Reklama

Reklama

Obsahy(1)

ČT24 rozjíždí první komplexně interaktivní pořad Hyde park. Každý den budete mít možnost říct živě do vysílání, co si myslíte o dění v Česku i v zahraničí. Hlavní aktér dne usedne ve studiu nejen proti moderátorovi, ale bude vystaven názorové palbě vás diváků – stanou se tak z vás spolutvůrci pořadu. K tomu chceme využít nejen živé telefonáty a zasílání SMS zpráv, ale moderní komunikaci přes sociální sítě, jako jsou Facebook a Twitter. A posílat můžete i videodotazy – přes portál YouTube. Další oponenty vyhledá náš tým – a zapojí se do vysílání z terénu – v přímých přenosech z měst i vesnic. Moderují Daniel Takáč a Pavlína Kvapilová, dva pátky v měsíci obstará Jaromír Bosák se sportovním speciálem. První opravdu interaktivní pořad v Česku: od 4. ledna každý všední den po osmé večer na ČT24. (Česká televize)

(více)

Recenze (112)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Hyde Park sem tam nechávám puštěný jen tak na pozadí, protože je to pro mě téměř nekoukatelný formát - ve smyslu abych se na něj soustředil a důkladně vnímal, co se tam říká. Jediný díl, který jsem zatím odseděl od začátku do konce s našponovanýma ušima, byl s Jaroslavem Rudišem, kde vyšla vzácná souhra zajímavého hosta a inteligentních otázek. Celkově mi ten nápad těžící z fenoménu sociálních sítí přijde spíše otravný a kolikrát mám z toho pocit, že to nadšení z "interaktivity s divákem" přebíjí nějaký informační přínos tohoto pořadu, který je často mizivý. Už mockrát jsem byl svědkem, jak se host cítil vyloženě nesvůj z toho bombardování otázkami ze stranu plebsu, který rád zatahuje politiku všude, tedy i tam, kam se vůbec nehodí (typicky u dílů s hosty - umělci). Celé to na mě dýchá nepříjemnou hektičností a stresem moderátora, který si musí hlídat kameru, hosta, obří dotykovou obrazovku, na kterou často zoufale opakovaně poklepává prstem, aby se mu zobrazila další otázka... Ech, Hyde Park je symptomatickým pořadem současné doby, na kterém je vidět řada jejích nešťastných rysů. A mohl bych se s klidem podepsat pod komentář, který napsal Gemini, který tento pořad vystihl zcela trefně. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Pořadu jsem přišla na chuť nedávno a stále si zachovává svou kvalitu. Sice se vyhýbám dílům, které moderuje D. Takáč, protože mě svým ideologicko-nemastným-neslaným stylem irituje nebo uspává, ale někdy to zachrání jeho hosté, příp. dotazující se diváci (často přes jeho aktivní odpor). P. Kvapilová je jiný kafe, vnímavá a empatická, dokáže rozproudit i nevalného hosta. Telefonáty do živého vysílání mi občas dost vadí, zejména když se divák snaží povyprávět o svém životopise do 3. kolena, hovoří rozvláčně nebo mimo téma. Naproti tomu otázky z éteru bývají velmi dobré. Poslední, kdo mě velmi zaujal, byla Alžběta Jungrová, fotografka a pravnučka F. Peroutky, která velmi poutavě hovořila o své náročné práci v zemích, které se zmítají ve válečných či politických konfliktech. ()

Reklama

baribal 

všechny recenze uživatele

Výborný projekt Čétéčka. Jediné výhrady bych měl k častému vybírání politických hostů, kteří občas postrádají zajímavost, když politika vidíte v Otázkách Václava Moravce a hned v Hyde Parku, tak HP radši vypnete. Problém, který neovlivním jsou dotazy přes skype, telefon a přes přímé vstupy. Stačilo by větší množství zajímavých a exkluzivnějších hostů a Hyde Park by měl daleko větší sledovanost. Taky musím podotknout, že nejsem televizní divák, ale více internetový. Mám na mysli, že si HP radši pustim na internetu ze záznamu. ()

shakein 

všechny recenze uživatele

To co poslední dobou na ČT24 dělají se mi velice zamlouvá, včetně tohoto pořadu. Pravda, rezervy tu stále jsou, ale snaha a směr jsou dobré. Takže za 5 * PS: Zpravodajství ČT24 má v Česku konkurenci snad jen v Z1, ale to nomohu posoudit, neboť ji nesleduji. O ostatních stanicích, tedy Primě a Nově nemůžeme jako o konkurenci mluvit, protože to co každoděnně předvádí nemá se zpravodajstvím nic společného, alespoň formátově ne. ()

frbulka 

všechny recenze uživatele

Dneska byl hostem kardinál Vlk - obdivovala jsem jeho statečnost a schopnost vyjadřování se, když mu byly kladeny kolikrát velmi nevhodné a útočící dotazy. Samozřejmě, úroveň jednotlivých dílů se liší, záleží také na konkrétním vkusu každého diváka a okruhu témat, které ho zajímají. Pro mě je podsatné však to, že otázky jsou kladeny z lidu, takže jsou normálnímu, i průměrně vzdělanému člověku srozumitelné, moderátor je umě koriguje, funguje jako potřebná spojka mezi tazatelem a hostem - a hlavně, nejsou zde žádné konfrontace pod úroveň - pro příklad nemusím jít daleko - např. Máte slovo... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Diváci mohou posílat do pořadu otázky přes Facebook, Twitter, Google +, SMS, nebo mohou zavolat po telefonu či Skypu. (Kmotr76)
  • Jedná se o první komplexně interaktivní pořad ČT 24. (Kmotr76)
  • Česká televize dne 20. listopadu 2012 pozastavila divácké hlasování o sympatiích a antipatiích k hostům pořadu, jelikož se jí nepodařilo zajistit jeho nezmanipulovatelnost. Na možnost zmanipulování upozornil programátor Michal Škop, kterému se to několikrát povedlo zpětně v archivu pořadu. Česká televize s ním začala spolupracovat. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama