Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agu je malý chlapec žijící v blíže neurčené západoafrické zemi. Jeho šťastné dětství naruší válka, během které je za tragických okolností nucen připojit se ke skupině vojáků. Brzy se z něj stává jeden z nejschopnějších dětských vojáků této skupiny. (Phill67)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (171)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak tady mě Fukunaga poprvé zklamal. Tak trochu jsem čekal návrat k Sin Nombre, ale Beasts of No Nation má ambice sbírat ceny a podle toho je i natočen. Určitě se nejedná o špatný film, to zase ne. Hlavní představitel malého Agy zahrál perfektně a to samé se dá říct i Elbovi. Život dětských vojáků, vymývání mozků či boje, to všechno bylo zobrazeno autenticky, ačkoliv mi přišlo, že jistá dávka brutality navíc by se hodila a občas je to celé až neúměrně natahované. Ale i to by se dalo přežít, pokud by z toho místy nedýchala ryzí účelovost, kterou dokresloval voiceover, který tu z mého pohledu neměl co dělat. Za jedno shlédnutí to stojí, ale opravdu jen za jedno. 60% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Jediný spôsob ako nebojovať je byť mŕtvy..." Niečo na tému bojujúcich detí tu už bolo. Krátka epizóda z filmu Krvavý diamant, alebo celý film ako napr. Johnny Mad Dog . Beasts of nation je zatiaľ asi to najkvalitnejšie , čo na danú tému vzniklo. Nepotrebujete vedieť kto bojuje proti komu, pretože po filme budete mať pocit, že to nevedia ani oni sami. Chaos, v ktorom bojuje každý proti každému niekomu stále vyhovuje. "Musíme bojovať, veď sme vojaci!" , a už keď nebudete vedieť čo zo sebou, vydajte sa na cestu do Európy. Presne takých "inžinierov" tu potrebujeme na obohatenie našej kultúry... Film fajn, ale aby bolo jasné o čom hovorím, nech si ten mier, slobodu , či čo vlastne chcú vybojujú alebo vyrokujú doma sami. "Angličtina" ak ju tak môžem nazvať je tu katastrofálna, podobná tej z filmu Johny Mad Dog. Čakal som väčší krvák a drsnejší pohľad na problémy v Afrike, aspoň podľa plagátu k filmu. 2/3 filmu sledujeme cestu Agua, zvyšok sú jeho nie vždy presvedčivé vnútorné monológy. 80%. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Bože, to zas bol film. Fukunaga mi asi chcel povedať strašne dôležité veci o vojne. Ako Mr. Pip s Hughom Lauriem. A ako Mr. Pipovi, ani jemu sa to nepodarilo. Ale čo mi vlastne chcel povedať? Že vojna je zlá? Že spolu s ňou prichádza šialenstvo? Že existujú detskí vojaci? To som dávno vedel a Cary k tomu nič nové/svoje/originálne nepridal. Len kĺže po povrchu a nie je zaujímavý. Iba minimum krát šokuje (mačeta). Po vizuálnej stránke to nie je najhoršie a detskí herci fajn (vrátane záverečného monológu pred „psychiatričkou“). Ale napríklad Idris Elba bohužiaľ pokračuje v úspešnom zošupe kedysi fenomenálnej kariéry. Hrá totálneho hajzla, tvorcovia sa ho ani len nesnažia čo i len na sekundu poľudštiť. Napriek tomu bol za svoj priehľadný, povrchný, suchý, nudný a neoriginálny prístup nominovaný na Zlatý glóbus. Nepresvedčivé, nudné a dlhé. Nebavilo ma to. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

O kolik by to bývalo bylo lepší, pokud by si to odpustilo onen papírem šustící, příliš často znějící, doslovně "každou emoci, kterou má divák cítit" vysvětlující a hlavně nadbytečný voice over? Sice o hodně, ale stále ne dost, aby to zakrylo, že jakkoli to umí být v mnoha ohledech působivé, tak to nezanechá žádnou stopu ("na duši"). Což s ohledem na v tomto směru kromobyčejně vděčné téma ("dětské" Conradovo Srdce temnoty) je přinejmenším s podivem, ne-li přímo na pováženou. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem si pošmákl neskutečným způsobem. Film jsem měl na svém radaru již hodně dlouho, ale pořád mi nějak unikal. Nyní už jsem si tento rest splnil. Fukunaga patří mezi nejlepší režiséry současnosti, o tom není sporu (doufám, že nový Bond nezklame). Jeho práce s kamerou, nápaditý scénář, pevná řežisérská ruka, tyto všechny aspekty tvoří nezapomenutelné jádro jeho filmů. Bestie bez vlasti je příběhově zasazena do nejmenované africké země zmítající se v občanské válce. Celý příběh je vyprávěn z pozice osmiletého kluka, kterému osud fakticky nepřeje, jednoduše mu život háže fůru klacků pod nohy. Musím podotknout, že ten malý klučina to zahrál naprosto s bravurou, nejvíce mi utknul jeho dialog na konci, kdy hrál zejména svýma očima. Jinak vedlejší herecké pozice obsazené neznámými jmény, samozřejmě kromě Idrise Elby, který se velitele jedné z mnoha frakcí zhostil taktéž na jedničku (nechápu, že mu utekla nominace na nějaké vyznamnější ocenění). Konec ve vás zanechá dost pocitů, donutí vás to se zamyslet. Jedno z nejlepších dramat na Netflixu, velice kladně mě to překvapilo. Za mě dávám 85 % ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Ide o prvý originálny film streamovej služby Netflix. (ambron)
  • Cary Fukunaga obsadil i několik bývalých dětských vojáků, kteří se účastnili bojů v Sieře Leone nebo Libérii. Několik jich ale bylo zadrženo, protože je úřady považovaly za žoldáky. (Phill67)

Související novinky

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Další krok pro Netflix

Další krok pro Netflix

08.03.2015

Stále populárnější americký poskytovatel „video on demand" (VOD) streamovaných médií v současnosti zažívá svůj vrchol. Po celém světě má Netflix více než 50 milionů předplatitelů a možná již koncem… (více)

Režisérský chameleon opět v akci

Režisérský chameleon opět v akci

08.06.2014

Cary Fukunaga, přední představitel nastupující režisérské generace nepřestává překvapovat svým nevyzpytatelným výběrem témat. Po dramatu ze současného Mexika, kostýmní historické romantice a… (více)

Reklama

Reklama