Reklama

Reklama

V roce 2005 vysílá NASA do vesmíru každých 24 hodin signály s cílem nalézt inteligentní život. V té době je Alex Hopper beznadějným ztroskotancem, jehož posledním průšvihem se stane krádež kuřecího burrita pro svou novou dívku Samanthu. Jeho starší bratr Stone s ním ztratí trpělivost a přinutí ho, aby s ním sloužil v námořnictvu. Alex po pár letech sice zastává prestižní důstojnické místo na letadlové lodi, ale má pořád horkou hlavu. Problém je, že cesta ke svatbě se Samanthou vede přes jejího otce, admirála Shanea. Poté, co se popere s japonským kapitánem Nagatou, který připlul na námořní utkání, to vypadá, že má Alex po dívce i kariéře. Mezitím vědci na Havaji zjistí, že se k zemi blíží pět neidentifikovaných předmětů obrovské velikosti. Je vyhlášen poplach a NASA a vojáci sledují, jak se jeden z nich srazí s družicí a v troskách dopadá na Hong Kong. Zbylé čtyři lodě přistanou v Pacifiku uprostřed probíhajícího mezinárodního námořního cvičení, které si vyhodnotí po svém a začnou se ihned bránit. Kolem své flotily a na části pobřeží utvoří neprodyšný ochranný štít, pod kterým uvízne i pár torpédoborců, ale hlavně Alex Hooper. I Samantha se ocitá v nebezpečí, krátce nato je vetřelci zajata. Alexovi nezbývá nic jiného, než se chopit zbraně. Naštěstí v tom není úplně sám, po boku má řadu odvážných námořníků. (TV Nova)

(více)

Videa (46)

Trailer 2

Recenze (1 663)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Tý jofka, tý akce, farbiček, lodiček, debilit....Konečně mě přesvědčili, je to tam. Letím si vyběhat zelenou kartu, ať můžu přispět svým dílkem k rozvoji té nádherné, americké společnosti. To jsou prostě řízci, ti zámořští lidumilové. Fakt vrchol evoluce, ne-li ještě víc. Nepřibrzdí je ani ufiknuté haxny, ani íkvé tykve. Nějakej emzák by jim chtěl křížit plány? Kdepak na ně, na fištróny. Nasadí kripla, duševního kripla a bloncku a invaze je v řiti! No jestli po tomhle nemáte nezřízenou touhu nastoupit k US Navy a začít házet lopatičkou do kotle jaderné letadlovky obohacený uran, tak nevím. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Je to taky ulet do Bayovskeho stylu, pricom sa tym Peter Berg ani netaji, ze tuzil natocit nieco podobne Transformerom. Vo svojej filmografii ma napriklad VITAJTE V DZUNGLI (2003) s Dwayneom Johnsonom, KRALOVSTVO (2007) thriller s Jamie Foxxom odohravajuci sa na Strednom vychode alebo akcny, sci-fi HANCOCK (2008) s Willom Smithom na zaklade ktoreho ukazal svoje schopnosti, ze by mohol dokazat natocit aj takyto BATTLESHIP. Je to proste tak, ze ak by takyto film vznikol este pred Transformermi, dal by som mu urcite 100%, ale ako aj POMO pise, dnes uz v tychto vodach kraluje spominany Michael Bay a okrem toho ten utok deduskov - pamätnikov na utok Pearl Harboru s metalovou hudbou AC/DC na mna neposobil tak, ako by si to Berg zelal a aj preto som znizil hodnotenie o jednu hviezdicku, avsak ako blockbuster ma vsetko co ma mat, takze staci vypnut mozog, zobrat popcorn a vychutnat si akcnu sci-fi jazdu plnu bombastickych vizualnych a zvukovych efektov. Hudba Stevea Jablonskeho je sice super, ale nie je tu ziadna pekna melodia, aka sa mu podarila vytvorit k filmom OSTROV (2005) alebo ku TRANSFORMEROM (2007, 2009 a 2011). Este malu poznamku k neznamemu hercovi Taylorovi Kitschovi, zahral si nedavno v inom fantasy filme JOHN CARTER: MEDZI DVOMA SVETMI (2012) a som teda zvedavy, ako sa bude vyvijat jeho dalsia kariera v Hollywoode. ________ Taylor Kitsch - (Poručík Alex Hopper) +++ Alexander Skarsgård - (Veliteľ Stone Hopper) +++ Rihanna - (Poddôstojníčka Cora 'Weps' Raikes) +++ Brooklyn Decker - (Samantha Shane) +++ Tadanobu Asano - (Kapitán Yugi Nagata) +++ Hamish Linklater - (Cal Zapata) +++ Liam Neeson - (Admirál Shane) +++ Peter MacNicol - (Minister obrany) +++ Produkcia: Peter Berg +++ (Videl v kine 23.04.2012) +++ ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Oslava amerického námořnictva, pocta jejich veteránům a honění si ega z hvězd a pruhů, že jsme stále nejlepší. Ale taky žánr naruby, kdy si z toho Berg stíhá dělat prdel, takže nabíjí děla za zvuku AC/DC a nechává staříky mentorovat digitálem odkojenou mládež nad tím, jaké ty analogové časy byly pecka. Potud dobrý. Jenže to má celé 130 minut a všechna ta šaškárna, kdy to opravdu začne bavit, se začne dít až ve druhé polovině. Do té doby ryzí utrpení a esence toho, co z čeho si pak v závěru film utahuje. Po druhé už bych to nepřežil. 3 a ½. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Léto se blíží, přátelé, bojte se. Zářivě blyštivé a dostatečně hlasité to sice je, ale nevidím důvod, proč odpouštět, že je to zároveň neuvěřitelně hloupé, uřvané a naivní. Transformeři na moři zní dost dementně už jen takhle na papíře, když si ale člověk připočte ještě negra bez noh, vysloužilé námořníky nebo prsatou blondýnu, je to docela peklo. Když si budu chtít připomenout drsné pohledy chlápků z NASA, pustím si Armageddon, když budu toužit po propagandě americké armády, zapátrám po disku s Top Gunem, když budu chtít vidět látku s mimozemšťany, sáhnu třeba po Válce světů. Úvod je bez šťávy, rádoby vtipný a nesympaticky infantilní. Je tu až nebezpečně velká koncentrace drsných keců, vojenského patosu a sourozeneckého otlapkávání. A ač se tu pak sypou dálnice a jsou tu impozantní přestřelky mezi loděmi, vše mi přesto přijde neuvěřitelně prázdné. Režisér Peter Berg (dosud jsem ho bral) spoléhá na efektní zpomalovačky, kamerové olizování vojenské techniky a výrazné barvy a nechává často vzpomenout na Michaela Baye. Jenže Berg to neumí sladit a hlavně prodat (vždyť ani s Brooklyn Decker, ač je to kočka, člověk po projekci netouží skočit na pivo) – nabízí smrtelně vážnou sci-fi, akční řež, komické vsuvky (asi jediný jsem se v kině nezasmál) a trochu té romance. To, co se podařilo na asteroidu Willisovi a spol., tahle banda zelenáčů prostě nesvede. Je to celé takové ušmudlané, umělé, v zádech u toho rozhodně nemrazí, a když se k tomu ještě snaží být Rihanna drsná, nemůže to dopadnout dobře. K smíchu není z herců snad jen Japonec Tadanobu Asano nebo Alexander Skarsgård (Liam Neeson je tu vážně jen chvíli a pronáší neuvěřitelné žvásty).. V závěru jsem čekal už cokoliv!! Režisér Berg holt až moc pokukuje po svých vzorech.. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

„V Boha věříme, všechny ostatní sledujeme.“ Battleship je čítankovým představitelem kraviny na kvadrát, která je celou svou pitomostí tak úžasná, že jsem se prosmál celej film. Chtěný hlášky se totiž kvapem střídaly s těmi nechtěnými, mariňáckej fotbal ve mně vyvolal mexickou vlnu, cyborg v keckách mi taky docela naložil, Rihanna drsně svírající kulomet spolehlivě rozesmála oba přihlížející diváky a když pod kotlem, za zvuku kytar AC/DC, zatopili hrdinové některý z dřívějších světových válek, tak jsem si tu analogovou genocidu emzáků prostě musel užít. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (42)

  • Když mimozemšťané útočí na loď Stonea Hoppera (Alexander Skarsgård), tak v jednotlivých záběrech jeho šála a rukavice mizí a zase se objevují. (glumka)
  • Při zatýkání Alexe Hoppera (Taylor Kitsch) je možné v pozadí vidět billboard, avšak ty jsou na Havaji zakázány. (Sufferer)

Související novinky

Wahlberg a spol. prchají z Afghánistánu

Wahlberg a spol. prchají z Afghánistánu

25.07.2012

Akční drama Lone Survivor není nový projekt, ale až teď se vyrýsoval konkrétněji. Peter Berg se po popcornové Bitevní lodi opět pustí do něčeho vážnějšího. Konkrétně to bude adaptace non-fiction… (více)

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

05.05.2012

Rychle a zběsile 5 bylo hodně fajn, takže se těšíme na Fast Six. Natáčení je za rohem, Justin Lin zavelí do akce už příští měsíc v evropských lokacích. Logicky právě finišuje obsazování. Kromě Vina… (více)

Zapomeňte na Chucka, je tady Liam

Zapomeňte na Chucka, je tady Liam

06.04.2012

Každým dalším filmem potvrzuje, že je momentálně nejdrsnějším frajerem na filmových plátnech. Ať už mučí imigranty v pařížských doupatech, zabíjí vlky holýma rukama nebo krágluje digitální starořecké… (více)

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

07.03.2012

Wahlberg a Berg spojí síly. Po Bitevní lodi, jasném kandidátovi na popcornový výplach roku, se Peter Berg pokusí o něco vážnějšího a realistického ve stylu Království. Před časem se osobně seznámil s… (více)

Reklama

Reklama