Reklama

Reklama

Závrať

  • Francie Vertige (více)
Trailer

Skupina přátel se rozhodne navštívit terén, který byl pro veřejnost uzavřen. Stezky se nacházejí vysoko v horách. Je tu však ještě něco nebezpečnějšího než samotný výstup. Skupinka zjistí, že v horách nejsou sami. Dobrodružství se promění v noční můru. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

gumli 

všechny recenze uživatele

Celkom dobrý príbeh piatich mladých ľudí,troch chlapcov a dvoch dievčat na horolezeckej túre.S veľmi smutným koncom.V prvej polhodine filmu krásne zábery hôr,zhora,zdola,so všetkých strán.Potom už len naháňačka lesom,krvavá brutalita,vraždenie.Podoba z filmom Wrong Turn je tu určite ako aj s inými podobnými filmami.Škoda že herci nehrali lepšie,až na toho drbnutého psychopata,ten to hral asi najlepšie.Prvá polovica filmu bola lepšia ako druhá,aj keď nebola krvavá.Dej je nasadený do Chorvátska v pohorí Risnjak,ale natáčaný bol doma vo Francúzsku v Alpách.Skúsil som film porovnať s filmom Deliverance a Ritual,ale nejako mi to nepasuje.Vertige má oveľa viac spoločného s akčným horrorom,komerčným,ako z tými dvoma filmami.No nuda to nie je,film sa oplatí pozrieť,keď už kvôli ničomu inému,tak kvôli prvej polhodine. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

A zase se jede autem někam, kde není mobilní signál, a zase se vleze do pasti magoroj, kterej se létama strávenýma o samotě vytunil natolik, že ho nezkosí aní pár dobře mířených ran velkým šutrákem do palice. Mezi tisícem verzí podobných hororů patří tento mezi lepší, i když je nutné akceptovat kraviny, jako je prostřelení nohy šípem zepředu, ačkoli byl prchající zasažen zezadu. 50-65% ()

Reklama

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Ať se snažím sebevíc, tak mě opravdu teď nenapadne ani jeden film, který jsem v posledních dnech viděl a dokázal mi naservírovat tolik filmových chyb a nelogických situací jako právě komentovaný Vertige. Myslím, že kdybych je chtěl všechny spočítat, tak mi budou obě ruce málo a je to rozhodně velká škoda, protože díky nim jsem musel srazit i celkové hodnocení. Teď se už budu asi opakovat a lidi, kteří čtou mé komentáře častěji už nejspíše tuší co chci napsat, ale já vážné ty filmy z prostředí lesní přírody zbožňuju a je mi prakticky v tu chvíli úplně ukradený o jaký žánr právě jde. Vertige se vyžívá hlavně ve sklaních převisech a je to opravdu nádhera, ale bohužel která netrvá věčně, protože zhruba od druhé poloviny snímku, začnou hrát ostré struny, pytlacké pastičky a jiné podobné serepetičky, které film shazují na kvalitě zase o kousek níž a níž. Závěr už je čistě vycucaný z nouze a chtě nechtě jsem si musel zprominutím odplivnout, protože hůře to asi vymyslet už nešlo. Na poli vyvražďovaček jde proto o podprůměrný horror, který však má kde čerpat na poli okolních exteriérů a proto hodnotím 3mi hvězdičkami, ale pochopitelně s velkým vykřičníkem na konci. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jediné větší plus jsou snad jen ty hezké záběry hor a záběry dovedně balancující ve vzrušujících výškách...Jinak je to všechno docela slušný fail=Casting naprosto mimo-aneb-hrdinové ve mě všichni do jednoho vyvolávali asi tolik sympatií a emocí jako bych koukal hodinu a půl na film o pěti kamenech ležících v trávě...Záporák je jeden z nejtrapnějších, uřvaných,zálesáckých vidláků jaké jsem měl tu čest na filmovém plátně poznat.....Všichni se chovají naprosto nesmyslně a hrajou jak v prvním ročníku na konzervatoři..Scénář je dementní a to i s ohledem na obvyklou přihlouplost tohodle žánru......No a ten dabing do angličtiny(??)-nevím jestli je to tak natočené,nebo jsem viděl jen nějákou nadabovanou verzi pro amíky(spíše né,pač některé postavy evidentně otevíraly pusu"anglicky")ale je to naprostá amatéřina.......................Prostě tohle nebrat-nebo pokud máte rádi výšky a hory tak si pusťte prvních cca 20min-víc ne. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Partička mladých francouzů se vydává do chorvatských hor, aby tu strávili takové náročnější odpoledne, plné lezení po skalách. Nezastaví je ani tak fakt, že plánovaná trasa vede po uzavřené stezce, jako spíš důvod, proč je stezka (zřejmě) uzavřená. Tím důvodem je Anton, evidentně šílenej zálesák, který s oblibou chytá a kuchá turisty. Jak vidno, zápletka je opravdu ubohoučká, ale to u podobných filmů není až tak na škodu. Bohužel jsem si, trochu paradoxně, více užíval první půlku, ve které se mladí musí poprat s nástrahami skal a vlastními antipatiemi. Ta druhá, Antonova půlka je totiž poměrně odfláknutá. Žádné zajímavé zabití, jen pár žánrových klišé a poměrně krotká řezničina, navíc s poměrně nevýrazným záporákem. A to nemluvím o místy opravdu nelogickém chování všech postav. Tentokrát frantíci příliš nezabodovali. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Ačkoliv se děj odehrává v Chorvatsku, tak se celý film natáčel ve Francii. Natáčelo se od září do 28. října 2008 v Alpách v Aussois a Avrieux na několika via ferratách (La Montée au Ciel, Les Rois Mages a Le Parc du Diable) za pomoci průvodců z regionu. A pak v Pyrenejích ve Font-Romeu a Lac des Bouillouses. (bianci)
  • Ve části, kdy skupina v dešti vymýšlí, co dál, se střídají scény, kdy Karine (Maud Wyler) čelovku má a nemá čelovku na hlavě. (Timy68)

Reklama

Reklama