Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 11

(série)
Trailer
USA, (2021–2022), 18 h 35 min (Minutáž: 41–65 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan, Josh McDermitt, Christian Serratos, Seth Gilliam, Ross Marquand, Jeffrey Dean Morgan, Khary Payton (více)
(další profese)

Epizody(24)

V XI. sérii hľadajú obyvatelia zničenej Alexandrie nový priestor pre život. Možné útočisko ponúka Spoločenstvo vyvolených, rozsiahla sieť komunít s najmodernejším vybavením a viac než päťdesiattisíc obyvateľmi žijúcimi v rôznych kolóniách. Zdanie pokojného bezpečného domova je však veľmi klamlivé. Hľadanie zásob potravín a nového domova sprevádzajú neustále konfrontácie so Smrťákmi, tajomnou frakciou nepriateľských preživších, ktorí napadli a obsadili Meridian, bývalú kolóniu vedenú Maggie. Daryl, Carol, Negan, Maggie, Eugene a ich spojenci sa učia nové taktiky prežitia a čelia poslednému boju, v ktorom ide o všetko. (TV JOJ)

(více)

Videa (9)

Trailer

Recenze (37)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to máme za sebou. Poslední řada se nafouklé na obludných 24 epizod a ta nevyváženost je znát. Pár epizod je fajn, pár vyloženě strašných. Scénář hapruje neskutečně (připravte se na divné skoky v ději a otázky bez odpovědí). Tempo se buď vleče nebo jede až zbytečně rychle dopředu. A vše jen aby všem mohli sdělit, že seriál vlastně nekončí, ale tříští se do dalších 3 seriálů. Mimochodem. Ty “chytré” zombie mě hnutí žlučí asi stejně jako Šeptači. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadhodnocujem, lebo fakt stála za to najmä prvá necelá polovica série, pred prijatím hlavných postáv do Commonwealthu. Odkedy tam prišli, miestami dej pripomínal až telenovelu. Ak to ale negatívne zohľadním v hodnotení, tak som pokrytec. Lebo reálne som si naťahovanie príbehu na 24 častí užíval. Nebudem sa teda tváriť, ako mi vadilo, že kvantita ide na úkor kvality, aj keď je to pravda. Moja závislosť k TWD po dlhšej prestávke už proste potrebovala poriadnu nálož. A záver bol zase o niečo intenzívnejší. SPOILER: Keď už nám spomienkové sekvencie pripomenuli Carla, „symbolicky“ bola postrelená aj Judith, čo si vyžadovalo, aby jej Daryl daroval krv, podobne ako Rick synovi v druhej sérii. Čiže predtým než sa ona vôbec narodila. Keď už nám spomienkové sekvencie pripomenuli Glenna, Rosita podobne ako on padla do náručia walkerov, pričom presne ako on prekvapivo nezomrela, aby ju to dostihlo krátko po tom. Síce už nie násilne, ako v prípade Glenna, ale keď chce, človek si tam spojitosti nájde. A kruh sa uzatvára. Ak tomu idete naproti, seriál napriek všetkej oprávnenej kritike končí katarziou. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já už tenhle seriál prostě nepoznávám.... Seriál, který prakticky sleduju už od dob, co běžel na Prima Cool. Seriál, který v průběhu fantastické 9. a 10. řady chytil zcela novej dech, jen aby ho ve své finální sérii zase ztratil (sorry jako ale 24 epizod je fakt extrémní přepal, přičemž posledních 14 epizod jsem už jen přeskakoval a neviděl je vůbec v celku). Seriál, který podlehl ironii osudu, a připomíná chodící mrtvolu, která jen čeká na to, až ji někdo zabije.... První třetina mě nadchla svým turbulentním tempem a strhující rytmikou, pak ale přišlo hodně nepříjemný vystřízlivění. Nepoznával jsem postavy, které nás doprovázely už od prvopočátku – což chtě nechtě platí i pro postavy nové, které jsou jen plochými, nezajímavými figurkami bez temperamentu či pochopitelný motivace. Radši ani nemluvě o zapomenutelným, repetitivním a neuvěřitelně schématickým příběhu, který kvalitativně osciluje mezi čistým průměrem a nefalšovaným podprůměrem, a který jsme v rámci TWD viděli v různých variacích víc než tisíckrát. Přitom ten koncept inteligentních zombíků je tak zajímavej, akorát naprosto žalostně nevyužitej. Za celou sérii se navíc vystřídaj doslova 4 (to číslo je fakt alarmující) záporáci, jeden horší než druhej. Tvůrci ve finální epizodě už prostě nevěděli kudy kam a svou neschopnost v budování kvalitního story-tellingu se snaží zamaskovat sentimentální hrou na city, vysněným cameem starého známého a rozlučkou s herci, která vám připomene ty "starý dobrý časy", který už bohužel dávno pominuly – jenže to by tenhle seriál měl mít aspoň špetku důstojnosti a nedojit sám sebe.... A já fakt už nemám ponětí, co dodat, protože takhle odfláklou rozlučku jsem od (dříve) milovaného seriálu nečekal. Sorry jako, ale takhle fakt nemá vypadat "grandiózní finále" 12 leté ságy, s níž velká část fanoušků doslova vyrůstala prakticky od základky (včetně mě). A já fakt nevim, jestli mám bejt smutnej že všechno končí, nebo happy, že to všechno konečně končí. Jako jo, konec je sice nový začátek, ale marvelizace TWD univerza v podobě spin-offů mě už teď naprosto děsí.... Abych ale nebyl jenom hnusnej, 1., 3., 6. a 9. řada – společně s emocionálně zdrcující první epizodou sedmé série – je pro mě vrchol svýho žánru, na který budu vždycky rád vzpomínat jen v dobrém. ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele

7/10 – Tak a je to tady. Show, která se vlekla dlouhé roky, během nichž stihla dospět do nemyslitelných výšek a následně padnout do nevídaných hloubek (řeč je přirozeně o 8. sérii), nečekaně znovu nalézt světlo na konci tunelu s novou showrunnerkou Angelou Kang, vymrštit se zpátky do sedla a následně jakž takž docválat do tolik očekávaného konce, přestože ne zrovna ve vším parádě, ale alespoň s patřičnou grácií. Neuvěřitelné se stalo skutečností a The Walking Dead se přeci jenom dobralo zdárnému konci. Nu, trošičku uzoufané finále, ale hlavně že měli dost rozumu to konečně utnout. Když jsem 11. sérii pouštěl, rozhodně jsem čekal velkolepější jízdu. Místo ní jsem dostal hrozně nesourodý guláš, kde se postupně vystřídá několik záporáků, umře velké množství nově přestavených postav (klasika) a sem tam dojde i na nějakou vedlejší linku se zombíky a tak. Upřímně jsem z toho docela rozpačitý, nevím, jestli se mi to líbilo, anebo spíš ne. Některé epizody šlapou vážně hezky a některé postavy mezi sebou mají solidní chemii, ale co z toho? Vesměs je to pořád ta stejná písnička v obměněném kabátku s obměněnými postavami a já z toho nejsem nikterak odvařený. Úvodní intro už se poněkud ohrálo, děj se vlekl, některé postavy měnily charakter každou chvíli jen ve prospěch scénáře (zejména černý dozorce s oranžovým oblečkem) a seriálu poprvé od 8. série znatelně docházel dech. Spousta zbytečného debatování a ještě k tomu napětí zředily scénky z města, nutno podotknout, že velice nudné scénky z města. Akorát potvrzení toho, že je velice dobře, že už tahle show jednou pro vždy končí. Nechápu proč dělat celý univers kolem zombíků (jak AMC plánuje), protože skutečně není nic moc nového co probírat. Verdikt: „Dobře, že už je konec.“ ()

andalin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ukončili to jen proto, aby mohly být další tři spin-offy. Achjo. Walking Dead mě furt tak nějak baví, mám tam postavy, co mi přirostly k srdci, ale nikam to nevede a poslední roky jde hlavně o fanservis. Seriál představuje zcela něco jiného, než co nám před 12 lety nabídla první sezóna. Konec mě celkem uspokojil, pobrečela jsem si, neměla jsem velká očekávání. Commonwealth mě bavil, po tom time skipu to bylo zase zajímavé, ale nejednou jsem si klepala na čelo při opravdu nereálných a nastrojených situacích. Jak se znám, tak budu ze zvědavosti sledovat další vývoj TV univerza. :) Ve světě TWD se pohybuju dlouho, miluju hry od Telltale a ráda bych se i konečně vrhla na ty komiksy. ()

Galerie (1 667)

Zajímavosti (20)

  • Na konci epizody hraje píseň „Eat The Rich“ od Motörhead. (Duoscop)
  • V epizodě zazní písně „Cult Of Personality“ od Living Colour a „Landslide“ od Fleetwood Mac. (Duoscop)
  • Cca ve 35. minutě je vidět, jak Ezechiel (Khary Payton) míří brokovnicí (poté samopalem) na zombie, ovšem míří slepým okem. (Swanhearth)

Reklama

Reklama