Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (1 099)

pepo 

všechny recenze uživatele

Back to 90´s. Hardy si to neuveriteľne užíva a každá scéna s ním je sranda (aj keď občas nie zámerná), ale ten zvyšok je hrôza. Akčné scény nudné, dej je až otravný a celý zvyšok castingu je mimo. Ohromne tomu chýba Spidey. Na druhej strane je to krátke (stopáž skresľuje dlhá potitulková scéna), takže sa to dá dopozerať. Ale s dvojkou by som problém nemal, pretože Hardy by to potiahol. Problém je to všetko okolo neho. 5/10 ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že Venom bude špatný, a v něčem to špatný je - Má to fakt strašnej scénář. Základní příběh je slušnej, ale jsou v něm nelogičnosti a prostě divný věci, což se týká hlavně mizerně napsaných postav, které se chovají jak po lobotomii. Často to vypadá, jako kdyby tenhle film napsalo 8letý dítě. Týká se to i hlavní postavy Eddieho Brocka, který je občas zbabělec, občas velký hrdina a občas je mu zase všechno úplně fuk. Táhne to ale dost charisma Toma Hardyho, takže u něj se to dá skousnout, ale všechny ostatní postavy jsou slušní trapáci. Na druhou stranu... Na to, že to má 2 hodiny, tak je to překvapivě zábavný! Obzvlášť ve druhý půlce je tam občas pěkný nápad a hlavně velmi solidní akce. Venom se v CGI překvapivě povedl a tvůrci si s ním uměli šikovně pohrát. Místy je to i docela drsný, obzvlášť pro mladší diváky (9 - 14 let), pro který je tenhle film ideální. Navíc potěší, že tenhle film vlastně nedělá ostudu komiksu. Pěkně to z komiksů čerpá nápady, takže jako představovačka Venoma tenhle film velmi dobře funguje. Občas je tedy Venom blbost, občas dobrá zábava. Na dvojku se určitě podívám, hlavně díky parádně hypeovací potitulkové scéně. (6/10) ()

Reklama

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Podle prvních recenzí od kritiků jsem byl hodně rozpačitý, ale jak už tak bývá, když se kritikům film nelíbí, divákům se líbit bude, a to je přesně tenhle případ. Venom je zábavný akčňák, který samozřejmě táhne především Tom Hardy, ale ani samotná postava Venoma nezůstává vůbec pozadu. A co víc, je to příjemná změna oproti Avengerům a ostatním Marvelovkám. Je to příjemně vtipné, svižné a temné. Nejvíce tomu škodí fakt, že byl film prostříhán z mládeži nepřístupného na PG13, takže je Venom sice krvelačná bestie, ale nic z toho není ve filmu vidět. Dalším mínusem jsou nevýrazné vedlejší postavy a chabý scénář, což se ale díky kombinaci Hardyho a skvěle zpracovaného Venoma dá v klidu odpustit. Potěšili také poměrně dost dlouhé (dvě) potitulkové scény. Doufám, že film trhne dost na to, abychom se mohli těšit na Venom vs Carnage v podání Woodyho Harrelsona! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

V poslednom čase ma akosi marvelovky nebavia, no táto sa určite radí k tým lepším. Síce ide o jednoduchší príbeh podľa presne stanovenej šablóny filmov o hrdinoch spidermanovského typu (lúzer dobráčisko, nehoda, "mutácia", extra schopnosti, láska...) no dokázal držať pozornosť po celý čas. Príjemne ma prekvapilo to temnejšie vyznenie atmosféry, ktorá celý dej obalila a na škodu nebolo ani tých pár hlášok, ktoré tu pustil do sveta Tom Hardy a ktorému často úspešne sekundoval samotný Venom. Dvojka Hardy-Venom si skrátka zapasovali ako riť na šerbeľ. Nadpriemer. 75/100 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

S počiatku mi to prišlo na Marvel až moc vážne, pretože atmosféra miestami fakt nemala chybu, nebolo to až tak typicky detské a ten hororový nádych tam bol. Škoda, že sa to od polky muselo zmeniť na klasickú marvelovku, kde nakoniec aj tak bude nezáživne bojovať nudný záporák s jedničiek a nul a popritom sypať hlášky nech sa publikum zabaví. Trochu ma mrzí, že s toho vážneho tonu sa upustilo, pretože ten tomu sedel rozhodne viac. Inak je to slušný film, ktorý ponúkne tradičný zrod hrdinu, ktorý stojí hlavne na Tomovi Hardym. 70% - 3* ()

Galerie (44)

Zajímavosti (51)

  • Zbraně použité ve filmu byly útočná puška M-4, odstřelovací puška M-107 a Colt 1911. (K98)
  • Natáčelo se od 23. října 2017 do 26. ledna 2018 v Atlantě, New Yorku a San Franciscu. (Varan)
  • Po filmech Hulk (2003), Ant-Man (2015) a Ant-Man a Wasp (2018) šlo o čtvrté zpracování komiksu od Marvelu, které se odehrávalo v San Franciscu. (3T)

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama