Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidnou hladinu života menšího okresního města, které „je dostatečně malé na to, aby se všichni jeho obyvatelé navzájem znali, ale ne zas tak malé, aby o sobě všechno věděli“, jednoho dne rozbouří hrůzný nález. V ordinaci vážené zubní lékařky je objevena mrtvola neméně vážené místní podnikatelky. Vyšetřováním její vraždy je pověřena dvojice kriminalistů Jaroslav Falta (V. Dlouhý ve své poslední televizní roli) a Petr Brouček (M. Dlouhý). Na nich je, aby složitý případ, do kterého je zapletena řada místních známých osobností a který se celý „točí“ kolem luxusního pánského podniku, vyřešili. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (112)

type_B odpad!

všechny recenze uživatele

Proč probůh ta rozdělená okýnka? 2012-02-05 viděno podruhé. Okýnka mě štvala ještě víc než napoprvé. Jestliže jsem se napoprvé ptal 'proč', musím odpovědět, že proto, že ve filmu není jediná scéna, která by byla napínavá, atmosférická, prostě na kterou bych se rád podíval. Ani jedna scéna, která by stála za to, aby pokryla delší časový úsek a celý obraz. A co víc: Všichni herci se tváří jako kyselej citrón, zápletka je blbá, výkony herců jsou blbé, dialogy postav jsou blbé, detektviní linie je příšerně nudná, nezajímavá a klišovitá, psychologie postav nepřesvědčivá. Je to prostě celý na hovno a ty vyjebaný okýnka tomu nasazujou korunu. Omlouvám se, že jsem sprostej, ale tahle rádoby akční kamera, nebo co to skara je, mě teda naštvala! ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem se na ten film kouknul jen kvůli poslední (nebo předposlední?) roli Vladimíra Dlouhého. Nakonec jsem byl celkem příjemně překvapen. Jako televizní kriminální příběh to nebylo špatné, samozřejmě tomu pomáhaly herecké výkony hlavních rolí vyšetřujících policistů v podání bratrů Dlouhých. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná konfrontace absolutních pětihvězdičkových hodnocení vyvážených kategorickými odpady dávno před ukončením televizní inscenace. Pravda bude někde uprostřed, aspoň se ty extrémy vyrušily. Na poměry současné české televizní detektivky je to ucházející, čímž mám na mysli především herecké výkony u hlavních rolí a režii, ovšem se scénářem už tradičně problém mám. Příliš mnoho náhod v propletenci vztahů ( zvlášť autonehoda s matkou kriminalisty jako obětí byla násilně naroubovaná ), přepjatost v chování policistů, která vrcholí opakovaným napadením podezřelého. A opět ty náhody, kde asistuje televizní kamera u úderu pěstí kriminalisty. Přes tyto výtky jde o důstojné rozloučení Vladimíra Dlouhého s televizní obrazovkou. Celkový dojem: 50 %. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Bratři Dlouzí coby sehraná kriminalistická dvojka, jíž se i přes místy poněkud výstřední chování k podezřelým nakonec podaří vyřešit vraždu podnikatelky s poněkud pikantní "zálibou". Závěr poněkud až moc otevřený, přesto vidět tuhle bratrskou dvojici v akci stálo vážné za to. Zvláště když pro Vladimíra to byla jeho poslední role. ()

Jurkodak1 

všechny recenze uživatele

Po scenáristické stránce celkem zajímavá (ale trochu kýčovitá) detektivka, po technické stránce katastrofa, vizuálně to vypadá jak nějaký americký béčko z devadesátých let a ze zvuku se mi chtělo zvracet, hudba sice poměrně dobře navozuje atmosféru, ale ty zk**vený post-synchrony! Jo a mimochodem, na konci mají v titulcích v textu o smyšlenosti postav překlep. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Když policie provádí rekonstrukci u baru Lilie, přijíždí na místo televizní štáb. Policajt sice štáb z místa vykáže, ale štáb si tam stejně dělá, co chce, točí záběry přesto, že by tam od zátarasu nemohlo být vidět. A také „strážící“ policajt nic nedělal, což ve skutečnosti by takhle se chovající štáb nenechal na místě... (pjotri)

Reklama

Reklama