Reklama

Reklama

JW je mladý, charismatický muž žijící ve Stockholmu. I když má hluboko do kapsy, vede dvojí život – nelegálně se živí jako řidič taxi a následně si dopřává komfort vyšší třídy. Poté, co potká krásnou, bohatou dívku, zaplétá se do světa organizovaného zločinu. Začíná prodávat kokain, aby si mohl i nadále dovolit svůj přepychový životní styl. Kam až bude schopný zajít? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Taková menší rozcvička před Safe House, ve které ve Švédsku žijí zlí arabští a srbští mocenáši, kteří kontrolují obchod s drogami. Skvělý tmavěmodro-šedý filtr dělá z ucházející kriminálky značně temnou podívanou, která diváka seznámí nejen s tím, jak se na severu nejlépe pašují drogy (těch pejsků je mi líto ještě teď). ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Asi takhle: NEJpříjemnější překvapení a překonání vlastních očekávání za hooodně dlouhou dobu má jméno… Snabba Cash. Skandinávci jednoznačně dokazují, že tento žánr je jim vlastní a bodují (u mě) na všech frontách. Námětem, samotným zpracováním, hereckými výkony neokoukaných tváří, vizuálem, stylovým soundtrackem, až po VELMI jistou režii. Bonbonek a delikatesa pro fajnšmekry, kterou rád po čase rozbalím a ochutnám znovu. A hlavní deviza snímku?! Jednoznačně autenticita a propracování jednotlivých charakterů. Zatímco 90% snímků podobného ražení si “zkouší na něco podobného hrát”, (což jim ve výsledku láme vaz), Snabba Cash je od první do poslední minuty naprosto věrohodný. Teď pár řádků k snímku samotnému. JW je “mladej frajírek , kterej by rád víc přičichl ke zlaté smetánce” a žil si na vysoké noze. Bohužel mu k tomu chybí to nejdůležitější a to sice money. Co mu však schází na cash flow, to dohání měrou vrchovatou intelektem, (ikdyž…., ale o tom až o něco později). Šance (příležitost) se má chytnout za pačesy a tak, (když se JW naskytne) , dlouho neotálí. Problém je ten, že dostat se do mlýnku mezi Araby, Srby a Albánce nevěstí dlouhodobě nic dobrého a užívání si života “na výsluní” netrvá déle, než bys řekl IKEA. V momentě, kdy jim nemáte již co nabídnout, se pro ně stáváte bezcennou a zbytečně riskantní přítěží. Tento snímek Daniela Espinosy není rozhodně líbivým, nesnaží se divákovi podbízet, jít mu naproti, nepřidává své sympatie ani na jednu či druhou stranu, “pouze” věcně a syrově předkládá fakta a vypráví příběh. Tím bude (možná) pro mainstream hůře stravitelným, pro mě osobně je to trefa do černého a pěst přímo mezi oči. P.s. Bál jsem se závěru, ale (naštěstí) naprosto zbytečně. 90% ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Dospělejší švédský Bony a klid? Jo proč ne, příběh jednodušší a předvídatelný, ale vadilo mi to? Myslím že ne. A Holder resp. Joel Kinnaman totálně boží *:+* Skvělý taky Dragomir Mrsic. Fakt jsem měl podobný pocit u trilogie Pusher a Madse Mikkelsena, když jsem ho kdysi "objevil". Doporučuju všema deseti resp osmi z deseti a těším se na zbylé 2 díly. *:+* ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl před pár dny a musel jsem si nechat hodnocení tzv. odležet. Poměrně realisticky natočený film o prostředí, do kterého by se asi nikdo z nás nechtěl dostat (myslím tím kruhy, které obchodovaly se zeleninou). Hlavní postava mi tam skvěle sedí a realističnost podtrhuje řeč - každá sorta lidí hovoří tou svojí (ne jako v US filmech, kde všichni i v nejzapadlejší džungli hovoří english). Zajímavý film. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tahle trilogie mě od počátku zjištění, že existuje, nesmírně lákala. Proto jsem si na ní udělal čas a pustil jsem se do prvního dílu, který je zároveň i tady a na IMDB nejlépe hodnocen. Samotný příběh by nebyl zlý, hlavní postava je ale tak protivná, až to hezký není. Snob Nor, co chce žít líp, než si zaslouží a proto se dostane tam, kam se dostat po zásluze má. Nejkrásnější na tom celém příběhu bylo to, že ačkoliv je film Švédský a všecko se odehrává ve Švédsku, tak v něm je minimální množství Švédů. To stojí za zvážení, zdali ještě ve Švédsku jsou Švédi a nebo jestli už Švédi nejsou spíš Noři, Bulhaři, Srbové nebo Arabové, jako v tomhle filmu. Každopádně nehledě na debilní kameru a arogantní hlavní postavu, byl bych spokojen. Ale bez toho by zase nebyl takový, jaký je. Osobitý. U mě ale za tři hvězdy. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme možno počuť okrem švédskeho aj španielsky, srbský, anglický či nemecký jazyk. (MikaelSVK)
  • Film je natočený podle úspěšného románu švédského autora Jense Lapiduse. (morgos)
  • Dragomir Mrsic, ktorý stvárnil Srba Mrada, nie je profesionálnym hercom, ale v skutočnosti je bývalým bankovým lupičom. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama