Reklama

Reklama

Pět lidí, kteří se navzájem neznají, nastoupí do výtahu, který se zasekne mezi patry. Pokojná nálada v malém uzavřeném prostoru nevydrží moc dlouho. Závada, která se zpočátku zdála být jen okrajovým technickým problémem, se mění v nevysvětlitelný problém, s nímž si nedokážou poradit technici ze správy budovy, přivolaní hasiči a ani policisté. Detektiva Bowdena sem původně přivedlo vyšetřování pádu člověka ze střechy, záhy ho čeká mnohem větší případ. Lidé ve výtahu totiž začnou postupně umírat. Tím se sice zužuje seznam podezřelých, jenže před každou smrtí záhadně vypadne světlo. V Bowdenovi navíc sílí podezření, že pětici lidí do výtahu nepřivedla náhoda, ale rafinovaný plán, jehož součástí je i on sám. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (797)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Sedmdesát minut si to pečlivě buduje znepokojivou atmosféru, vztahy i tenze mezi charaktery, aby to pak celé místo vygradování a úderné pointy vyznělo vlastně úplně do ztracena. Škoda, protože u těchto žánrových jednohubek jsou právě závěry/pointy tím co odděluje zrno od plev; "pouze" zdařilé počiny od těch, na které bude vzpomínáno. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Ďábel si s lidma rád hraje a lidskou duši lze velmi dobře naplnit strachem, ještě horší to je, když visíte několik podlaží nad pevnou zemí a aby toho nebylo málo, jste loutky pro nechutné hrátky s tvorem, od kterého si každý drží velký odstup. Děj dobrý, tajemství lze jen těžko rozluštit a vše vyplouvá na povrch postupně, až všechcny souvislosti začnou dávat smysl. Spoiler: Já si od začátku myslel, že s tou bábou není něco v pořádku. :D ()

Reklama

balone 

všechny recenze uživatele

Svým hodnocením jsem sesunul snímek z červených čísel, ani tam dle mého subjektivního názoru nepatří. Horory v dnešní době jsou k uzoufání nudné a tento není vyjímkou, jediné napětí nebo otázka byla, kdo je vlastně z těch pěti lidí ten ďábel a raději bych dál tápal, než, že se na konci všechno dozvědět. Hodně je zde vidět ruka M. N. Shyamalana. 30% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Takový malý, ale celkem znamenitý výtahový horor. Pětice hříšníků uvázne v 'elevator 6' (v prosklené výškové budově č. 333) a hned záhy se začnou dít věci... Jednoduchý DEVIL těží z pocitu klaustrofobie, tušení ďábla, výborného hudebního podkresu a zvuků (třída!) - to všechno dohromady dokáže vyvolat slušný děs během 'blikacích' scén a úplné tmy. Herci (počítám všech těch hlavních osm) sice nejsou dvakrát sympatičtí ani mezi nimi není žádný tahoun, ale to mně osobně v závěru už ani nevadilo. Stejně tak moralitka, která tomu jaksi potvrdila smysl. Tak vida, zařazeno mezi horory roku. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá horor s funkční zápletkou a kvalitní atmosférou. Tak kde je problém? Ve špatném (čti:průhledném) casting jedné postavy a tím pádem průhlednosti "překvapivého" konce. Ruka Shyamalana z postu autora původního příběhu je cítit, ale na všechno nestačí, stejně jako kontrast víry a racionality s perfektními úvodními titulky. Ovšem jinak film nezklame, jen nad tím nepřemýšlejte moc. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (8)

  • Všech pět postav ve výtahu má na sobě něco červeného: starší paní má červené vlasy, mladá žena nehty, obchodník kravatu, mechanik aktovku a červená je i insignie na uniformě člena ochranky. (becki_tu)
  • Ve filmu je několik odkazů na „ďábelské“ číslo 666: číslo budovy je 333 (666/2), číslo výtahu je 6 a výtah zastaví na patře 23 z celkových 42 (2*3=6, 4+2=6). (becki_tu)
  • Skladba hrající ve výtahu stále dokola se jmenuje „Don't Sit Under The Apple Tree“. (Linkyc)

Související novinky

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

20.10.2009

Jeho pověst posledními filmy značně utrpěla, nápadů však má pořád na rozdávání. Klidně vymyslí každý rok nový thriller. Režírovat je však nestíhá, a tak založil produkční společnost The Night… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno