Reklama

Reklama

Závrať

  • Francie Vertige (více)
Trailer

Skupina přátel se rozhodne navštívit terén, který byl pro veřejnost uzavřen. Stezky se nacházejí vysoko v horách. Je tu však ještě něco nebezpečnějšího než samotný výstup. Skupinka zjistí, že v horách nejsou sami. Dobrodružství se promění v noční můru. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Päť mladých nerozvážnych dobrodruhov, traja chalani (Fred, Guillaume, Loic) a dve devy (Chloé, Karine), sa rozhodnú absolvovať stredne ťažkú túru v nádherných chorvátskych horách. Má to byť zábavná, zhruba trojhodinová akcia. Tá sa však náhle zmení na neľútostný boj o holý život. V odľahlých horách totiž na nich číha nebezpečný, sadistický vraždiaci psychopat (Anton). Francúzsky snímok "Závrať" je podpriemerny, nijak originálny a na moje pomery málo krvavý vyvražďovací slasher horror s exploitation prvkami. Nič moc. ** ()

Webb 

všechny recenze uživatele

První půle byla ještě celkem koukatelná, ale pouze díky krásné přírodě, na kterou je opravdu radost pohledět. Jinak tu najdeme slabší režijní a kamerovou stránku bez atmosféry, nesympatický herce kterým herectví asi nic neříká v čele s naprosto primitivním scénářem. V půli druhé, kdy snímek přechází do hororového kabátku se ale vše zvrtlo a najednou mě to úplně přestalo bavit. K čemu mi jsou postavy s problémy, když se o ně vůbec nebojim a jsou mi naprosto ukradené? Hvězda za přírodní scénérie v první půli, víc si snímek nezaslouží. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Úvod je velice nadějný (lezení po skalách, bortící se lávka, uvíznutí v pasti), postupem času se však začíná projevovat klasické schéma horrorů. Parta přátel uvízne v lese, jeden po druhém umírají rukou neznámé osoby, z osoby se vyklube totální šílenec a nakonec zbudou jen chlapec a dívka, přičemž film končí buď záchranou obou zmiňovaných (a tím pádem smrtí šílence), nebo smrtí obou zmiňovaných (a tím pádem přežitím šílence).;-) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film je akoby rozdelený na dve polovice. V tej prvej sa kocháme hlavne peknou prírodou, ale nenudila, malo to svoje napätie spojené s horolezectvom, v tej druhej sa thrillerovo pritvrdí a film naberie niečo málo hororových prvkov. Nešlo o nič extra ale ako celok film celkom potešil, rozhodne nešlo o stratu času. 60/100 ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ďalší vydarený francúzsky horor! Tentokrát však upustili od zabehnutého krvavo-brutálneho prístupu a namiesto toho je tu atmosférický survival z vysokohorského prostredia. Príbeh je síce vcelku slabý; zopár mladých horolezcov sa vydá na hory, kde ich zláka práve uzavretá časť, v ktorej sa im to samozrejme vypomstí. Jednoduchá dejová línia však v tomto prípade vôbec nevadí a prakticky slúži len ako dôvod umiestnenia postáv do krásneho prírodného prostredia. V prvej polhodine film ponúkne vysoko napínavé exteriérové scény s parádnymi kamerovými zábermi, kedy napätím človek ani nedýcha. Škoda, že táto časť nie je využitá trochu dlhšie, pretože funguje na 100% a ešte minimálne 1 adrenalínová scéna by sa tam pripraviť dala. Akonáhle však príde noc, film mení štýl a táto druhá časť; síce brutálnejšia, ale menej efektívna, stráca na originalite i atmosfére a začína obyčajnejší exploitation. Tiež ma zamrzela finálna scénka filmu; kedy jedna z hlavných hrdiniek nakoniec urobí neskutočnú stupiditu, bez ktorej by sa film naozaj zaobišiel. Napriek tomu ma však tento horor intenzívne bavil a miestami aj vystrašil, takže ho môžem len odporúčať. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Ve části, kdy skupina v dešti vymýšlí, co dál, se střídají scény, kdy Karine (Maud Wyler) čelovku má a nemá čelovku na hlavě. (Timy68)
  • Ačkoliv se děj odehrává v Chorvatsku, tak se celý film natáčel ve Francii. Natáčelo se od září do 28. října 2008 v Alpách v Aussois a Avrieux na několika via ferratách (La Montée au Ciel, Les Rois Mages a Le Parc du Diable) za pomoci průvodců z regionu. A pak v Pyrenejích ve Font-Romeu a Lac des Bouillouses. (bianci)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno