Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dům je intimním dramatem otce a dcery, příběhem o lásce, střetu snů různých generací a neutuchající touze po svobodě.
Imrich buduje svůj vlastní životní sen – staví dům pro svoji mladší dceru Evu. Do stavby domu projektuje všechny své sny a ambice, které ztratil v éře komunismu. Na rodinném dvoře však stojí rozestavěné domy dva – první, nedokončený dům, měl patřit Evině starší sestře Janě. Ta se ale otcovi vzepřela a Imrich ji i s její rodinou ze svého života „vyškrtl“. Eva sní o tom, že po maturitě konečně opustí „vězení dokonalého domova“ i život na maloměstě a konečně se vydá poznávat jiný svět. Těžce nese otcovy starosvětské názory a jeho chování vůči matce a sestře, chodí za školu, tajně se stýká se sestrou a její rodinou, přivydělává si a dělá vše proto, aby mohla co nejdříve „vypadnout“. Nečekaně ji cestu zkříží nový muž, starší a ženatý Jakub, se kterým ji do života přibude další tajemství. Brzy však všechna tajemství začnou vyplouvat na povrch a jejich životy naberou nečekaný zvrat. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Silvana

Silvana (hodnocení, recenze)

Otrasná artikulácia - niekedy som ledva rozumela, čo herci hovoria ! Nelogické správanie postáv, výkony na úrovni amatérov. To už snáď ja by som niektoré postavy vedela lepšie zahrať. Ale čo sa čudujem, veď je to slovenský film. A aspoň do postavy Jakuba mohli obsadiť niekoho charizmatickejšieho, lebo ten, kto ho hral, má nulovú príťažlivosť, takže ťažko uveriť, že by sa Eva "zamilovala" do takého neatraktívneho suchára. Síce chápem, že spomedzi slovenských hercov sa fešák len ťažko hľadá, ale Mitaš bol absolútne zlá voľba.

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

bloke

Nie som si istý, ale nemáš celkom pravdu. Pokiaľ viem, tak platí nejaký dabingový zákon aj na SVK. Podľa neho, TV už nemôžu novo-natočené filmy dávať v českom dabingu. Môžu len tie s dátumom natočenia skorším ako určitý rok. Novšie už musia byť v SK.

Tiež nechápem, načo je to dobré, však tá čeština zas tak hrozná nie je a niekedy je naopak oveľa lepšia ako SK. Tak napríklad Matrix, Dvojitý zásah, Ťažko ho zabiť. Problémom je, ak je SK dabing aj horšie technicky spracovaný, ale zato sú v ňom jedinečné hlasové prejavy. Potom som radšej pre SK dabing a CZ ani nechcem počuť. Tak vidím napríklad Dvojičky, Divoká rieka, ...

bloke

bloke (hodnocení, recenze)

Hexa

exa: V skutočnosti to vyzerá práve naopak, že zákonom zakázaná je slovenčina v ČR, kde sa takmer bez výnimky nadabujú slovenské filmy (tých všetkých pár). U nás sa český film nedabuje nikdy (možno jeden zo 100), ani žiadna prebraná česká relácia, dokonca aj zahraničné stanice ktoré majú v podnikatelskom pláne vysielať (aj) pre región Slovenska, tu vysielajú výhradne taký otrasný český dabing. Nie je otrasný kvôli češtine, ale pre tie flákačské osoby, ktoré sa snáď ani nepokúšajú o žiadnu podobnosť s originálnym výrazom / podaním rečového prejavu. Etalón je salámovosti snáď stanica Auto motor und sport, no ani zvyšné k nej nemajú dabingom "kvalitatívne" ďaleko. Tiež zahraničné filmy sa tu viacmenej pravidelne vyskytujú v českom dabingu aj na komerčných slovenských kanáloch, aj na verejnoprávnych. Takže taký zákon tu iste neexistuje, niečo podobné sa vzťahuje len na detské filmy/relácie tuším do 7 alebo 12 rokov.

Ale slovenčinu nevidíme a nepočujeme ani na BD ani DVD, česť tým pár výnimkám ktoré ich tam za naše plné peniaze umiestnia v titulkách na 1 disk-titul z 5-10, a dabing na 1 disk z 1000.

na příspěvěk reagoval breeder

Uživatel bloke smazal svůj příspěvek.

Hexa

Hexa (hodnocení, recenze)

ash99

Hrozným, hrozným... Viděla sem kus slovensky a kus česky. Dabing je podle mě velmi dobrý a jenom proto, že tobě nepřijde vhod, tak ho hned neurážej ;) A ještě od někoho ze Slovenska, kde je zákonem zakázanej českej jazyk v TV, to zní dvakrát tak blbě. 

na příspěvěk reagoval bloke, bloke

ash99

ash99 (hodnocení, recenze)

Myslíte, že na ČT2 to bude s (hrozným) českým dabingom alebo v pôvodnom slovenskom znení ?

Vďaka

na příspěvěk reagoval Hexa

BrunoAnthony

BrunoAnthony (hodnocení, recenze)

Celé vyspekulované a nudné.  Tvůrci by asi měli vysvětlit, proč se otec tak nesmyslně tvrdě  chová ke svým dcerám

E=mc2

E=mc2 (hodnocení, recenze)

to v tých čechách fičia na lsd keď musia predabovávať slovenský film?

ChIiBo

ChIiBo (hodnocení, recenze)

Trochu mi to připomíná Půl domu bez ženicha, soudě dle traileru. Jsem zvědavý na celý film !

Farerer

Farerer (hodnocení, recenze)

Právě jsem viděl několik záběrů v pořadu Kulturama a musím říct, že se těším.

E=mc2

E=mc2 (hodnocení, recenze)

To mladé dievča na fotke je vynikajúca herečka Judita Bárdos. Ešte len študenka herectva v BA..Prosím doplniť.

Murrro

Murrro (hodnocení, recenze)

Ak Liová svoj (vraj) vypilovaný scenár režijne utiahne, nebojím sa očakávať jednu z najvyrovnanejších porevolučných psychologických drám česko-slovenskej proveniencie. Debutom naznačila, že talent, cit a vkus má a ak má ešte aj odvahu svoje postavy poriadne trápiť, mám ja dôvod tešiť sa!

Sandiego

Sandiego (hodnocení, recenze)

Cena K. Kieślowského za nejlepší scénář, zajímavý výběr herců a téma, které slibuje silný příběh neodtržený od života jako například Lištičky. Snad se konečně dočkáme skutečného dramatu ze současnosti, když si nyní řada tvůrců zjednodušuje situaci útěky do minulosti. Myslím si, že vyhmátnout a adekvátně ztvárnit současné a nadčasové problémy je teprve umění.

Reklama

Reklama