Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Fantastická cesta profesora Aronnaxe ve filmovém zpracování z roku 1954 legendárního dobrodružného románu Julese Vernea. Profesor Aronnax, proslulý podmořský vědec je vyzván námořnictvem, aby identifikoval záhadného tvora, který zničil parník v Severním Atlantiku. Po mnoha dnech hledání však najde něco, co vůbec nečekal. Záhadný tvor je ve skutečnosti ponorka budoucnoti Nautilus, řízená kapitánem Nemo. Jedná se o naprosto nadčasový snímek co se týče triků, s vynikajícím scénářem a hereckými výkony. Obzvláště záběry Nautila pod hladinou a potápěčské scény byly na svou dobu něco naprosto fantastického. Je to první širokoúhlý film společnosti Walt Disney. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Disneyovsky zbastardizovaná adaptace nekoncepčně lavíruje mezi odlehčeně infantilním podmořským dobrodružstvím a okleštěnou, nicméně seriózní tragikou Nemova životního osudu. To pak závažné myšlenky o zkázonosnosti lidského pokroku a technologií (ve špatných rukách) či nekonečnosti oceánu (resp. oceánských materiálních zdrojů) těžko nacházejí místo vedle rozkošně hýkajícího lachtana… nebo hystericky rozjařeného, vypočítavého, přízemního námořníka (otravný Kirk Douglas, ale víc za to může scénář). Ovšem na zdařilé (praktické) efekty či výpravu se dá dívat i dnes, vypadají pořád moc hezky (roztomile :)). Jenže co jsou platné, když jsem se skoro prozíval k spánku. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príjemná alternatíva k množstvám mimozemských paranoju vyvolávajúcich scifi 50tych rokov. Toto obdobie svedčalo podobne ladeným adaptáciám Verneovských klasík. Podobne ako Cesta do stredu zeme veľmi retro atmosférické, nechýba humor, gay hudobný príspevok Kirka Douglasa a ani nejaký ten podnet na zamyslenie. Hovorí si to o remake, ale asi by z toho urobili 3d atrakciu pre deti. Podobný film z opačného konca sveta je Človek obojživelník a náš Vynález zkázy. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Skvělé zpracování verneovky, což bych od Američanů asi úplně nečekal. K dispozici byli ale skvělí herci v čele s Masonem a Douglasem, kteří na sebe poutají pozornost, ale to se skvěle daří i Lorremu, jenž je správně troubovský. Napínavé, akční a přitom stále v mezích, aby to mohl být film pro celou rodinu. Skvělé kulisy a práce s exteriéry. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Technicky i dnes perfektní záležitost, na které udiví hlavně podvodní záběry a do detailu propracovaný Nautilus. Verneovky se v Americe točili dost realisticky, a romantické kouzlo Zemanových filmů tady hledat nemá smysl. Zatímco u nás se projevovala větší úcta k původním ilustracím, americké adaptace text ilustrují vlastními nákladnými vizemi. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Vždy mi na těchto starších filmů vadilo, že jsou takové moc uhlazené a málo syrové. Borci zde vylezou z vody, nebo se věnují jiné namáhavé aktivitě a během okamžiku mají zase svůj ulízaný nagelovaný účes. Je pak nesmírně těžké, aby vás takový film dovedl pohltit, když neustále cítíte odstup mezi realitou a filmových zpracováním. S knižní předlohou nejsem obeznámen, za což se musím zastydět. Příběh a hlavně celková myšlenka tohoto filmu se mi však nesmírně líbila a přišla mi extrémně zajímavá. Je určitě zásadním důvodem, proč by měl tento film chtít někdo vidět. Nejvíce mi byl sympatický kapitán Nemo s jehož postojem a názory jsem se nejvíce ztotožňoval. Nepochopitelné mi přišlo jeho počínání v posledních okamžicích jeho života, kdy namísto, aby předal někomu z jeho totálně oddaných následovníků (například své pravé ruce) možnost pokračovat v jeho díle, tak se rozhodl všechno zničit a všechny členy posádky nechat zemřít s ním. Moc mi to nedávalo smysl a považuji to za vcelku zbytečnou a primitivní dramatizaci. [68 %) ()

Galerie (84)

Zajímavosti (15)

  • Skutečné podmořské záběry byly natočeny na Bahamách na stejném místě, jaké byly použity pro 20 000 mil pod mořem (1916). (sator)
  • Varhany kapitána Nema lze spatřit v Disneylandu. (sator)

Související novinky

Zemřel herec Charles Grodin

Zemřel herec Charles Grodin

19.05.2021

Ve věku 86 let zemřel včera v americkém Connecticutu herec Charles Grodin. Mnozí diváci si ho jistě vybaví hlavně jako otce rodiny Newtonových z komedií o sympatickém bernardýnovi Beethoven a… (více)

Reklama

Reklama