Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 11 (2021) (série)


Odpočívej v pokoji (S11E24)

(epizoda)
  • Česko Odpočívejte v pokoji (více)
USA, 2022, 1 h 5 min

Tvůrci:

Frank Darabont

Režie:

Greg Nicotero

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks), Charlie Adlard (komiks)

Scénář:

Jim Barnes, Corey Reed

Hrají:

Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan, Josh McDermitt, Christian Serratos, Seth Gilliam, Ross Marquand, Jeffrey Dean Morgan, Cooper Andrews, Eleanor Matsuura, Nadia Hilker, Andrew Lincoln (více)
(další profese)

Společenství pod nadvládou guvernérky končí. Mercer s celou skupinou přebírají velení a zlikvidují hordu nemrtvých v okolí. Jsou připraveni vybudovat novou komunitu, nové společenství. (TV Prima)

Recenze (43)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sorry jako, ale takhle fakt nemá vypadat "grandiózní finále" 12 leté ságy, s níž velká část fanoušků doslova vyrůstala prakticky od základky (včetně mě). A já fakt nevim, jestli mám bejt smutnej že všechno končí, nebo happy, že to všechno konečně končí.... Tvůrci už prostě neví kudy kam a svou neschopnost v budování kvalitního story-tellingu se snaží zamaskovat sentimentální hrou na city, vysněným cameem starého známého a rozlučkou s herci, která vám připomene ty "starý dobrý časy", který už bohužel dávno pominuly – jenže to by tenhle seriál měl mít aspoň špetku důstojnosti a nedojit sám sebe. Jako jo, konec je sice nový začátek, ale marvelizace TWD univerza v podobě spin-offů mě už teď naprosto děsí.... Abych ale nebyl jenom hnusnej, 1., 3., 6. a 9. řada je pro mě vrchol svýho žánru, na který budu vždycky rád vzpomínat jen v dobrém. ()

mm13 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hurá, koniec. Pokiaľ súťažili v ktg. ako skurviť čo sa len dá, tak im to vyšlo na 110%. Odpad! je tu na mieste, ako dlho nie. Keďže si ale prvé 4 sezóny a úvod piatej pozriem kedykoľvek, hodnotím len poslednú epizódu, nie celú sériu. Nemám to srdce (dať odpad! celej sérii). Som sa už vyjadril - pozatvárať ich všetkých doživotne do tej najhlbšej jamy! (Je to také hrozné, také nezmyselné, také nepozorné až neúctivé k fanúšikovi série či prostému divákovi, že keby ma napríklad niekto poprosil, aby som mu len vyrozprával, ako to celé skončí, že pozerať to už nemá silu... tak mu, okrem "ona zomrela", nebudem mať čo povedať. Nič sa nedialo, nič sa dokopy nestalo. Iba to nejako dokopali do "akože finále". Kokoti!) ()

Reklama

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Téměř 12 let uběhlo od úplného začátku a teď to tu máme. Konec. Doslova emocionální vyčerpanost. Dokonce jsem prolil i slzy. Bylo mi smutno. Konec Walking dead je jako kousek mého života.  Nemám co vytknout i přesto, že jsem nedostal tu správnou odpověď na to, kde vlastně skončil Rick. Jen víme, že je naživu. Ostatně on ten seriál, ten konec toho všeho, co Rick začal, ani říct neměl. Už teď víme, že podrobneji to bude v jiných odvětvích. Takže nakonec je konec jen jedné etapy. Ta další přijde. Ale i tak jsem si přál. Aby to nikdy neskončilo. ()

Marpe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu uvěřit, že tahle epizoda je vážně poslední. Pro mě je to konec jedné mé životní jistoty. Psal se rok 2014, kdy mi kamarádi ze základní školy poradili tento seriál a od té doby už jsem to nepřestal sledovat bezmála 8 let a to je dlouhá doba. Tento seriál mě provázel hodně dlouhou dobu a utkvěl moc v srdci. Moc jsem žil tím to seriálem a těšil se každé pondělí na to, kdy vyjde další díl a pak ty dlouhé čekaní na to, kdy vyjde další série. Těch vzpomínek z veškerých debat s kamarády spolužáky lidmi, kteří to žrali podobně jako já je vážně nespočet. Jsem moc rád, že tento seriál vznikl. Když na konci děkovali herci producenti a celý štáb nám fanouškům za to, že jsme mohli tvořit tento seriál s nimi, tak mi ukápla slza:). Velké DÍKY patří i jim.  We're the ones who live, (2014 - 2022) ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skončilo to tak, jak mělo. Jsem s tím velmi spokojený. Ono vlastně ve stejném duchu skončila i komiksová série. Hudba úžasná v této epizodě, několik momentů zapamatovatelných. Skončila jedna velká éra, ale začala zároveň nová. Poslední minuty finále stály za to! Těším se na spinoffy, ale stejně. Je škoda, že se značka TWD bude dojit. Ale když to bude stát za to, tak jsem s tím. "Jsme ti, co žijí". ()

Galerie (258)

Zajímavosti (7)

  • Je to podruhé, kdy byl v celém seriálu použit výraz „walking dead“ (původní název seriálu). (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama