Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Fantastická cesta profesora Aronnaxe ve filmovém zpracování z roku 1954 legendárního dobrodružného románu Julese Vernea. Profesor Aronnax, proslulý podmořský vědec je vyzván námořnictvem, aby identifikoval záhadného tvora, který zničil parník v Severním Atlantiku. Po mnoha dnech hledání však najde něco, co vůbec nečekal. Záhadný tvor je ve skutečnosti ponorka budoucnoti Nautilus, řízená kapitánem Nemo. Jedná se o naprosto nadčasový snímek co se týče triků, s vynikajícím scénářem a hereckými výkony. Obzvláště záběry Nautila pod hladinou a potápěčské scény byly na svou dobu něco naprosto fantastického. Je to první širokoúhlý film společnosti Walt Disney. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

farfalla 

všechny recenze uživatele

Vědecko-fantastický a dobrodružný film ze studia Walta Disneyho. To v podstatě znamená, že film má sebevědomý náboj, dobré triky, zajímavou výpravu. Na druhou stranu si scénáristé vybrali z Vernea jenom to, co je jim tuze hodilo. Postavy jsou dost šablonovité a příběh lavíruje mezi zbytečnými scénami, nataženými scénami a schématickymi skoky v ději. Jako podívaná po únavném dni však příjemně pobaví. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Skvělé zpracování verneovky, což bych od Američanů asi úplně nečekal. K dispozici byli ale skvělí herci v čele s Masonem a Douglasem, kteří na sebe poutají pozornost, ale to se skvěle daří i Lorremu, jenž je správně troubovský. Napínavé, akční a přitom stále v mezích, aby to mohl být film pro celou rodinu. Skvělé kulisy a práce s exteriéry. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Natočiť verneovku je ťažké sústo aj v dnešnej dobe kvôli nadpozemskej fantázii vizionárskeho autora. Aj keď to bolo pred 60 rokmi, tak v tomto filme sa to pri určitých zjednodušeniach podarilo vo forme prijateľnej aj dnes. Trikovo v poriadku, scénaristicky značne odchyľujúce sa od predlohy a scény s prítulným tuleňom pribalené ako zbytočný bonus, snáď ako darček pre deti od uja Disneyho. ()

fefee 

všechny recenze uživatele

Vidieť Kirka s náušnicou a polonahého je teda fakt zážitok, ale bolo to celkom úsmevné a dokonca aj zaujímavé. Veľkou bohužiaľ devízou filmu je jeho skutočná dĺžka pri ktorej sa zákonite muselo niekde ubrať, a to práve na úkor záživnosti snímku, kde niektoré pasáže pôsobia veľmi uťahane a prázdne bez nejakého zásadnejšieho významu. (2,5*) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus je poměr akce : stopáž velice nevýhodny k divákovi. Nezpochybňuji triky ani výpravu tehdejšího filmu, akčnost příběhu ani herecké kvality zúčastněných. V diskurzu filmů padesátých let je to ale spíš až mírný podprůměr. Za zmínku stojí slušný dabing České televize (především Oldřich Vlach coby profesor a vypravěč) a také "můj starý známý" Peter Lorre ze skvělého Mad love (1935). ()

Galerie (84)

Zajímavosti (15)

  • Zahrnuto do seznamu 400 filmů nominovaných do 100 nejlepších amerických filmů institutem American Film. (sator)
  • Skutečné podmořské záběry byly natočeny na Bahamách na stejném místě, jaké byly použity pro 20 000 mil pod mořem (1916). (sator)
  • Kirk Douglas (Nad Land), který zpívá s kytarou píseň „Harper Goff“, sice uměl zpívat, ale hru na kytaru jen předstírá, což pozná každý začínající kytarista. (sator)

Související novinky

Zemřel herec Charles Grodin

Zemřel herec Charles Grodin

19.05.2021

Ve věku 86 let zemřel včera v americkém Connecticutu herec Charles Grodin. Mnozí diváci si ho jistě vybaví hlavně jako otce rodiny Newtonových z komedií o sympatickém bernardýnovi Beethoven a… (více)

Reklama

Reklama