Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V království, kde král jezdí jen na lovy, prosí netrpělivá královna svatou Kryšpínu o miminko. Když jí dojde trpělivost, obrátí se na čerta, žijícího nedaleko ve starém rozpadlém mlýně a královně se zakrátko narodí holčička. Malá princezna vyrůstá po boku Štěpána, který je synem královniny komorné a časem se do sebe zamilují. Když vyjde najevo, že královna podepsala smlouvu s čertem a princezna se má stát v den svých osmnáctých narozenin Luciperovou nevěstou, uspořádá král ples, kde se má Štěpánka zasnoubit s princem z jiné země a tak uniknout svému osudu. Jedním z nápadníků je i Luciper, kterého však Štěpánka odmítne. Ten ji zakleje do přízraku, zjevujícího se pak každou noc na terasách zámku. Štěpán se ji rozhodne vysvobodit a pustí se do boje proti peklu. Svou odvahou a především silou své lásky vykoná tři úkoly, které mu čert zadá. Při posledním úkolu svou chytrostí přemůže dokonce i samotného Lucipera a svou Štěpánku vysvobodí z moci pekla. Oba je pak čeká krásný a pohádkový život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (401)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Potvrzení o tom, že pohádky nevymřely. Díky pane Troško. A díky i za to, že tam nebyla scéna typu "princezna, či nějaká poddaná, teatrálně padá na zem po trefení jablkem, či nějakým jiným předmětem". Pochvala za vkusnou hudbu, dobré vizuální efekty. Pěkný výkon od "nejvyššího" v podání pana Němce. Jen mohl být více vidět:) I ostatní herecké výkony nezklamaly. Zvláště chválím postavu prince Štěpána v podání herce Václava Šandy. Celkem smyslný děj. I vtipné hádanky. Pan Troška mě překvapil. Čekal jsem od něj horší film. Doufám, že tato pohádka nastartuje i ostatní režiséry, a děti i někteří dospělí, se snad dočkají alespoň stejně dobrých pohádek i v budoucnu. [malý spoiler] Mohlo být ukázáno i peklo a nejen to, že čerti se schází ve staré chatrči:) Malou výtku mám k tomu konci pohádky. Přišel mi takový "hrrr". Bez svatby to přece není pohádka:) Tam to chtělo trochu "rozvést". Hodnotím lepšími třemi hvězdami. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na pohádky musí být nálada, ale mám takový pocit, že na tuhle bych neměl náladu nikdy. Ani ne tak proto, že to točil Troška, nikdy jsem proti němu nic neměl, ale hlavně proto, že je to celkem neoriginální, hraje se akorát na kostýmní podívanou, citují se staré, lepší pohádky a celkově to postrádá kouzlo, které měly i první Troškovy pohádky. Z "Princezny Nastěnky" už tu není vůbec nic, vše je historicky kýčovité a ani některé herecké výkony nejsou zrovna úžasné. Ne, že by se v pohádkách muselo moc hrát, ale někteří herci prostě nebyli dobře vybráni. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Troška je Troška. Čertova nevěsta je další z jeho pohádek, která originalitou nehýří, ale zase jí nechybí laskavost a pohádková atmosféra, kterou podkresluje nádherná hudba. Co mně do dokonalosti této pohádky ale chybělo, tak to byli herci, protože Václav Šanda před kamerou vypadá jak českej Justin Bieber a není tam vlastně nikdo, kromě Lucifera, jehož postava by byla výraznější a důležitější než podrážka od boty. Proto dávám tři hvězdy. Za poslední Vánoce jsem viděl hezčí a levnější pohádky. A to stačilo málo. Někoho sympatického a přirozeného do hlavní role. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Je to bohužel jen průměrná pohádka. To nemyslím nijak zle, jen v tom smyslu, že se nejedná o nijak výjimečný kousek, který by aspiroval na zápis mezi zlaté pohádkové tituly. Formálně je moc pěkně udělaná, pěkné exteriéry, kamera, kostýmy, v tomto ohledu je na Trošku spoleh. Ale pěkná forma je málo, když není vyplněna plnohodnotným obsahem. Tady jsou rezervy. Souhlasím také s výtkami recenzentů, že film není zvládnutý po jazykové stránce, to skutečně tahá za uši. A kameňácko-sluncesenovské obhroublé vtipy do takovéto pohádky skutečně nepatří! Nebude to rozhodně Troškova nejlepší pohádka. Jestli bude nejhorší, ukážou další léta a ...pohádky. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Trošku upravená klasika do podoby, která se s troškou ksichtění dá vlastně vcelku bez problémů zbaštit. Ksichtění hlavně nad tím čertem, jak mám pohádkové čerty ráda, který byl uslintaný, škaredý, neoriginální, omšelý a vůbec celkově trapný. Kopnout ho mezi rohy nebo mezi nohy nebo mezi čím by kopanec toho čerta bolel tak, aby vyfičel z té pohádky a dal prostor nějaké lepší potvoře, třeba, třeba, třeba trošku lepšímu čertovi. Navíc tenhle smraďoch byl evidentně z úplně jiného pekla než Luciper. Myšlenka se svatou Kryšpínou (u všech rohatých, kdo byla svatá Kryšpína a čeho je patronkou?) je roztomilá, původní a neotřelá. Královský pár je krásný, ženiši navíc tradičně na odstřel a i tak by byla škoda dobrého olova, hlavní hrdina sympaťák, princezna je krásná a zmiňovaný Luciper je extra třída mezi čerty, však se taky o princeznu neucházel prvně. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Režisér Zdeněk Troška spolupracoval se herečkou Sabinou Laurinovou už během natáčení pohádky Z pekla štěstí (1999) a jejího pokračování. (LEGACY)
  • Ani Eva Josefíková, ani Václav Šanda neuměli jezdit na koni, před natáčením museli absolvovat intenzivní čtyřtýdenní trénink, protože ani jeden nechtěl být v jejich první "dospělé" scéně zastoupen dublérem. (Robbi)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Reklama

Reklama