedla tu, s kterou jí byl nevěrný, když ještě byli manželé. O Jane má také zájem bytový architekt Adam, který pro ni navrhuje kuchyň. Protože ve válce a v lásce neplatí žádná pravidla, oba muži se rozhodnou o dámu svého srdce bojovat až do posledního dechu. To vyvolá řadu nečekaných situací, v nichž se ukáže, že ani pokročilejší věk neubírá nic na pošetilosti zamilovaných. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (475)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nancy Meyers není nijak zvlášť dobrá scenáristka ani režisérka. Ale umí dát dohromady zajímavé herce. Je tu několik krásně vypointovaných scén, plných báječných dialogů. Ale film jako celek zase natolik dobrý není, je občas až zbytečně ukecaný, většina vedlejších rolí je jen nevyužité křoví (čestnou výjimkou je tu pouze John Krasinski) a možná by mu prospělo zkrácení. Skvostná je opět Meryl Streep, výborný Alec Baldwin a asi po deseti letech mě zase jednou bavilo sledovat Stevea Martina. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Nabité, svižné, Meryl je boží a Baldwin už není to, co býval, je to spíš tlusťoučký medvídek, ale pořád to do sebe tak zapadá. Rozhodně koukatelná komedie. Ale k příběhu: cožpak nemůžeme udělat chybu? I dvakrát? Už nebude nikdy odpuštěno? Celý film mi v hlavě blikala světélka naděje, aby pak zhasla? Ten konec měl být jakože happy end? Tak to teda bolí.. ()

Reklama

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Meyersová de-facto vykrádá svoje Lepší pozdě nežli později a postihuje ji stejný syndrom, jako u nás M. Poledňákovou. Jakoby stačilo vzít slaboduchý příběh o tom, jak těžké je (pře)žít po rozvodu, tři herecká esa a fotogenické kulisy, celý film natáhnout na zbytečné dvě hodiny a úspěšný produkt pro ,,zoufalé manželky´´ nad čtyřicet je hotový. Pro nás ostatní, na které film evidentně není zaměřen, číhá pár laciných fórů (M. Streep kouřící marihuanu??), netradičně obsazený Steve Martin a několik předvídatelných klišé. Pro mě až příliš tuctové. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení... Je vidět že Nancy Meyersová není žádná mladá koza, která zobrazuje muže jen jako nepotřebné karikatury živočichů, které se chovají naprosto idiotsky... Už za to má u mě obrovské plus.... To další je za to, že obsadila Steva Martina do takové role, aby si napravil reputaci po příšernostech typu Dvanáct do tuctu nebo nedej bože Růžový panter... Steve Martin tady exceluje v roli jeho nátuře blízské, resp. v takové roli, jaké v jeho podání milujeme, na které jsme zvyklí... A i dále jsou tu jen a jen samé plusy... Meryl Streepová, Alec Baldwin, ne-až tak-americký-happy-end, a v neposlední řadě překvapivý a překvapivě sympatický John Krasinski... S tímto hercem jsem až doposud zkušenosti neměl a mile mě překvapilo jak jeho herectví, tak role, která pro něho byla napsaná.... Zeť hlavní hrdinky Harley je jednou z vůbec nejsympatičtějších postav v celém filmu... Vážně nevím co v rámci žánru filmu vytknout, snad až na trošku pomalejší rozjezd, kdy doslova čekáte na vtip... Ovšem v rámci vyrovnání nepříznivého hodnocení dám o jednu hvězdičku navíc... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

..asi by bylo nejlepší, dát tomu ještě šanci. Ani já nejsem proti..... Film o vztazích, vlastně o vztahu, těžící z obyčejných situací, které se mohou stát každému z nás. Takže nic moc. M.Streep není kuchařkou, ale cukrářkou. Stále je však stejně milá. Nebo ne? Záleží na vás. Ve 45. minutě se to začíná komplikovat. Nebo jde jen o vtipy pro padesátileté? 70. minuta – další komplikace, ale humor padesátníků mě nerajcuje. 90. minuta – tak se nám to zkomplikovalo. Hodina čtyřicet – je to fakt komplikovaný! Já tyhle vztahovky nemusím. Ani kdyby v nich hrál třeba D.Cooperfield. Je to však zajímavější, než český Líbáš jako bůh. Stejně ale zjistíme, že v 50ti nebudeme utíkat za přítelem, ale za svými dětmi. Pokud je tohle váš šálek čehokoliv, budete si vrnět blahem. Já mám ještě pár let čas! PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (46)

Zajímavosti (18)

  • Promoce Huntera Parrishe (Luke Adler) byla natočena během skutečné promoce Yaleské univerzity. (Ernia)
  • Meryl Streep (Jane Adler) si ve filmu stěžuje na pokleslé víčko. Ve skutečnosti jde pouze o jeden z jejích hereckých triků. (Ernia)

Reklama

Reklama