Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jon jde do války o Zimohrad s Remseym Boltonem. Daenerys uzavírá nové spojenectví. (KajusaK)

Videa (1)

Z natáčení  - D.B. Weiss, David Benioff

Recenze (93)

Daertelon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto obdivuhodný díl, řadím jej mezi nejlepší díly GoT, neboť si to zaslouží. Scény z bitvy byly přelomové, dávají seriálu (a zbytku kinematografie celého světa) nový rozměr, novou laťku, již nebude snadné předčit. Naproti jednoduchosti ostatních dílů, tento jen překypuje emocemi, efekty, dobrým příběhem a věcmi mezi řádky. Ač nejsem fanouškem bujného opojení GoTem (ani Gottem), kdyby všechny díly byly jako tenhle, možná bych zúchylněl stejně jako zbytek populace. Fenomenální. 98% ()

lineker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemám ve zvyku se vyjadřovat k jednotlivým dílům série, ale tohle bylo naprosto dokonalé. Jestli ne nejlepší, tak určitě jeden z nejlepších dílů celého seriálu. Matně vzpomínám, zda jsem někdy v nějakém celovečeráku viděl tak neskutečně dobře ztvárněnou bitvu a to se jedná o seriál. Velmi drsné (headless rider) a přitom i do duše zasahující momenty (zvolna ušlapávaný John ). Ano dá se polemizovat, zda s ohledem na celý seriál, nebylo tohle až moc velké uhnutí do pozitivna, ale možná právě proto co jsme my všichni fans museli v předešlém vytrpět zlého byla toto ta sladká odměna. Klobouk dolů před HBO! ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Deváté epizodě uděluji své rekordní hodnocení v této sezóně proto, že tvůrci narvali hned dvě bitvy do jednoho dílu, takže se konečně něco dělo, zároveň nemohu žádnou další hvězdičku přidat, protože nesmyslů byla opět strašná spousta. Například: Proč jsem neviděl ty buldozery, kterými někdo v průběhu bitvy navršil mrtvoly do úhledných valů? Proč nechala Daenerys vypálit polovinu města, než zničila nepřátelské lodě? Proč se Jon choval v bitvě jako idiot? Yara a Theon odpluli z Železných ostrovů se stovkou lodí, pokud budu skromný, k ovládání jednoho plavidla by bylo třeba 25 mužů/ žen, takže flotila má nejméně 2500 mužů/ žen. V tom případě je rod Greyjoyů nejmocnějším v Západozemí, protože předpokládám, že s Euronem zůstala většina populace. Sansinu řeč k Jonovi bych shrnul asi takto: "Proč se mě nezeptáš na radu, když o válčení nic nevím?" ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačne epizóda, ktorá sa zaradí k TOP celého seriálu. Udalosti v nej sa síce dali predpovedať tak, ako u GoT málo čo, ale spôsob, ktorým Sapochnik celej epizóde dodal gule, je na televízne pomery neskutočný. Sekvencia snímania Jona bez akéhokoľvek strihu, 80 koní, s ktorými sa tu pracuje na filmovej úrovni (dokonca si trúfam tvrdiť, že takto skvelú prácu s koňmi som u bojovej scény ešte nevidela ani vo filme), pocit, že sa nemôžem nadýchnuť i slastný koniec dokázali na plných 60 minút bez zaváhania držať moje oči dokorán. Úvod v Slaver's Bay bol dobrý, no som rada, že si ho tvorcovia nechali na úvod, pretože potom prišlo 30 minút nekompromisného stretu bastardov. Sapochnik je génius, ktorý natočil najlepšie epizódy seriálu, a ja ho za to budem už navždy uznávať. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uf, tak konečně se tvůrci GOT odvázali! Proti tomuhle je Statečné srdce pohádka pro malé děti a bitvy z LOTRa večerníčkem pro batolata. Samozřejmě DRACI vedou! Nebudu předstírat, že ledacos se dá odhadnout (hlavně když víte, že Martin neměl se žádnou postavou slitování a následovníci se snaží jít v jeho stopách), a snad proto jsem spokojen ještě více. Krvavý závěr jistě potěšil nefanoušky jedné z hlavních postav. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Keď Jon Sníh (Kit Harington) nasadá na svojho koňa, je vidieť, ako sa jeho meč zavlní. To znamená, že z valyrijskej ocele asi nebude. (Clansman1970)
  • Bojová scéna v této epizodě byla inspirována Bitvou u Kann, v níž byli Římané obklíčeni Hannibalem a zmasakrováni. Zmíněný střet se odehrál v roce 216 př. n. l. Dále posloužila jako inspirace Americká občanská válka, která probíhala v letech 1861 až 1865. Režisér Miguel Sapochnik přiznal, že původní inspirací měla být Bitva u Azincourtu (1415), která patří k nejvýraznějším střetům Stoleté války, ale nakonec se ukázalo, že by to bylo příliš finančně náročné. (patrik1177)
  • Během bitvy se na Kita Haringtona (John Snow) skutečně řítilo v plné rychlosti čtyřicet koní. Nešlo o digitální efekt. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama