Reklama

Reklama

JW je mladý, charismatický muž žijící ve Stockholmu. I když má hluboko do kapsy, vede dvojí život – nelegálně se živí jako řidič taxi a následně si dopřává komfort vyšší třídy. Poté, co potká krásnou, bohatou dívku, zaplétá se do světa organizovaného zločinu. Začíná prodávat kokain, aby si mohl i nadále dovolit svůj přepychový životní styl. Kam až bude schopný zajít? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Zádrhelem Snabba Cash je hlavní hrdina nebo lépe řečeno antihrdina, protože se mu nic nedaří, na co hrábne, to podělá, tváří se furt jak blbec, takže jsem za celou dobu nenašel k téhle postavě jakoukoliv cestu. Jeho praštěný chování se pak projeví především v závěru, kdy jsem u toho řekl "co to kurva dělá, asi mu hráblo?!" Tím pádem absolutně nazajímavá postava, která kdyby po půl hodině zmizela, ani by mě to nemrzelo. Zajímavější postavy se spíš najdou mezi přistěhovalcema, kterých je plnej film. Švédy byste spočítali na prstech jedné ruky. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Kdybych tenhle film měl nějak popsat, tak bych zvolil přirovnání, že je to něco jako trilogie Pusher, ale ne tak dobrý. Tváří se to dost reálně, hemží se to tam imigrantama a i když se to odehrává ve Švédsku, tak jediná osoba se švédskou národností je tam holka hlavního hrdiny. Násilí je tam spíše mimo obraz a akce v podstatě taky moc není. Hraje se tam na takové ty klasické špinavé intriky, kde jsou všichni svině. Já fandil Srbovi s malou holčičkou. Jo a největšího mafiána Radovana tam hraje titulní trouba z V číně jedí psy. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Srbové, Albánci, Hispánci, Arabové, koks a jeden frajírek z obyčejných poměrů, co touží moc a moc najít si pevné místo mezi zlatou mládeží, za což je ochoten zaplatit jakoukoliv cenu. Nebo si to alespoň myslí. Jedním z hlavních taháků je nejednoznačnost postav, kdy nenajdete snad jednu jedinou veskrze pozitivní, což dává větší prostor k tomu, aby se člověk s některým z aktérů ztotožnil. Tomu napomáhá i výborná práce herců. Dalším je pak málo vídaná autentičnost podpořená bezchybnou kamerou a celkovou atmosférou. Jsem toho názoru, že spousta lidí si na konci řekne "Jo, tak nějak to chodí." a já jsem jeden z nich. 90% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tradiční příběh mladého ambiciózního muže, který dřív, než nabyl, lehce pozbyl.. Přesvícené záběry, jejich občasné „tříštění“ střihem i ruční kameru jsem ochoten v rámci stylu a snahy o vtahující autenticitu skousnout, ale potřebuji postavy, které vzbuzují něco jiného než lhostejnost. Vyjma srbského Ice Cubea tam nikdo takový nebyl a nutno podotknout, že třeba takový Kinnaman, střídající polohy vyplašeného štěněte a ustaraného účetního mafie, už tehdy narazil na své limity. V tomhle ohledu Pusher zatlačil líp a hned tříkrát.. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Taková menší rozcvička před Safe House, ve které ve Švédsku žijí zlí arabští a srbští mocenáši, kteří kontrolují obchod s drogami. Skvělý tmavěmodro-šedý filtr dělá z ucházející kriminálky značně temnou podívanou, která diváka seznámí nejen s tím, jak se na severu nejlépe pašují drogy (těch pejsků je mi líto ještě teď). ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach vo Švédsku, no filmári zavítali aj do nemeckého Hamburgu. (MikaelSVK)
  • Daniel Espinosa toužil příběh z Lapidusova románu „Snadný prachy“ převést na plátno už od dob, kdy se s ním setkal. Svou roli v jeho motivaci hrály jistě i jeho chilské kořeny. Proto se nabídky producenta Fredrika Wikströma chopil s nadšením a za na švédské poměry velký rozpočet 9 milionů amerických dolarů vytvořil hit, na nějž doma za první víkend přišlo víc než sto tisíc lidí. (Zdroj: Letní filmová škola)
  • Vo filme možno počuť okrem švédskeho aj španielsky, srbský, anglický či nemecký jazyk. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama