Reklama

Reklama

Zrodila se hvězda

  • USA A Star Is Born (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hlavní roli v dechberoucím romantickém dramatu Zrodila se hvězda hrají Bradley Cooper a Stefani Germanotta, kterou ovšem celý svět lépe zná pod jejím uměleckým pseudonymem jako hudební superstar Lady Gaga. Pro čtyřnásobného držitele nominace na Oscara Bradleyho Coopera je tento film jeho režijním debutem. Cooper ve filmu zároveň hraje hvězdu country Jacksona Mainea, který objeví neznámou talentovanou zpěvačku Ally (Lady Gaga). Když se oba vrhnou do vášnivého milostného vztahu, Jack přiměje Ally k vystupování v záři reflektorů a katapultuje ji tak ke slávě. Ale když Allyin raketový start zastíní jeho vlastní kariéru, Jack stále obtížněji nese svůj ústup z velkých pódií a o to více se potýká se svými vnitřními démony. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (920)

pepo 

všechny recenze uživatele

Už pri sledovaní vyše 80 ročného originálu (ďalšie 2 som nevidel) mi bolo jasné, že ten príbeh je mimoriadne nadčasový a univerzálny. Zasadenie do filmárskeho prostredia ma síce bavilo viacej, ale....sakra...Takto majú vyzerať remaky. Silné témy sú posilnené, neaktuálne veľmi vkusne vyhodené/pozmenené a remeselne to spĺňa najvyššie kritériá. Vôbec by mi nenapadlo, že ide o režijný debut herca. Cooper preukázal mimoriadny talent a ja sa teším, čo natočí najbližšie. Najväčším prekvapením je však Lady Gaga. Jej fanúšikom síce nikdy nebudem, ale za to, čo tu predvádza si zaslúž veľký rešpekt. Jasné, je to tradičná limonáda. Ale pôsobivá, výborne vyzerajúca a skvelo zahraná. Na oscaroch bude komu fandiť 9/10 ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Protože si mé líné já přece jen konečně přiznalo, že se pravděpodobně k žádné z předchozích verzí filmu (1937, 1954, 1976) stejně nikdy nedokope, rozhodl jsem se zkusit rovnou tu nejnovější (tím pádem logicky nemůžu porovnávat). Pravda, film jede v docela zajetých kolejích, je předvídatelný, nenabízí žádné větší dějové zvraty, což je trochu škoda. Ale překvapivě to nevadí až tolik, protože celé dílo stojí na tom, že je hudebně a po herecké stránce zvládnuté bravurně. Oba hlavní představitelé hrají a zpívají výborně, u Coopera to překvapí pěvecky, u Gagy zas herecky (k čemuž film ostatně vybízel, ovšem výsledek v tomhle ohledu i tak předčil má očekávání). Pár navíc ještě doplňuje skvělý Sam Elliot, který je teď na stará kolena v té nejlepší formě (jak už ukázal i v The Hero). A to nejdůležitější, jde o hudební film a tahle složka je opravdu zdařilá, písně vám i po skončení snímku dál rezonují v hlavě. Cooper tedy svůj režijní debut ustál se ctí a byly to příjemné cca 2 hodiny, možná jen ten konec bych trochu zkrátil. Hodnotím solidními 4*. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu to dostat z hlavy, prostě nemůžu. Úsměv a pohyby Lady Gaga a Bradleyho šíleně zamilovaný a opilý pohled. Ten okamžik, kdy spolu stojí na pódium nebo sedí u klavíru a nechávají se naprosto ovládat hudbou a láskou. To jak spolu zpívají a ladí, a má to neskutečnou sílu. V kině, pokud to jen trochu jde, nebrečím. Tady to nešlo. Zatím největší překvapení letošního roku. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Děj vás asi moc nepřekvapí, je to poměrně předvídatelné a dokážete dopředu odhadnout co se stane a proč. Ono to ale při sledování moc nevadí, je to zahrané dobře a zpracované taky. Lady GaGa asi mnohé překvapí tím, že jí tu roli věříte, hraje tak přirozeně, že by člověk ani nepoznal, že to není herečka. Ač Bradley hrál vcelku dobře, tak je to asi jeho první role, kde mi nějak zvlášť nezaujal ani mi moc nesednul. Ale jako celkem to sedí, průměr, který Lady GaGa vytáhne do lehčího nadprůměru svým zpěvem. 4* ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Po tom oscarovém hypu a po větě z Frantovy recenze, cituji "Většina písniček v tomto filmu je folk-rock (nebo co je to za žánr)", jsem čekal trochu víc. Ona věta není pravdivá. Platí to jen o několika písničkách na začátku, které zpívá Bradley Cooper sám (vzorem pro jeho postavu byl Eddie Vedder). A ještě je pěkný duet Shallow, který stejně jako podobná skladba z filmu Once jistě toho Oscara dostane. Jenže jakmile se hrdinka zrodí v hvězdu, hudba se stane nesnesitelnou. Písně Lady Gagaové jsou totiž tuctový balast jak z disneyovských muzikálů či tupý pop, kde chyběl už jen klip s twerkujícími zadky. Tedy přesně to, co jsem doufal, že ve filmu NEbude. Chápu, že se z její postavy stala popová hvězda a je to součást děje, ale ten děj je jinak nezajímavý a právě na kvalitních písních by měl stát. Postřeh č. 2 - podobnou proměnou k horšímu prošel i vzhled Gagaové - v civilu, když není zmalovaná jak strašidlo, je to vlastně hezká holka. Jakmile se zrodila hvězda, vrátila se i stará známá zmalovaná Gagaová. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (49)

  • V severoamerických kinech film utržil 215,3 milionu amerických dolarů, celosvětově 436,4 mil. (NIRO)
  • Niektoré nadšené ovácie publika smerované na Ally (Lady Gaga) boli natočené počas koncertu Lady Gaga v bostonskom Fenway Parku. (martin1m2)
  • Ve filmu se objevuje i slavná zpěvačka Halsey - můžeme ji vidět, když předává Ally (Lady Gaga) cenu Grammy. (Royaldell)

Související novinky

Oscarové nominace 2019

Oscarové nominace 2019

22.01.2019

Po Českých lvech tu máme konečně také nominace na 91. ročník Oscarů. Těm pro změnu vévodí osobní výpověď režiséra Alfonso Cuaróna Roma a pak kostýmní dobové drama Favoritka od Yorgose Lanthimose, oba… (více)

Favoritka vede seznam nominací BAFTA

Favoritka vede seznam nominací BAFTA

10.01.2019

Nominace na britské filmové ceny jsou již od včerejška známy a do čela se dostal film, který s Velkou Británií úzce souvisí. Snímek Favoritka režiséra Yorgose Lanthimose (Humr), vyprávějící o… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama