Reklama

Reklama

Čtrnáctiletá Annie se prostřednictvím chatu a webové kamery poprvé zamilovala. Nemohla tušit, že se stala předmětem zájmu anonymního pedofila, který při prvním setkání krutě zneužil její naivity a chladnokrevně ji znásilnil. Pro Annie už nic nebude takové jako dřív. S děsivým traumatem mladé dívky se těžce vyrovnává celá rodina. Vyšetřování FBI navíc dokazuje, že zdaleka nebyla první obětí tohoto internetového sexuálního maniaka. Otec Annie by nejraději vzal spravedlnost do vlastních rukou, dochází však k poznání, že jediné, co teď všichni mohou udělat, je být v této situaci jeden druhému oporou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (275)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Mladá Liberato hraje jak z partesu a to samé, i když více očekávané, je Clive Owen. ___Není to detektivka, ale psychologický příběh o tom, jak se rodina vyrovná se znásilněním (?) dívky, která je v naší společnosti považovaná za příliš mladou na sex. A v tom to je, naše společnost se s tím vyrovnat nedokáže. Být to u přírodních národů, tak by si nejspíš řekli: A co? Aspoň se děvče zaučilo. Být to směrem na východ, tak by otec podřízl jak dívku, tak muže, který s ní byl. ____ Ale v tomhle společenství je dívka znásilňovaná několikrát. Nejdřív tím úchylem, ale horší je znásilnění důkladnou lékařskou a policejní prohlídkou. Nejhorší je ale znásilnění vlastní rodinou, protože to nikdy nepřestane, stále ji budou poměřovat tím jediným krátkým zážitkem, stále už pro ně bude ta znásilněná, hloupá, ubohá. Nešťastný los. ____ Závěrečná poznámka jen pro mne: Clive Owen hrající fotříka od rodiny? Ach, jaký žal! /8. 6. 12./ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Napriek obrovskej snahe režiséra o civilnosť, obsahuje film mnoho klišé. Takmer vôbec sa ich nesnaží nabúrať alebo akokoľvek sa s nimi pohrávať, aby diváka aspoň raz prekvapil (akurát v závere sa o niečo také neúspešne pokúsi, ale namiesto zimomraviek vo mne vyvolal iba záchvat smiechu.) Ale iba ich používa tak, ako sme to videli už miliónkrát. Občas to funguje, občas nie. Dokonca veľa vyhrotenejších scén, ktoré by divakovy pomohli naplno sa vcítiť do postav režisér zbabelo utne. Takze jediným ozvláštnením je len aktualizovanie témy o ukážku toho ako ľahko sa dajú moderné technologie zneužiť v rukách nesprávnych ludi. Vo výsledku sa tento film príliš nelíši od bežných a neškodných Hallmarkovských drám s ponaučením. 6/10. ()

Reklama

Kailo 

všechny recenze uživatele

V úvodu filmu si říkám ,,kde nechal Clive(jako postava) mužské myšlení?! Potažmo, kde je nechal Rosíček Shwimmer?", a v druhé si řikám - ,,co to dělá, proč to dělá, proč jedná tak lehkomyslně a zbytečně agresivně, proč je ta malá holka tak naivní a blbá, proč jsou vlastně všichni blbí?" Celých 90 minut jsem na to nemohl přijít a štvalo mě to, ale posledních pár desítek minut dovolilo mé napuklé žíle, zase v klidu splasknout. Film jako takovej, je suprovej - Clive, zajímavé kontroverzní téma - internet a úchylové, skvělé dialogy a, jak se dalo čekat, dobře odehrané role. 75% [HD] ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Kladu si doteď otázku, jak vlastně přistupovat k naivitě (a jestli to vůbec byla naivita) a k chování hlavní hrdinky. Otázka, jestli je čtrnáctiletá dívka schopná rozpoznat „dobro a zlo“ a domýšlet hlouběji důsledky svého jednání, může být dost ošemetná. David Schwimmer režíruje nápaditě, dává velký prostor Cliveu Owenovi, který předvádí jednu ze svých lepších hereckých poloh (závěr je vážně krásně dojemný, téměř bez patosu) a vcelku komplexně se mu daří zachytit psychiku Annie v návaznosti na onen čin. Nevím, co bych přesně chtěl, aby v tomhle filmu bylo jinak, ale některé věci mi přišly trochu nedotažené, což ve výsledku srazilo celkový dojem do vod mírného nadprůměru. David Schwimmer je každopádně jako režisér bezesporu talentovanou personou. Na jeho další film se podívám velmi rád. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Víceméně realistické drama s trochu trhanou a od druhé půle již dost zmatečnou kompozicí a nejasným sdělením. Žánrově snímek balancuje mezi psychodramatem a kriminálkou s thrillerovým tempem a moralistním přesahem. Námět i zpracování jsou poměrně všední, bez světlejších, ale i bez výrazně slabších momentů. Urážky hlavní postavy nejsou na místě, neb právě ony podrývají u mladého člověka sebevědomí. You are beautiful, no matter what they say. 67% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Když si Will (Clive Owen) píše s neznámým mužem na interentu, jde o autentickou konverzaci mezi uživateli "fleet_captain_jaime_wolfe" a "sadlilgrrl" převzatou z webu www.perverted-justice.com. (Mr. Filuta)

Reklama

Reklama