Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank (Rainn Wilson) je obyčejný muž, který nesmírně miluje svoji ženu Sarah (Liv Tyler). Jednoho dne však zjistí, že je mu nevěrná s drogovým dealerem. Proto se rozhodne, že se stane hrdinou jménem The Crimson Bolt a to vše jen kvůli tomu, aby se k němu Sarah vrátila. Překážkou mu není ani to, že nemá žádné schopnosti. Brzy poté se k němu připojí jedna mladá sociopatka jménem Libby (Ellen Page), která pracuje v obchodě, kde prodává komiksy. Její hrdinské jméno je Boltie. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Stejně jako třeba Defendor staví Super do světla reflektorů totálně pomatené charaktery a s pomocí syrovosti a násilí vytváří tíživou atmosféru, velmi odlišnou třeba od převážně zábavného Kick-Asse. Nevychází to stoprocentně a místy je ta haluz až moc velká, ale jako svébytná podívaná to funguje a finální myšlenka je vskutku jedinečná. 7/10 ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

"Shut up, crime!" Realistickí superhrdinovia z ľudu sú dnes v móde a nenápadná snímka Super nadviazala práve na vlnu, ktorej najvýznamnejšími predstaviteľmi sú Kick-Ass či Defendor. Super nie je natoľko komplexný a "cool" ako Kick-Ass a chýba mu Defendorova psychologická prepracovanosť, no je o to vtipnejší a drsnejší. A k tomu srší nehoráznym množstvom režijných nápadov, avšak v tej najrýdzejšej možnej podobe, až miestami pôsobí neotesane, akoby James Gunn bol filmárskym začiatočníkom. Preto približne prvé dve tretiny film Super pôsobí ako zábavná jednohubka s výborným obsadením za 3*, ale vo finále to blbnutie získa tie správne grády. Zanechalo to vo mne lepšie pocity, ako som čakal. (7/10) ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Ellen Page má většinou zajímavý role. Ovšem Boltie... ta se tomu teda vymyká. Ani Karmínovej blesk mě nepřesvědčil o tom,proč se chová jako postiženej. A tak oceňuji především obsazení Kirka z Gilmorek, který mě s čírem fakt překvapil. Překvapila mě i míra nechutnosti (zvratky v záchodě, kousky těl, krev, krev a krev) a sexu. Od podobnýho žánru bych čekala víc náznaku a méně doslovně vyřčeného. Film Super není špatnej, ale rozhodně není Super. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Sympatický mix God Bless America a Kick-Ass, který si ale razí vlastní cestu. Je to asi nejčernější komedie, kterou jsem letos viděl, která je však zároveň dost tragikomická. Dozvěděl jsem se spoustu věcí - jak by zhruba vypadalo tažení dvou bláznů s trochu pohnutým morálním kodexem, že mám občas dost černý smysl pro humor a kde že se schovávaly ty hektolitry krve a násilí, které mi chyběly v Guardians of the Galaxy (od stejného režiséra). I přesto však některé scény byly "přes čáru", kde za zmínku určitě stojí cringe humor, na který je asi Rainn "Dwight" Wilson zvyklý z Kanclu ale i jiné věci, tam ale stačí zmínit, že film dostal v Americe hodnocení R. Vzato kolem a kolem je to však prachobyčejná revenge fantasy s "damsel in distress" jako vedlejším chodem, u kterého jsem viděl stejný neduh jako u GBA, tj. velmi malá aktivita, případně úplná neschopnost, policie. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hlavní problém jsem měl v tom, že je mi Rainn Wilson extrémně nesympatický. Hlavně v trpitelské poloze, když furt bulí. Už jsem ho takhle viděl i ve filmu Hesher a taky mě strašně sral. Díky bohu za Ellen Page. Bez ní bych to asi vypnul. Po jejím příchodu je to chvílemi docela fajn ujetý film. Párkrát jsem se i zasmál. Ty pokusy o drama mě ale naprosto míjely. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Při nákupu v zálesáckém obchodě lze zahlédnou, že si superhrdinové odváží v košíku i československou plynovou masku OM-10, která je z naší armády již vyřazena, ale stále je ve velkém množství v oběhu v různých obchodech s armádní tématikou. (Reyak)
  • Libby (Ellen Page) ve filmu zmínila, že je jí 22 let. Stejným věkem se v době natáčení mohla pyšnit i její představitelka. (KajusaK)

Reklama

Reklama