Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

Han22 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mi vysloveně sedl. Možná proto, že miluju zlodějské filmy a tenhle byl někde na půli cesty mezi čistou komedií a vážně míněným filmem. Komediální scénky jako útěk z vězení nebo souboj s tygrem jsou kulervoucí, ale samotné vykradení vlaku je slušně vymyšlené a docela napínavé. Finále je tradičně komedie ala Francie - tj. velká honička v tomto případě i se sochou svobody a SPOILER peníze nakonec nezíská nikdo KONEC SPOILERU. Ale čert to vem, z filmu sálá skvělá nálada a dvojice frajer Belmondo a naivka Bourvil je skvělá. Stejně jako uhlazený gentleman Niven a cholerický mafián Wallach. No a nemůžu zapomenout na krásnou Silivi Monti a její úžasný sestup z balkónu. Prostě perfektní záležitost ve všech směrech. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

No, tak uplně vodvázane z toho nejsem. Vím, že už sem jednou tenhle film zkoušel, ale nedal sem to. A tak teď kolem těch svátků sem to na 3x dal. Už jen to, že sem to musel dokoukávat na třikrát značí to,že sem to tak tak vůbec dokoukal. Herecká plejáda vynikající, ale podle mě to do sebe nezapadlo... A to mám všecky hlavní herce hodně vysoko na žebříčku... ()

Reklama

major.warren 

všechny recenze uživatele

Velký šéf je skvělá komedie, jež výtečně mísí francouzský a britský humor. Krom scénáře vše stojí na hereckém koncertu Jeana-Paula Belmonda, tak na výkonu jeho rovnocenného parťáka Bourvila, a na druhé straně geniálního padoucha Eli Wallacha. Velký šéf je klasická krimikomedie, kterých Belmondo natočil spoustu, avšak stylově je prostě jedinečná. Nu... příběh je to komicky absurdní, což ve finále vede snad až k upuštění slzy, ale celý film jednoduše baví. Od vynikající scény s vyloupením vlaku je sice příběh do značné míry utápěn v absurdních situacích, nicméně pointa je překrásná! A nezapomínejme... Velký šéf je jen jeden. U mě krásné čtyři hvězdičky. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zacatek filmu je hodne dobrej, sviznej dej a dobry vtipy, ale postupne se celej film stava takovej roztahanej, kde neni ani moc vtipu, ani moc akce. Nicmene Belmondo, Bourvil, Niven i Wallach jsou super a utahnou i krapet ridsi dej. Akorat Nivenovo hlavu tvurci vyuzivaj jen misty, protoze obcas je ve stresu a hlava mu spadne a obcas ne. Ale najde se tu i par skvelejch scen a film nenudi. Ale zkraceni by filmu urcite prospelo. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Zpětně si všímám, že mě tvorba Gérarda Oury moc nesedne. A tento kousek na tom nic nezmění. Pokud jste se nechali nalákat na jméno Belmondo tak vězte, že v této akční komedii o vlakové loupěži dostal "jen" stejně prostoru, jako ostatní hvězdy Bourvil, David Niven, Eli Wallach. Což by mohl být i důvod, proč vlastně nemá Velký šéf hlavní postavu. A tím nechci vůbec výkony zbývajících tří pánů shazovat. Ba právě naopak, byli vynikající. Jenže tento žánr líp klape buď jako týmovka, nebo s pořádnou hlavní postavou. Oury nejspíš dostal velmi štědrý rozpočet, takže kromě áčkových herců utrácel za často zbytečně opulentní scény a střídání lokací. Velký šéf má spoustu dobrých momentů, ale úplně stejné množství hluchých míst jen na efekt (demolice bytu, policejní zátah, ohňostroje, přístav...). Na tu dobu dlouhá stopáž, tak není úplně obhájitelná a pro mě je to stejné zklamání, jako ostatní Oudryho filmy. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • Velké časovací budíky s výbušninami byly umístěny tak, že byly vidět. Kolem vagonu i vlaku se pohybovala spousta vojáků z ostrahy transportu a není možné, že by je nikdo neznamenal, nemluvě o tom, že se vlak i vagon jistě podrobily přísné prohlídce, když vezli velké jmění. (sator)
  • Bourvila během natáčení velmi zasáhla brutální smrt mladého produkčního Yvese Ridarda. (sator)
  • Natáčanie snímky prebiehalo na viacerých miestach vo francúzskom hlavnom meste Paríž a v anglickom Londýne. (dyfur)

Reklama

Reklama