Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (1 099)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejzajímavějších postav Marvelu na plátno sice přišla, ale její zpracování si zasloužilo lepší příběh, o malinko lepší zpracování a celkově zkrátka kvalitnější péči. S tak zábavným, silným a sveřepým antihrdinou se mohlo zacházet mnohem lépe, než třetinu filmu čekat, třetinu poznávat a pak chvíli tajdrdlíkovat před zeleným plátnem. Hardy pozici podivína novináře vcelku obstojně dává, jeho digitální kolega je ale už o poznání horší. Pronuděno. Za 20 minut víte, jak to dopadne na konci a že bude samozřejmě finální bitka, protože bez té už to dneska v komiksárnách obvykle nejde. Jak předvídatelné. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Hardy je cool jako vždy a Venom stylově hláškuje, ale jinak se Sony moc nevytáhlo. Divák natěšený na digitální bordel si hodně počká. Když dvacet minut před koncem najely titulky, musel jsem se smát. Samozřejmě ještě přišla obligátní scéna mezi titulky o ničem a dokonce i ochutnávka z animovaného Spider-Mana. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $100miliónov║Tržby USA $213,515,506║Tržby Celosvetovo $855,013,954▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $44,854,453║ Tržby za predaj DVD v USA $25,780,388║ Ruben Fleischer je slabunký režisér, bez nápadu, proste rutinér a podľa toho vypadá aj tento film. Aj keď prekvapujúco komerčne veľmi úspešný, čo by som ale nečakal. Dejovo nič prevratné, klasický nástrel, rovnako tak zvraty, občas to pôsobí prispato, či ako na prechádzke, keď sa to občas utrhne tak je na čo pozerať, pokiaľ nie je príliš neprehľadná kamera, kvôli tej rozpínavej plastelíne. Herecky to ujde ale ako ten vychrtnutý zloduch Ind, tam vôbec nesedí, je skôr na smiech než že by z neho bol strach. Čistý priemer. /60%/ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tak pozor. Podceňovaný Venom je totální nářez. A vzbudil ve mně pocity, které jsem vůbec nečekal. A tím jsou konkretně hororové prvky, perfektně korespondující s fenomenální děsivou hudbou, která tak perfektně prodala druhý trailer, s prvky prvotřídního humoru, u čehož jsem se vyloženě řezal smíchy. Může vyvstat otázka, do jaké míry byla ta a ta scéna předem zamýšlena tak, aby vyzněla komediálně, ovšem v konečném důsledku je to vlastně jedno. Bylo plné kino a perfektně se bavilo, a já s nimi. A co mě zarazilo ještě více. U filmu s Tomem Hardym bych nejvíce nechválil Toma Hardyho. Jeho nesmrtelné charisma samozřejmě stále prodá každičkou vyhrocenou i dialogovou scénu, ale tady se prostě sešlo perfektně všechno a já srdceryvně vyhlížím obrovské vyprášení amerických pokladen, jelikož chci druhý díl a po mezititulkové scéně ho snad chci ještě zoufaleji. Venom je neuvěřitelná akční smržť, u které mě malinko rozladila jen nutně dlouhá expozice a dvousymbiontové finále, které do dalších dílů plně vytěžilo svůj potenciál, ale už se mi dlouho nestalo, že bych z kina odcházel vyloženě takhle nadšený, plný energie a vyloženě se tetelící blahem z naprosto neskutečných hlášek, které bezkonkurenčně rozsekaly celé kino. A teď bych si přesně po vzoru Jaye a Tichého Boba dohledal všechny ty americké kritiky, kteří Venoma s láskou rozpucovali a hezky si to s nimi vyříkal. EDIT : na podruhé doma o něco slabší zážitek.. PS : bylo mi ctí využít tří tísící hodnocení právě na Venoma. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Po zhlídnutí filmu je mi jasný, že mám v sobě už dávno svýho vlastního symbionta, jelikož hlasy v hlavě slyším skoro pořád, sežeru všechno na co přijdu a udělat si kdykoli a kdekoli kolosální ostudu zvládám na výbornou. Takže můžu konečně být klidná, že netrpím schýzou a frénií ba dokonce ani DID, prostě jsem jen hostitelka emzáka, tudíž jsem vlastně vyjímečná bytost a všichni by měli respektovat až budu zas žrát z koše na odpadky nebo se koupat v restauraci v akvárku s humrama. Venoma jsem v komiksovým světě měla vždy radši než Spidermana a na Toma Hardyho se mi zaručeně koukalo líp, než na další teplosálající verzi pavoučího muže. Nicméně mě ukrutně nasralo, že erkovej status šel nakonec do prdele, protože to ukousávání ksichtů bych si rozhodně užila. Hlavní, jako že, záporák je nebezpečnej asi jak krabice s koťatama a jediný, co mi brání nazvat ho prachsprostým čurákem, je fakt, že ho mám ráda ze Star Wars. Každopádně s Venomem byla prdel a kdybych chlastala pivo, rozhodně bych si ho vzala za parťáka do baru, abychom pak spolu totálně vožralí ukousávali hlavy místním bezďákům, co je jich všude jak nasráno a pak hrrrr rovnou na Babiše se Zemanem. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (51)

  • Jihokorejská společnost HJC, vyrábějící motorkářské přilby, použila na těch svých (RPHA 11), design Venoma, který se brzy stal nejúspěšnější marvelovskou grafikou na trhu. (Maulincio)
  • Scéna, ve které Annie (Michelle Williams) převezme symbionta Venoma a zachrání tak Eddieho (Tom Hardy), je odkazem na původní záměr tvůrců postavy, Venom měl být původně ženou. (UncleMorty)

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama