Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

Javert 

všechny recenze uživatele

Gérard Oury - legenda francouzské komedie, natočil po výtečném Velkém flámu další "Velký" film. Není sice tak výjimečný jako jeho předchůdce, přesto je však dosti nadprůměrný....vždyť také v té době byla francouzská kinematografie na vrcholu. Všichni čtyři hlavní představitelé odvádějí solidní herecké výkony - vyzdvihnul bych hlavně Bourvila, který svoje komické nadání naplno projevuje snad ve všech filmech a v neposlední řadě skvělého Davida Nivena, který je takovým typickým anglickým gentlemanem:) ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se ubránit srovnáním s Velkým flámem, který je přeci jenom o stupínek víš. Každopádně Gérard Oury natočil nadprůměrnou komedie se spoustu nezapomenutelných scének a gagů. O hereckému obsazení se nemá cenu nějak více zmiňovat stačí říct jen Jean-Paul Belmondo, Bourvil, David Niven a Eli Wallach a každý už si udělá obrázek sám...... ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Belmondo snáď ani nevie zahrať zle a tu utiahol aj trochu prehnane absurdné situácie. Hlavne na začiatku, neskôr, keď sa to už rozbehlo s vlakovou naháňačkou, tak to išlo samo. Za bazénovú zmyselnú scénu s lanom prižmúrim oko aj nad hneď nasledujúcou trapošinou s nafukovacími kreslami. Režisér akoby chvíľami nemal oponenta, ktorý by mu povedal, že to je už príliš a patrilo by to skôr do kresleného filmu so zvieratkami. Kreslená je aj časť tohto filmu a tá je výborná. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Já nevím....v mém okolí je tento film velice chválen a tak jsem čekal asi něco víc. Ne, že by to bylo špatné...hlavně první polovina je docela dobrá, ale pak to pomalu ztrácí kvalitu a divák pozornost. Fórů tam taky nebylo tolik jako třeba ve Zvířeti, což považuji za Belmondův nej film. Víc mne bavila i Bezva finta nebo Muž z Acapulca... Asi jsem měl příliš vysoké očekávání... ()

sator 

všechny recenze uživatele

Úvodní píseň se jmenuje The Brain (Bof Le Cerveau) od americké kapely American Breed, vystupující v letech 1962–1970. Další píseň která ve filmu zazní se jmenuje  Cento giorni a zpívá ji Caterina Caselli.***************** Ještě jednou a lépe :-) Polyesterová replika Sochy Svobody, více než 13 metrů vysoká a více než tři tuny vážící , měla být po natáčení zničena. Zachránil ji otec hlavního aktéra, sochař Paul Belmondo. V té době kontaktoval svého přítele André Marie, starostu Barentinu severně od Rouenu. André Marie udělal ze svého města skanzen. Po městě je rozeseto mnoho soch.  Společnost Gaumont International souhlasí s darováním sochy městu Barentin. Sochu přijali  21. srpna 1969, ale své konečné místo našla až v roce 1990, uprostřed kruhového objezdu obchodního centra Mesnil-Roux. Od té doby prošla řadou restaurátorských a konsolidačních prací.  V 80. letech učinili dělníci zodpovědní za konsolidaci základny "staré dámy" podivný objev: v podstavci sochy zůstaly uvízlé stovky padělaných bankovek, pozůstatky natáčení slavné scény v přístavu Le Havre. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • Rezidence Frankieho Scannapieca (Eli Wallach) je na pobřeží městečka Antibes v regionu Provence-Alpes-Côte d'Azur. (sator)
  • Arthur Lespinasse (Jean-Paul Belmondo) utíká ze skutečného vězení Allée des Thuyas nacházející se 20 kilometrů jižně od Paříže. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno