Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Alex přichází na kolej, kde má strávit příštích několik let svého života. Dojde ale k malému nedorozumění. Školní počítač považuje díky jejímu jménu Alex za muže a přidělí jí společný pokoj se dvěma studenty. Počítač se nikdy nemýlí a Alex je proti jeho rozhodnutí bezmocná. Smíří se se svým osudem a zakrátko začnou mezi třemi spolubydlícími vznikat složité vztahy. Stuart totiž touží po Alex, Alex touží po Eddym a Eddy... Eddy si zatím není jistý, jaká je vlastně jeho sexuální orientace... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Chasida 

všechny recenze uživatele

I'm dancing barefoot... V daném žánru a podskupině filmů jeden z nejlepších a svých způsobem zároveň nejvtipnějších a nejlépe podaných kousků. Každá z hlavních postav v podstatě hledala kombinaci dvou zbývajících. Navíc se zde objevuje klasický kruh, kde každý toužebně hledí na člověka před sebou a nikdo nedojde naplnění. A nakonec do toho promluvil šampónový Ježíš! (75%) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Film - pretty open. Lara Flynn Boyle - pretty, open;) A dost bylo laciných vtípků a drobných lží. Lara Flynn Boyle je krásná ženská, ale něco mě na ní vždycky rozrušovalo. Jenže když konečně narazíte na film, ve kterém hraje někdo z Baldwinů a vy se mu nemusíte vysmívat či ho jinak hanět, jsou vaše pocity z nějaké ženštiny naprosto irelevantní. Švédská Trojka je kompaktní a živelná vztahová komedie, která nezestárne, dokud budou existovat vysoké školy a koleje. I když možná by stačil jen institut spolubydlící(ho). Dnes jen možná, ale jednoho dne zcela určitě bude klasikou. 80% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Tři těla, jedna duše. Bi, homo, hetero, všichni na jedné hromádce, zábrany jdou stranou - on miluje jeho, ale on miluje ji, zatímco ona miluje jeho. Nechci však záběr Švédské trojky (na kterou, těšte se, v závěru skutečně dojde) zužovat na možnosti sexuální kombinatoriky trojice studentů. Alex, Eddy a Stuart jsou hlavně přátelé a o méně obvyklé podoby přátelství, o ně tu běží. O ně a o snahu najít skrze vlastní sexualitu sebe sama. Uvítal bych pouze více Lary Flynn Boyle a méně Stephena Baldwina. 70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že mě tahle švédská trojka tak překvapí. Ze začátku je z filmu okamžitě cejtit devadesátkovej feeling. Dvě hlavní postavy jsou parádní. Jeden by opíchal i židli u nohy a druhej je zase poctivej intošek. K ním se přichomejtne kočička, která je sakra nažhavená. Na rozjezd hodně slušný kombo a legrace vysloveně mimořádná. Později ale film začne bejt vážnější a téma sex se tu projeví vysloveně na plno. No a i když nejsem fanoušek podobných scén, tak tady se to snést kupodivu i dalo. Pořád to totiž mělo takovou tu pohodářskou atmosféru vysokoškolského intru, díky které jsem se do filmu vlastně zakoukal. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy odehrávající se v prostředí školy a v období (středo/vysoko)školských studií. Krušné chvíle mladistvých na jejich cestě k dospělosti. Období bezstarostného užívání si, objevování nových věcí, experimentování a poznávání a hledání vlastní osobnosti. Všechno je to paráda, dokud se do toho nezačnou míchat city. Švédská trojka je skvělým filmem, vyváženě kombinující komediální rovinu s tou dramatickou, která nastává právě ve chvíli, kdy už zábava přestane být nevinnou zábavou a začne jít "do tuhého." Rovněž se jedná pravděpodobně o jeden z nejlepších filmů známého "béčkaře" Stephena Baldwina. Ten jeho "ksichtík" s těma pronikavýma očima je zde svým způsobem i přitažlivý:) Jen škoda, že se hoši trochu více neodvážili do akce mezi sebou:) Když jsem si pročítala diskusi na IMDb, člověk se dozví, že něco mezi nimi i vzniklo, ale z jistých důvodů to nakonec bylo vystřiženo. Útěchou mi alespoň byla závěrečná milostná scéna mezi třemi hlavními protagonisty. "Proč přede mnou pořád couváš?" - "Já před tebou nikam necouvám. Jen jdu dozadu, zatímco ty jdeš dopředu." :) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Podobná otvorenosť po sexuálnej stránke sa vo filmoch takmer neidí a naposledy som ju mohol zhliadnuť, teda môžem aj prirovnať k Smithovej 'Chasing Amy', kde bola otvorenosť o čosi väčšia a aj dramaticko-komediálna stránka lepšie zvládnutá. Pre niekoho možno trošku ťažšie stráviteľná téma, no myslím, že hlavne mladšia nezakonzervovaná generácia sa milo prekvapí. 75%. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nadprůměrná komedie, která má co nabídnout, která dokáže pobavit, ale i zaujmout, a u které jsem se ani chvilku nenudil. Jedná se o dobře natočenou komedii ze života dvou vysokoškoláků a jedné vysokoškolačky, kteří bydlí na koleji a mezi kterými je velice zvláštní vztah. Kvalitní komedie, kde nejsou k vidění žádné scénky s výkaly, kde není slyšet příliš sprostých slov, kde je vše kultivované, a přitom se člověk u toho pobaví a odreaguje. To je komedie, která má co nabídnout. Co se týče sexu, tak ten je zde několikrát k vidění, ale vše to tak nějak automaticky zapadá do děje a v kontextu dějové linie to vyznívá neuvěřitelně přirozeně. Já byl rozhodně velmi příjemně překvapen a kéž by takovýchto inteligentních komedií z prostředí mladých lidí bylo víc. Herci ve svých rolích naprosto přesvědčili a i díky jejich zásluze to byl zajímavý snímek. Je to za čtyři hvězdičky. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jeden by si myslel, že tohle snad ani nemohli v Americe natočit. Nechť se jdou bodnout kamsi rozličné pseudoerotické komedie o náctiletých, kde vulgární slovník a litry rozličných tělních tekutin mají rozesmát. Vtipné, na americký film o mladých sexuálně odvážné, romantické - tedy většina v duchu skutečného romantismu rozervané duše, smutné, úsměvné, rychlé, pomalé a celkově neodolatelné. Jeden z mála žánrových filmů, na které se člověk znovu rád podívá. Lara Flynn Boyleová je uhrančivě přitažlivá, a tak není divu, že ti dva s ní skončí v situaci, jak název filmu napovídá. I když, konec je pak přeci jen trochu jinde... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Hodně free záležitost, zejména co se sexu týká. No ono ale když jsou na koleji dva borci a krásná dívka, lze pochopit, že se film spíše než kolem učení točí hlavně kolem vztahů a vzájemné přitažlivosti. Moc se mi to líbilo. * * * * ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Není to kvalitní film. Je to mizerně zahrané a žánrově se to nedá nikam zařadit, protože vzhledem k absenci vtipu a erotična, to má daleko do komedie i do sexy filmu. Prostě film o ničem se slabými herci. Nedokázalo mě to vtáhnout do děje. 40% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý svoj humor stavia na básňach o veľkosti mužského lajna a následnom očuchávaní nohavičiek, šúchaním sa prirodzením o stôl v knižnici, Niektorí tunajší rozumbradovia skladajú poémy, vraj tento film je oslavou priateľstva. Ok, ak je oslavou priateľstva strkanie vtáka do riti svojmu kamošovi, tak ja o také kamarátske celebrácie rozhodne nestojím. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kdyby se Lara a několik dalších buchet co pár minut svlíkalo, tak by se to jako lechtivá neroad movie/blbina/nevtipná komedie dalo. Takhle si ale musíte vystačit s jedním moc pěkným záběrem ze začátku a pak už houby. Film nejde do hloubky, což může být dobře (B/B) ale taky nemusí (G/B). Pokud od toho čekáte aspoň půlku co já, změnte si ve svém přehrávači žánr na dospělejší. ()

Reklama

Reklama