Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi inteligentní student Light (Nat Wolff) nalezne zápisník boha smrti. Zápisník má mystickou sílu zabít kohokoliv, stačí jen si představit obličej oběti a zapsat jméno. Light je s touto silou rozhodnut vymýtit zločin a vyčistit ulice od zločinců. Brzy se objevuje nepřítel, vyšetřovatel známý pouze jako L (Lakeith Stanfield). (Illuminare)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (196)

Morzael 

všechny recenze uživatele

Normálně filmy, které nedokoukám, ani nehodnotím, ale tady udělám výjimku. Do hodiny mě začaly naprosto všechny postavy tak strašně srát, že jsem to musel vypnout. Z geniálního anime, které bylo vlastně filosofickou esejí na téma spravedlnost, je jen trapné teenage drama plné nelogicky jednajících idiotů. Nejsem fanatický uctívač předlohy. Je mi jedno, jestli si uděláte příběh po svém, pokud to má vnitřní konzistenci a má to co nového nabídnout. Tohle je ale naprostá zbytečnost. ()

Hanyou 

všechny recenze uživatele

Překvapivě se mi to opravdu líbilo. Nepatřím sice mezi fandy původního anime, ale mangu jsem četla a minimálně první polovina byla brilantní. Musím uznat, že tvůrci udělali dobře, když v kuse prakticky nechali jen základní premisu a rozhodli se upravit příběh k obrazu svému. Light mi sice ze začátku připadal, že vůbec neodpovídá tomu, jaký má být, ale nakonec se také vybarvil. L byl dobrý od začátku. Za mě tedy příjemné překvapení a spokojenost. ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

Whitewashing stranou, Death Note je kvalitní adaptací známé mangy a nabízí napínavý zážitek v nabitém tempu, při kterém není ani moc času vnímat příliš chyby, neboť přešlapy jsou vždy hned napraveny nějakým dalším, povedeným momentem. Film nejenže dokáže zabavit, ale prezentuje i spoustu zajímavých dilemat, které při sledování přinutí k zamyšlení. Trošku zamrzí, že se nepodařilo obsadit do hlavní role lepšího herce, neboť Nat Wolff má pár slabších momentů, ale povětšinou naštěstí funguje jako adekvátní doplněk zajímavého příběhu. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Materiál, ktorý nemožno zadaptovať do sto minútoveho filmu, neprekvapivo, nedokázali zadaptovať do sto minútového filmu. Keď už z toho spraviť takmer y.a. s otravnými deckami v čele, ktorých charakterové črty ani zďaleka nepripominajú originálne postavy a nasadnúť na vlak totálne nepríjemného rozprávačského tempa, tak nech sa na to aspoň dobre pozerá a funguje to aspoň trochu ako zdanlivo dobre vypointované (ale ozaj len zdanlivo). Komplexnosť predlohy to bohužiaľ vopred predurčila k neúspechu, ale snaha sa cení. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Bolo by veľmi jednoduché skritizovať pozmené charaktery, ich motivácie a celkovo i akékoľvek odklony od seriálového originálu. V tomto však osobne nevidím zmysel a dokážem sa sa uspokojiť s tým, že americký Death Note ctí ducha predlohy a popritom je dostatočne svojský. Navyše sa môže oprieť aj o slušné obsadenie (z ktorého paradoxne najslabšie vychádza nový L, nakoľko svojej postave okrem inej farby pleti nedodáva takmer nič nové), či vydarenú štylizáciu na spôsob Nezvratného osudu. Hlavný problém však spočíva v prílišnej uponáhľanosti. Nová verzia chce skrátka vyrozprávať príliš veľa na príliš malej ploche a neustále sa uchyľuje k zbytočným zjednodušeniam a nie vždy funkčným skratkám. Japonská dvojdielna adaptácia tak v priamom porovnaní nevyhráva preto, že sa o niečo viac drží osvedčených dejových zákrut, ale preto, že sa napriek niekoľkým objektívnym nedostatkom nedopúšťa toľkých zbytočných chýb. S prípadným pokračovaním však nemám problém, len by to chcelo uchopiť ho o niečo dôslednejšie. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Studio Warner Bros projekt zrušilo těsně před produkcí. Díky Adamu Wingardovi bylo umožněno projekt přesunout na jinou platformu - na Netflix, který práva koupil. (michy9073)
  • V Japonsku je zvyk, že vizitka se podává tak, že se drží v obou rukách a je ideálně ještě položená na peněžence. Když tedy Watari (Paul Nakauchi) podává svou vizitku tak, že ji jen tak vytáhne ze saka a jednou rukou ji podává, je to od něj velmi neuctivé. (Wade)

Reklama

Reklama