Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (1 098)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Teď jim všem uhryznem hlavu a dáme je na hromadu." Ukousávání hlav mě obvykle nebaví, dokonce mám pocit, že s ním ani tak úplně nesouhlasím, ale v případě Venoma to alespoň bylo zábavné. Vlastně se jednalo jen o doplňování paliva, takže tomu jsem ochoten rozumět. Taky se mi hodně líbily svižné akční scény, sarkastické hlášky a samozřejmě žádání souseda o klid. Ten trik se musím naučit. Nakonec jsem však zjistil, že to kolem mě jenom prosvištělo a zase to zmizelo, aniž by to ve mně cokoli zanechalo. Tak už to Marvelovky dělají, ale já bych si z toho chtěl odnést víc, než pouhou rovnici: novinář + parazit = uhryznuté hlavy. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vôbec neviem, čo si mám o Venomovi myslieť (nudil ma, česť výnimkám, už v komiksoch). Na jednej strane totálna hovadina, na strane druhej to má viacero dosť originálnych, osviežujúcich nápadov. Postavy sú strašne nudné, ale herci podávajú tak zvláštne a čudné výkony, že je veľká sranda pozerať sa na nich. Triky sú hrozné a Venom je dosť nahov*o, vyzerá však zároveň zaujímavo (viem, protirečím si, ale fakt som z neho mal taký dojem). Akčné scény nie sú geniálne, ale je ich dosť a nie sú zlé, rýchlo vďaka nim utečie čas. Scenár ja na jednej strane neprekvapivý, na druhej ponúka hlavného hrdinu, ktorý trhá ľuďom hlavy a následne ich žerie, čo vedie k pozoruhodným eticko-biologickým úvahám (je Eddie tým pádom kanibal, alebo má Venom vlastný žalúdok?). Síce je scenár plný blbostí, tak ale zas aspoň sa stále niečo deje a nestíhate sa nudiť, čo nie je málo. V jednej scéne je to nechutný a drsný body horor, v druhej neškodné rodinné dobrodružstvo pre tínedžerov s tomu odpovedajúcimi fórmi. A to som ešte nespomenul kurióznu potitulkovú scénu. Ako vravím. Vôbec neviem, čo si o tom mám myslieť. Ale mám rád San Francisco. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dosti netradiční origin a to hlavně svou délkou. Po hodině a půl je vlastně hotovo. Sice zde máme mezititulkovou scénu, která láká na plánovanou Dvojku, ale to nic nemění na faktu, že po opravdu dlouhé době stopáž komiksového filmu působí jako učiněný balzám. Tom Hardy samozřejmě skvělá volba. Přivést ho do filmu znamená prakticky one man show. Venom neohromí akcí, neohromí příběhem, ale určitě bych jej nezatracoval. Záporák, tempo, zajímavý hlavní hrdina, to všechno se povedlo. PS: Ten rating R mohli klidně na blůčko dát. 55% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Špatnost tohohle filmu, který nezvládá absolutní základy filmového vyprávění, je až strhující - jak může tolik lidí udělat v tolika fázích tak moc mizernou práci. Cítil jsem se u toho, jako by to mělo tři hodiny a jako by to bylo uspěchané a nesnesitelně vleklé zároveň. V důsledku ale stejně především nekonečně nudné. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na Venoma se zatím šíří velký hejt, protože kritici na RottenTomatoes dali průměrný rating pouze 4.3, ale na IMDB je poměrně spokojených 7,0, takže to opět vypadá, že diváci jsou vesměs spokojeni, pouze kritici brblají, ale to oni vždy když se nejedná o sofistikované Drama, muzikál či levné Indýčko. Já osobně moc nečekal, ale Ruben Fleischer režisér Zombielandu a Gangster Squad mě opět příjemně překvapil. Zamrzí, že zatrhli Rko, ale pořád to působí dost drsně a temně i bez krve. První úvodní půl hodina je lehce pomalejší, ale jakmile se Tom Hardy seznámí s Venomem (Scéna v laboratoři je atmosféricky hororová) je to jedna velká akční zběsilá a adrenalinová jízda až do konce, která nesešlápne z plynu. Tom Hardy hraje jinak než kdykoliv předtím a je překvapivě velmi vtipný a kdo toho chlapa má v oblibě, tak po tomhle si jej oblíbí ještě víc. Hlas Venoma se také povedl a jeho podoba je perfektní. Akce je super, byť se odehrává často ve tmě, pořád je dostatečně napínavá, drsná a se slušnou kamerou. Takže jediné výtky směřují pouze k průměrnému záporákovi a poměrně málo strhujícímu finále, ale bavil jsem se nadmíru dobře a o to přeci u komiksu jde. Woody Harrelson jako Carnage bude boží. Kino bylo narvané, doufám, že po finanční stránce film uspěje.75% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (51)

  • Eddie (Tom Hardy) pije pivo Pabst Blue Ribbon. (ČSFD)
  • Když se s Eddiem (Tom Hardy) rozchází jeho přítelkyně (Michelle Williams), hodí na zem krabici s věcmi z práce a některé z ní vypadnou. V dalším záběru, když krabici zvedá, na zemi žádné věci nejsou. (gavosh)
  • Stejnojmennou píseň („Venom“) pro film složil raper Eminem. (LizBeth)

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama