Reklama

Reklama

Claire a Phil Fosterovi (Tina Fey a Steve Carell) jsou manželský pár žijící na předměstí, pachtící se realitou každodenního života. Aby jejich vztah neztratil šťávu, mají jednou týdně večer rande. Jenže i to se časem mění v pouhou rutinu. Jejich snaha znovu podnítit manželské jiskření je jednou zavede do módního bistra na Manhattanu, kde si neuváženě přivlastní cizí rezervaci. Bohužel se ukáže, že ona rezervace byla pro dvojici zlodějů. Díky náhodné záměně identit se tenhle obyčejný pár náhle ocitne uprostřed divoké honičky a prožije dobrodružství, které jen tak neskončí. Najednou si vzpomenou, proč se do sebe zamilovali a znovu zjistí, jak se báječně doplňují, což jim pomůže vypořádat se s bezskrupulózními gangstery, zkorumpovanými policajty i bláznivým taxikářem. Na tohle rande rozhodně nezapomenou a pokud dokážou bláznivou noc přežít, možná znovu objeví i vášeň vytrácející se z jejich manželství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (302)

mysiak 

všechny recenze uživatele

Spojenie Tiny Fey (30 Rock) a Stevea Carella (The Office), ktorí majú v USA veľkú starpower do celovečerného filmu..no nie zlý nápad. Síce na stoličku režiséra sa dostal Shaun Levy (Noc v Múzeu, Ružový Panter), ale výsledok by mohol byť zaujímavý. V príbehu o ide o klasický manželský pár (Fey, Carell), o ktorom si myslia že sú niekto iní a preto sa snažia bojovať o svoje životy...prosté, jednoduché. Ako vidieť pri pozeraní filmu, podstatou bola vynikajúca improvizácia hlavných hrdinov známa napríklad zo Saturday Night Live, ktorá je miestami vtipná inokedy trápna, a šialenosť Carella je stále typická. Ich humor sadne nenáročnému divákovi najviac. Výhodou filmu je, že času plynie rýchlo, ale nápady a hlavne herecké hviezdy vo vedľajších rolách sú odfajčené po chvíli, napríklad taký Mark Wahlberg bol asi prvý krát vtipný vo filme. Akčné scény sú obstojne zvládnuté, predsa Shaun Levy má trochu talentu a vie ho podať..viď naháňačka Audi/taxík. Ale čo tomuto chýba, je lepší koncept, a proste využitie dobrých nápadov, ktoré boli vo filme len navrhnuté, ale takmer vôbec nepoužité. Date Night je absolútne nenáročný, málo vtipný film, ktorý si ale nájde mnoho divákov...u mňa je to slabší priemer. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Na základě předchozího virtuálního oťukávání čekáte příjemný večer s milým, vtipným a inteligentním člověkem… jenže hned od prvních minut to mezi vámi začne drhnout. Nu což, nepřeskočila příslovečná jiskra, noc je ještě mladá, nic není ztracené. S blížícím se rozloučením ovšem sílí vaše tušení, že daná osoba není tou vyvolenou. Její humor je přízemní, povědomí o populární kultuře omezené a nikdy přesně nevíte, na čem u ní jste. Myslí tuhle poznámku vážně? Ne? Tak proč se tváří jako kdyby šlo o život? A pokud vám chce naopak sdělit něco závažného o životních rolích, do nichž se dobrovolně uvězňujeme, třeba těch vtipů na téma vyměšování? Jen v duchu odpočítáváte vteřiny a nakonec rádi zamručíte vlažné „ahoj“ a nastoupíte do svého metra. Shawne Levy, zkazils mi večer, nemám tě rád. 40% ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Co napsat? Date Night je typická americká blbost, na kterou se stačí jednou podívat a je jasné, že tím promarníte hodinu a půl svého drahocenného života. Ze začátku vypadá skoro vážněji než Mendesův Nouzový východ, ale pak se zvrhne v typickou fratpackovskou taškařici, která je stejná jako půltucet hollywoodských rychlovek na objednávku. Jenže narozdíl od nich má sympatickou ústřední dvojici, která táhne celou tuhle prvoplánovou věc kupředu. Carell sice zase hraje svého typického ňoumu a Tina Fey jen kopíruje své rozkošné eskapády z 30 Rock, ale i tak se spolu postarají o přemíru vtipných momentů, které sice netrhají bránici na sto kusů, ale dokážou zaručeně na malé ploše pobavit. Připočtěte si k tomu tunu cameo roliček, kterým vévodí Mark Wahlberg bez košile, a máte nenáročnou jednohubku, u které se svou drahou polovičkou "provinile" pobavíte. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

OMG bože uder ! Ono si Američania nedajú pokoj s tým svojim trápnym humorom, hlavná dvojka je neskutočne nudná a jediný dôvod prečo som to dopozeral bol že som myslel že Leighton Meester dostane viacej priestoru a ona tam bola len v pár záberoch. Pár dôvodov prečo film nepozerať, tak za prvé síce píšu že je to komédia, to sa mýlia nič tam nebolo vtipné,ani jedna scénka a už už som si myslel že tentokrát sa to zaobíde bez grciek ale mýlil som sa, za druhé vraj romantika, to iste, pár sladkých rečičiek nerobí s filmu romantiku a za tretie akčný thriller :D :D tak to hej, strieľať s plynovej / či aká to bola pištol / je akčné ako guma na traky :D ... tvorcom tejto hlúposti poradím, pozrite si napríklad Marečku podajte mi pero ... komédia ako remeň a bez grciek ! ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Začátek je vynikající, řešení rodinných problémů, nevzrušivého sexu a stereotypního soužití, to jsem se fakt nasmál, ačkoliv, nebo právě proto, že jsem se musel smát sám sobě. Jenže od chvíle, kdy dojde k "osudnému" přebrání rezervace a manželům nastanou krušné chvilky já se naopak začal nudit. Už jsem neviděl trefnou vztahovou komedii, ale pouze tuctovou akční. Někdy sice vykoukl pěkný vtip, ale většinou jen šeď a průměr. Škoda, mnohem radši bych s Tinou Fey a Stevem Carellem řešil jejich nudný vztah. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Natanya je ve skutečnosti jméno jednoho izraelského jména, nejedná se o běžné izraelské jméno pro ženu. (HellFire)
  • Jméno klubu Peppermint Hippo je odkazem na epizodu 706 seriálu South Park, kde hlavní postavy hrají mladé detektivy. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy se Tina Fey chystá do postele, má nasobě tričko Univerzity Viginia, kde gradovala v roce 1992. (HellFire)

Reklama

Reklama