Reklama

Reklama

Bitevní loď

Trailer 1

V roce 2005 vysílá NASA do vesmíru každých 24 hodin signály s cílem nalézt inteligentní život. V té době je Alex Hopper beznadějným ztroskotancem, jehož posledním průšvihem se stane krádež kuřecího burrita pro svou novou dívku Samanthu. Jeho starší bratr Stone s ním ztratí trpělivost a přinutí ho, aby s ním sloužil v námořnictvu. Alex po pár letech sice zastává prestižní důstojnické místo na letadlové lodi, ale má pořád horkou hlavu. Problém je, že cesta ke svatbě se Samanthou vede přes jejího otce, admirála Shanea. Poté, co se popere s japonským kapitánem Nagatou, který připlul na námořní utkání, to vypadá, že má Alex po dívce i kariéře. Mezitím vědci na Havaji zjistí, že se k zemi blíží pět neidentifikovaných předmětů obrovské velikosti. Je vyhlášen poplach a NASA a vojáci sledují, jak se jeden z nich srazí s družicí a v troskách dopadá na Hong Kong. Zbylé čtyři lodě přistanou v Pacifiku uprostřed probíhajícího mezinárodního námořního cvičení, které si vyhodnotí po svém a začnou se ihned bránit. Kolem své flotily a na části pobřeží utvoří neprodyšný ochranný štít, pod kterým uvízne i pár torpédoborců, ale hlavně Alex Hooper. I Samantha se ocitá v nebezpečí, krátce nato je vetřelci zajata. Alexovi nezbývá nic jiného, než se chopit zbraně. Naštěstí v tom není úplně sám, po boku má řadu odvážných námořníků. (TV Nova)

(více)

Videa (46)

Trailer 1

Recenze (1 663)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Transformers hadr. Teda, skoro. Bez cool obsazení (až na klasicky úžasného Liama, který zde ale má zatraceně málo prostoru) s Rihannou, které pro jistotu dali jen pár hlášek, nesmírně vyvinutou blondýnkou, jejíž herectví ani jméno není nic, co by jste si museli zapamatovat a v neposlední řadě Taylorem "tak už konečně přiznejte, že jsem sympaťák" Kitschem. No já mu to přiznal už po Carterovi ale ani on pro mě tuhle přehlídku vizuálních orgií moc nezachránil. Zaprvé, nemám rád, když se filmy snaží pouze svést na úspěchů podobných značek, za druhé, bere se to tu až moc vážně a za třetí... where the fuck is Michael Bay. S ním by byla alespoň šance, že se tu objeví nějaká památná scéna, hláška nebo cokoliv jiného, co by mě donutilo jít alespoň na ty čtyři hvězdy, ale takhle... bohužel. Průměrný popcorn, který nestojí za ty přimhouřený oči. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Naprosto přesně jsem věděl, do čeho jdu, proto si teď nebudu klást otázky jako Proč?? nebo Jak je to možné?? a nechám u ledu slova Náhoda, Infantilnost či Stupidita. Chtěl jsem vidět vizuální efekty, který rozervou zornice, zpomalovačky, při kterých zalapám po dechu, a přestřelky našinci vs mimozemšťani. A to jsem dostal. Battleship je totální blockbuster se vším všudy, který tak sice zapojí asi čtvrtinu mozkových drah, jenž využíváte standartně, na druhou stranu funguje skvěle jako relax, který na vás střílí perfektní digitály, skvěle přehlednou akci a občas vtipné hlášky. Na mě tohle prostě funguje výborně. Musím vyzdvihnout první konfrontaci mezi válečnou flotilou a mimozemskými loděmi, protože to má náboj větší než jaké chrlí fregata Missouri. Btw. čekal jsem, jestli náhodou z mrazáku nevyleze Casey Ryback a nehodí po ufounech pár naostřených nožů... Bitvy, efekty, přehlednost, kamera, ozvučení, songy, herci mega, jinak je to samozřejmě ohromná blbina. Ale díky za ni! 210 miliónů dolarů(rozpočet)/301 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Prodloužená verze klipu In the Navy od Village People, jen kovboje, indiána, dělníka a policistu v kožené uniformě zastupují dobyvační alieni.. Battleship ve svém hodnocení mírně přecením, protože jsem Bergovi uvěřil, že to nemyslel úplně vážně, chtěl uspokojit širokou, popcorn chroupající, diváckou obec a hlavně, má ještě prostor k vlastní autorské nápravě. Byl bych totiž nerad, kdyby se začas psalo o Bay-Bergově efektu nabubřelého blockbusteru, který dětem do 14 let způsobuje nezvykle častý výskyt nočních polucí. To já třeba, když exhumovali veterány, aby vyrazily z muzea pomoci mimozemšťanům sbalit si svých pár nanošvestek, ji měl málem i přes den přímo uprostřed kinosálu, protože udržet jakoukoliv tělní tekutinu bylo v tu chvíli velmi obtížné. A uživateli flanker.27 se divím, že se pozastavuje nad technickými nesrovnalostmi, místo toho aby byl vděčný, že se na ufouny nevyplulo s USS Monitor a z korály obrostlé Missouri nevystřelili nejničivější střelu válečné historie - Caseyho Rybacka se sekáčkem na maso.. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Za kombináciu dementných klišé a suverénnej remeselnej zručnosti (Berg si dáva Baya na raňajky) by to boli objektívne tak 3*, ale megacool finále s Missouri, veteránmi, AC/DC a flekovaním na kotve ma núti pridať na hodnotení. Kitsch sympaťák, škoda, že sa mu tento rok komerčne nedarilo a pôjde do kelu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Klasickej americkej blockbuster. Já byl ale zvědavej, jak se s tím poperou. A jelikož mám takové typy filmů rád, docela jsem se i na tenhle film těšil. Výsledek se mně ale popravdě moc nelíbil. Klasický blockbuster zajišťuje kvalitní porci efektů. To by odpovídalo. Také ale zajišťuje herce, kteří budou vysloveně sympaťáci a divák bude mít radost je pozorovat a bude mít ještě větší chuť jim fandit. Jenže to tenhle film už tak dobře zajistit nedokázal. O příběhu ani nemluvě. I když u něj se také žádný zázrak čekat nedal. Měl jsem plný zuby, jak po plátně poletovala Rihanna a myslela si, jak je celá hustá, když rozstřílí nepřítele. Taky mi vadilo, že mi v takovém filmu chybělo víc vtipu, protože v takovém filmu toho je potřeba dvakrát tolik. Jediným plusem tak nakonec zůstaly efekty. Hezké, ale kvalitu filmu prostě nezajistí. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (45)

  • Když jde Alex (Taylor Kitsch) kopat penaltu proti Japonsku, teče mu krev z nosu. Dle pravidel fotbalu nesmí mít fotbalista ani kapku krve na dresu. (griph)
  • Úlohy niekoľkých vojakov stvárnili skutoční veteráni. (Sufferer)

Související novinky

Wahlberg a spol. prchají z Afghánistánu

Wahlberg a spol. prchají z Afghánistánu

25.07.2012

Akční drama Lone Survivor není nový projekt, ale až teď se vyrýsoval konkrétněji. Peter Berg se po popcornové Bitevní lodi opět pustí do něčeho vážnějšího. Konkrétně to bude adaptace non-fiction… (více)

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

05.05.2012

Rychle a zběsile 5 bylo hodně fajn, takže se těšíme na Fast Six. Natáčení je za rohem, Justin Lin zavelí do akce už příští měsíc v evropských lokacích. Logicky právě finišuje obsazování. Kromě Vina… (více)

Zapomeňte na Chucka, je tady Liam

Zapomeňte na Chucka, je tady Liam

06.04.2012

Každým dalším filmem potvrzuje, že je momentálně nejdrsnějším frajerem na filmových plátnech. Ať už mučí imigranty v pařížských doupatech, zabíjí vlky holýma rukama nebo krágluje digitální starořecké… (více)

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

07.03.2012

Wahlberg a Berg spojí síly. Po Bitevní lodi, jasném kandidátovi na popcornový výplach roku, se Peter Berg pokusí o něco vážnějšího a realistického ve stylu Království. Před časem se osobně seznámil s… (více)

Reklama

Reklama