Reklama

Reklama

Chodit do práce o den dřív se nevyplácí, zvlášť když jste vězeňský dozorce. Může se stát, že skončíte na špatné straně mříží. Mladý vězeňský dozorce Juan Oliver chce v nové práci udělat dobrý dojem, do věznice se tedy dostaví o den dříve. Během prohlídky nejpřísněji střeženého oddělení se však nešťastnou náhodou zraní a ocitne na momentálně nepoužívané cele 211, zatímco kolegové jdou shánět pomoc. Když se dezorientovaný Juan probere, je všechno jinak. Ve věznici zuří vzpoura a chovanci lační po krvi. Juan má jedinou naději: vězni ho zatím neznají. Jedinou šancí je tedy splynout s prostředím a předstírat, že je jedním z nich. Je ale jen otázkou času, kdy jeho lest vyjde najevo... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (441)

viperblade 

všechny recenze uživatele

To takhle ke mně přijde jeden kámoš a říká, jestli jsem viděl nějakou Celu 211. Já mu říkám, že ne, on na to, že to si musím sehnat. Poté, co mi to za pár dnů vychválil i další kámoš, jsem si tenhle film sehnal a výsledek předčil má očekávání. Tenhle film se zpočátku zdá pomalý, ale to je jen pár minut a pak se to začne kupit. Jedna událost stíhá druhou a vše vede k jednomu neodvratnému konci. V některých momentech mi to připomnělo další skvělý film, Unthinkable, ale opravdu jen v několika, jinak si tento snímek jede ve vlastních, nezajetých a poměrně originálních kolejích. Věřím, že tohle nebylo naposledy, co jsem tento skvělý film viděl. 100 %. P. S. A Luise Tosara a Alberta Ammanna bych chtěl vídat častěji, kdyby tihle herci "zdrhli" do Hollywoodu, vůbec bych se nezlobil… ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Točeno na Borech šlohnutým mobilem jedním z muklů. Akorát tam přivezli Louise Tosara, aby pozvedl ten marast laciných španělských telenovel. Zápletka nudná, technicky nezvládnuté a odfáklé, do očí bijící laciná výprava, děj iracionální, nulová akce a přemíra žvástů. Nebavilo. Dvd letělo rovnou do odpadkového koše. Jak mám rád český dabing, tak tenhle byl zvláště příšerný. Pane Terši a Vlachu, už nikdy nic nedabujte! 0% ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Bývalí vězňové z řad ČSFD by nám mohli říct, jak to doopravdy ve vězení vypadá. Mám totiž za to, že se Monzón docela trefil. Žádné přehnané americké kecy, žádné přehnané americké tahání super tajných zbraní ze zadku, žádná přehnaná americká krev tam, kde není nutná. Syrovost je mnohem účinnější zbraní a jsem moc rád, že na to Španělé nezapomínají. Pátá hvězda je osobní pochvalou Danovi, protože po Labyrintu smrti jsem se do Cely pustil s rozestlanou postelí... ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

První polovina slabší průměr, na tlupě bezdomovců od každé popelnice za rohem a prázdném tlachání nebylo nic zajímavého, skoro nic se nedělo. Než přišel zlom v podobě akční vzpoury. Mezi nejemocionálnější scény patřil moment střetu dvou světů, styčný bod mezi jednou a druhou stranou. Byly to vteřiny, ale silný zásah do nitra každého z nás, zamyslet se, jak je ta hranice reálná a křehká. Další nej scénou byla pochopitelně závěrečná extáze a apokalypsa v jednom, ač očekávaná, přesto bravurně nasnímaná, zahraná a vypointovaná. Mě sedla postava Malamadreho, hlavně pro jeho pevné místo ve vězeňské komunitě a jasnou vizi ve svých plánech a postupech. Zdaleka to nebyl jeden z mnoha do počtu tlupy. Opravdu minimálně pozoruhodný snímek, navíc další z rozšiřující se řady mých oblíbených filmových témat. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Nooo surprise... Cela 211 ma potešila, nevedel som o čom to bude, ani som nevedel koľko ocenení to dostalo, pretože na tom aj tak nezáleží... no musím uznať, páčilo sa mi to... Nie príliš komplikované, taktiež finančne náročné, ale nápad to je teda good. "Odsype" to, vtiahne... dráma z väzenského prostredia ako sa patrí 7/10 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Keď vládny splnomocnenec mieri do väzenia, vezie sa v aute, ktorým je podľa záberu prednej časti tohto vozidla Audi A6 (model z roku 1997). Pri príchode do väzenia je auto vidno iba zozadu, no tu sa jedná o Audi A8 (model z roku 2005). (MikaelSVK)
  • Film Celda 211 byl nominován na šestnáct cen Goya. Získal jich nakonec osm: za nejlepší film, nejlepší režii (Daniel Monzón), nejlepší mužskou hlavní roli (Luis Tosar), nejlepší ženskou vedlejší roli (Marta Etura), nejlepší herecký objev v mužské kategorii (Alberto Ammann), nejlepší adaptovaný scénář, nejlepší střih a nejlepší zvuk. (Estrecha)
  • Scénář filmu je adaptací románu Francisco Péreze Gandula o věrnosti, přátelství a odvaze během vězeňské vzpoury. (Terva)

Reklama

Reklama