Reklama

Reklama

Dosud se všichni domnívali, že genialita Sherlocka Holmese je jednoduše nepřekonatelná. Nyní se ale objevil nový nadaný kriminalistický mozek. Je jím profesor Moriarty, který dokáže z hlediska intelektu Holmese dostihnou. N=avíc má absolutní cit pro špatnost a ztrátu svědomí. To jsou vlastnosti, které by mohly slavného detektiva porazit. Brzy je nalezen mrtev korunní princ Rakouska a zdá se, že spáchal sebevraždu. Sherlock ale nabude podezření, že se jednalo o vraždu spojenou s mnohem zlověstnější záhadou zkonstruovanou právě Moriartym. Stopa vede do podzemního pánského klubu, v němž Holmes zapíjel svobodu s doktorem Watsonem. Zde se Holmes seznámil s cikánskou kartářkou, která může odhalit mnohem víc, než je ochotná prozradit. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (1 603)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pokračování restartované Sherlockovské ságy, v trošku akčnějším duchu než je obvyklé, rozhodně nezklamalo a nezahanbilo perfektní první díl. Základní kostra filmu, tedy akční souboje a složité hádanky, které dokáží Holmes s Watsonem perfektně vysvětlit, samozřejmě zůstala nepozměněna a akce (jak to bývá obvyklé) přibylo. Perfektního Blackwooda nahradil legendární, a již v jedničce načrtnutý, profesor James Moriarty. Zasazení na venkov mě trošku ruší a Londýn mě baví mnohem více, ovšem filmu to nijak neškodí a film jede, jedna radost. Perfektní výkony Roberta Downeyho Jr., Jude Lawa, ale i Noomi Rapace snad ani není třeba zdůrazňovat, nicméně stejně to udělám, protože hlavně Downey si to zaslouží. Bez něj by to totiž nebylo ono...90%...[14.01.2012_Cinestar_Černý most] ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Sherlock Holmes Reloaded. Sherlock Holmes a Truhla mrtvého muže. Zkrátka druhý Ritchieho Sherlock chce být větší, líbivější, akčnější, což asi je, ale zároveň postrádá atmosféru, komornost a uhrančivost jedničky. Začínají se tu metat salta, souboje mají vypilovanou choreografii (ale tohle už je na film o Sherlocku Holmesovi prostě příliš), akční scény obsahují z poloviny zpomalovačky a všechno je barevnější než výkres tvořivého prvňáčka. Lítá se z jednoho místa na druhé, ale ne až tak kvůli příběhu, jako spíš atraktivním lokacím. Downey Jr. ze sebe dělá trošku už rádoby legrační figurku, pořád mu to ale ještě žeru, scénář zase potvrdil, u koho že se učil Jigsaw. Pro mě určitě slabší díl, rád bych, aby se trojka vrátila k hlubší atmosféře a trochu se v té rozmáchlosti umírnila. Sherlock Holmes Revolutions nechci. 125 miliónů dolarů(rozpočet)/534 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání. Po brilantním prvním Sherlockovi jsem čekala další parádní film plný akce, napětí.. A ono to tak vlastně bylo;výborné záběry, bitky, občas nějaké ty hlášky, takže kde je problém? Rozhodně v příběhu. Ten mě naprosto, ale naprosto nebavil a ještě v půlce filmu jsem si nebyla jistá, o co vlastně jde a jestli vůbec vydržím do konce. K tomu, jak to dopadlo s Irene se raději nevyjadřuji, protože to bylo pěkně odbyté. Celá zápletka je překombinovaná, vedlejší postavy totálně nezajímavé a jakoby toho bylo málo, humoru ubylo. Párkrát jsem se, myslím, pousmála. A to nádherná výprava ani pár zábavných šarvátek mezi Watsonem a Holmesem bohužel nevyrovná..Slabší tři *. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Sherlockova hra stínů ve mě evokuje pocit, že Guy Ritchie se definitivně zaprodal zábavnímu průmyslu, nedočkáme se nápaditého scénáře, absurdního humoru ve znatelném množství, ani jiskřivé, vtahující zápletky. Děj se snaží působit megalomansky, jenže není schopen vzbudit patřičný divácký zájem - Moriarty je nevýrazná karikatura a jeho ďábelský plán je pro nás vzdálený a neosobitý. Film je spíše sled poměrně dynamických a dobře natočených scén, ve kterých se za každé situace snaží bavit Robert Downey. Jako povrchní, odpočinková zábava to stačí, občas uvidíme pěkné zpomalovačky, efektní bitky a do toho nějakou geniálně promyšlenou vychytávku. Ano, takový film nenudí, ale jméno Sherlocka Holmese si zasloužilo víc. 6/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Otázka: Co má společného skandál indického bavlnářského magnáta, předávkování čínského obchodníka s opiem, výbuchy ve Štrasburku a Vídni a smrt jistého amerického oceláře?" Odpověď: 34 nebo 52,81 v závislosti na indexu Nikkei 225. Je to správně? Já si tím vlastně nejsem úplně jistý, stejně jako žánrem tohoto snímku. Tváří se totiž ukrutně vážně a pořád se mě přitom snaží rozesmát. Mně to tedy nevadí, ale trošku to ruší. Přesto pevně stojím za absolventem Shaolinu, mistrem maskování a milovníkem ježčího guláše Sherlockem Holmesem a jeho kolektivem. Jen mi připadalo dost rasistické naznačovat, že cikáni kradou. Vždyť je ještě ani všechny nechytili a kromě toho EU vydala jasné nařízení, že se to nesmí říkat. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (54)

  • Postava plukovníka Sebastiana Morana (Paul Anderson) sa objavila aj v pôvodných poviedkach. V knižnej predlohe patril k tým Moriartyho (Jared Harris) nasledovníkom, ktorí chceli Sherlocka (Robert Downey Jr.) zabiť aj po udalostiach v Reichenbachu. (Rieux)
  • V továrně na zbraně v Heilbronnu se při setkání Sherlocka Holmese (Robert Downey Jr.) se Sebastianem Moranem (Paul Anderson) objeví na scéně poloautomatická pistole Mauser C96, přestože tak není ve filmu nazývána. Ta byla ale navržena až v roce 1895, zatímco film se odehrává v roce 1891. Do výroby se dostala až v roce 1896. (KM Phoenix)

Související novinky

Ritchie chystá novou gangsterku

Ritchie chystá novou gangsterku

05.05.2018

Guy Ritchie se v roce 2009 přesunul od gangsterek k blockbusterům. Po dvou dílech Sherlocka Holmese se vrhnul na Krycí jméno U.N.C.L.E. a loni mu propadnul Král Artuš, na kterého příští rok naváže… (více)

Další špionáž pro Cruise?

Další špionáž pro Cruise?

20.03.2013

Tom jede. Brzy jej uvidíme v postapokalyptickém Nevědomí, nedávno dotočil další akční sci-fi All You Need Is Kill, počítá se s ním pro nového Van Helsinga a šíří se dohady o Mission: Impossible V a… (více)

Proč se loni nechodilo do kina?

Proč se loni nechodilo do kina?

03.01.2012

Americká (ale nejen ta) kina zažívají krizi. Loni je navštívilo nejméně diváků od roku 1995. Zklamání z tržeb druhého Sherlocka Holmese či Fincherových „Mužů, kteří nenávidí tetované dívky“ jen… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama