Reklama

Reklama

Machete (Danny Trejo) je bývalý federální agent z Mexika, který hraje podle vlastních pravidel a nikomu se ze svých činů nezodpovídá. Po střetu s drogovým bossem Torrezem (Steven Seagal) se Machete ocitne v Texasu, kde mu tajemný Booth (Jeff Fahey) nabídne možnost vydělat si rychlé peníze za vraždu bezohledného senátora McLaughlina (Robert De Niro). Plán se však příšerně zvrtne a Machete se ocitne v pasti. Naštěstí má několik přátel, kteří mu pomohou – nelítostnou Luz (Michelle Rodriguezová), těžce ozbrojeného svatého otce Padreho (Cheech Marin) a impulzivní April (Lindsay Lohanová). Machete hodlá Boothovi dokázat, že si pro své špinavé intriky vybral špatného Mexičana. V cestě jim ale stojí zvláštní agentka Sartana (Jessica Alba)... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 634)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Machete patří k tomu druhu akčních filmů, které mě neprovokují nebo neuráží, ale po pravdě řečeno mě ani nijak zvlášť nenadchnou. Za to první může nadsázka, která je sympatická a umožňuje odpustit tradiční plytkost scénáře akčního filmu, za to druhé může stereotyp, protože Rodriguez točí pořád totéž a přiznávám, že nejvíc sympatií u mě sklidil svou amatérskou prvotinou natočenou za pár stovek dolarů. Navíc obsadit takového Danny Treja do hlavní role je víc než odvážné, protože to je vyloženě typový herec, který sice ustojí malé role, ale tam, kde má ve velkém partu něco pořádného odvést, troskotá jako spousta jiných akčních herců. Taky scénář je tradičně nehluboký a prostě jenom využívá figurek zavedených akčních schémat, krásné holky, cyničtí zabijáci, neprůstřelný akční hrdina, to všechno tady už tisíckrát bylo. Celkový dojem: 50 %. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Právě jsi nasral nesprávnýho Mexičana." Mám slabost pro charismatický zabijáky. Co na tom, že tenhle měří jen metr a nepatrnej kousek, když zarputilost jeho výrazu je nekonečná, nabroušenost mačety maximální a průměry hlavní jeho zbraní jsou ještě o kousek širší než ropovodní potrubí. Mně zkrátka stačí, že se přitom auta staví na zadní, stříkající krev vyvolává spontánní pochechtávání, sexuální hrátky spolehlivě vyloudí úsměv na tváři a kdyby se od akce a sexu občas zbytečně neodbočovalo, tak bych si dovolil vyjádřit absolutní spokojenost. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Stominutová reklama na různé zahradnické potřeby, v ní vložená jedna kratší na mobilního operátora nabízejícího volání levnější než SMS a jedno více než podprahové sdělení o útlaku hispánských přistěhovalců. Holt, slibem v podobě traileru nikoho neurazíš, viď Roberte.. Po krátké návnadě před Grindhousem jsem asi neočekával nic jiného, ale s výjimkou pána jménem Fahey a Ave Maria akce v kostele stejně cítím zklamání. I na Rodrigueze se totiž rozhostilo nezvyklé dialogové pusto, k tomu si přidejte docela slaboučký drive jinak potenciálně kulervoucího námětu a máme tu zas až ne tak překvapivé zjištění, že z El Mariachiho pouzdra na kytaru se už delší dobu line jen jedna a tatáž obehraná písnička. Spoiler: Těžko ho zabít, pana Seagala, jen co je pravda. Než Macheteho mačeta prošla tím podkožním tukem ne nepodobnému tomu, kterým se honosí plejtvák myšok, nějakou dobu to trvalo.. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Příjemný odvaz, který sice není tak ultimátní, jak být mohl, ale přeci jen - takové retro tu nebylo od Planety Teror (nebo možná ještě déle), proto to musím ocenit. Všichni ostatní chtěli být až moc áčkoví, včetně Slye, Robert toho využil a udělal radost všem těm, co mají rádi béčka. Takže díky za to! ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Šlo to, ale lepší dojem mám stejně z toho krátkýho traileru, podle kterýho Machette nakonec vznikl. U regulerní stopáže se totiž snadno může stát, že je divák rodriguezovinama přehlcen. Což o to, Danny hlavní roli utáhl, sexy baby se taky najdou a potěší zejména De Niro, kterej si s gustem zahrál hajzlíka, ale dojem se časem rozplizl, bizarní krvavost a erotika začala těžce nudit, a troufám si tvrdit, že na takovou blbinu by hoďka a patnáct minut bohatě stačila. Planeta je lepší, ale i tak zůstává Machette slušnou zábavou pro fandy žánru. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (48)

  • Všetky scény, v ktorých si zahrala Rose McGowan, boli tesne pred premiérou vystrihnuté. (mr.matt)

Související novinky

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

27.05.2015

Robert Rodriguez sice občas vypustí ze řetězu Macheteho a loni natočil dlouho odkládanou dvojku Sin City, jinak se ale s oblibou věnuje hlavně dětským filmům. Spy Kids to dotáhli ke čtyřem dílům a… (více)

Machete zabíjí... ve vesmíru!

Machete zabíjí... ve vesmíru!

04.04.2015

Bývalý elitní agent, který už si to rozdal s Robertem De Nirem, Stevenem Seagalem nebo Melem Gibsonem, se vrátí. Alespoň to tvrdí jeho představitel Danny Trejo, podle kterého se na třetím dílu… (více)

Machete vás opět vykuchá

Machete vás opět vykuchá

08.02.2012

První Machete potěšil. Přímočará řezničina si určitě našla víc fanoušků než infantilní výplachy typu Spy Kids 4D: Stroj času, takže Robert Rodriguez dělá dobře, že pokračuje v načaté trilogii.… (více)

Sin City a Machete pokračují

Sin City a Machete pokračují

10.08.2011

Alespoň podle Roberta Rodrigueze, který se v kategorii „slibotechna“ očividně pokouší trumfnout kámoše Quentina. Na Sin City 2 se čeká už hodně dlouho. Rodriguez pořád tvrdí něco jako „už to bude, už… (více)

Reklama

Reklama