Reklama

Reklama

Barbarella

  • Francie Barbarella (více)
Trailer

Obsahy(1)

Barbarella (Jane Fonda), mezihvězdná zástupkyně Země 41. století, má za úkol najít vědce jménem Durand Durand z planety Tau Ceti. Durand Durand vynalezl mocnou zbraň Positronic Ray. Země je nyní mírumilovná planeta a zbraně jsou pro pozemšťany něco zcela neslýchaného. Tau Ceti se zdržuje v neznámé oblasti vesmíru, kde je velmi pravděpodobné, že zbraň padne do nesprávných rukou. Barbarella se v psychedelické vesmírné lodi plné okouzlujících oblečků vydává na Tau Ceti, kde bohužel ztroskotá. To jí ovšem nebrání, aby pomalu ale jistě vědce vystopovala. Přesouvá se z jedné exotické lokality do druhé a při plnění svého úkolu objevuje kouzlo mezihvězdného sexu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Naprosto ujetá >fanta(sy)stická< taškařice, která (to je můj ničím nepodložený dojem :-) mohla vzniknout jen v létě lásky (byť v Evropě) a nikdo mi nevymluví, že Mistr Vadim, krom toho, že krásnou Jane hýčkal, nebral nějaké stimulující >posiláty< ... ;-) Já vím, že svou pointou i filmařsky toto díl(k)o nepatří zrovna do zlatého fondu světové kinematografie, leč svou poetikou a jistou ujetostí si v rámci (sub)žánru prostě nejvyšší hodnocení zaslouží. Nemám zrovna v lásce slovo >kultovní< , ale Barbarella je věčná :-)... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $9miliónovTržby USA $613,285Tržby Celosvetovo $623,000KLENOT MEDZI CÉČKAMI !!! Tak krásna naivita, ľahkosť, iskrivosť, vášeň, odrovnávajúce dialógy všetky možné zábrany, ladiaca hudba a pesničky, plus prezliekanie odevu-neodevu každých 5minút hlavne kúzelnej predstaviteľky v podobe očarujúcej Jane Fonda sa len tak nevidí a asi vidieť nebude. Od filmu som nevedel čo mám čakať a dostal som toľko že ani vo sne by som toľko čakať nemohol. KÚZELNÝ FILM, ktorý predbehol dobu, pobavil a moc, moc zašmáknul. /100%/ ()

Reklama

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Barbarella od začátku do konce odpovídá sloganu „anything goes". To jest slavnému principu, který zní: „cokoli jde". Jinak řečeno: ve vědecké praxi může být, z dobrých důvodů, kdykoli překročeno každé metodologické pravidlo - což je názor, který propagoval již Einstein a jiní vědci, např. Feyerabend. Anarchismus podle nich napomáhá dosažení pokroku a věda založená na zákonech a pořádku uspěje pouze tehdy, když jsou v ní příležitostně dovoleny anarchistické tahy. V kinematografii platí totéž, ovšem Barbarella překračuje metodologická pravidla až tak, že vystupuje z ohraničené oblasti regulérního filmu kamsi do pásma nefilmového fantasy braku Planeta Krull, jehož je Barbarella sci-fi ekvivalentem. Nejvíc ze všeho mě pobavilo, kterak se neherečka Jane Fonda neustále producírovala před kamerou a odmítala sic jen na moment odpochodovat pryč. Osobně si myslím, že scénář i režisér s jejím lopaťáckým herectvím počítal. Že si z ní režisér Roger Vadim vystřelil a ona to chudinka ani nezjistila. A nebo to celé byla součást hry i z její strany, to je taky možný. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 2020: Ona je zlatíčko, ale stačilo by jí tak 60-70 minut. ---- Tohle vidět v roce 1968 musel být zatraceně velký zážitek. Barbarella je naducaný obláček plný sexy hračiček a krásných kulis. Úvodní titulková sekvence je nejvíc sexy ever. Pak následuje půlhodina poznávání nového světa a snových krajinek. Po ní se už řeší (dnes trochu unilý) příběh, což je škoda - raději bych víc a víc z té vesmírné nádhery. Co dodat - krása, nápaditost .. .a taky 42 roků od premiéry, takže nějaký zběsilý mazec nečekejte. ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Dokonalý film odrážející bujarou dobu! Jane Fondová - největší sexbomba a marxistka hollywoodu odhalí ňadra a přitom zachrání vesmír svým sexuálním appetitem. Dokonalý, psychadelický obraz světa - spíš vesmíru, v němž rozkoš hraje nejdůležitější roli. Já myslím, že jde o rozkošnou záležitost, která potěší na duchu když je člověk sexuálně frustrovaný. Plno podivuhodných erotických mašin a pomůcek - obří vodní dýmka a hlavně orgastické varhany! Krásné, sprosté, barevné a hlavně lechtivé.... ()

Galerie (73)

Zajímavosti (16)

  • Scéna, kdy letí slepý anděl Pygar prostorem s Barbarellou v náručí, probíhala následovně: Specialisté na dálkové ovládání vymysleli rafinovanou konstrukci: ze zeleného pozadí vyčnívala vodorovně obrovská ocelová otočná tyč, na kterou byly mocnými šrouby a háky upevněny dva kovové korzety. Jeden byl vyroben na míru Johnovi Phillipovi Lawovi a druhý pro Jane Fonda a oběma jim co nejtěsněji přiléhaly k tělu, protože na nich museli mít oblečené ještě filmové kostýmy a celé to nesmělo vypadat moc bachratě. Byla to nepopsatelná bolest. Nikdo nepomyslel na partie „tam dole“ a tíhu obrovských křídel, které anděl ještě měl. Představitel Pygara byl přesvědčen, že jeho sexuální život bude předčasně ukončen. [Zdroj: Jane Fonda – kniha Tak šel můj život] (Pavlínka9)
  • Úvodní scéna – svlékání kombinézy, fungovala následovně: Kabina kosmické lodi byla postavena v ateliéru obráceně, tedy vzhůru nohama, takže směřovala nahoru ke stropu obrovského zvukového studia. Místo podlahy byla na dekoraci umístěna tlustá skleněná deska a kameru zavěsili technici na konstrukci tak, že zabírala kabinu pod sebou skrz tuto skleněnou „podlahu“.  Jane Fonda pak musela vyšplhat po žebříku na sklo, aby byla v záběru nad kabinu a celá situace tak vytvářela iluzi, že se vznáší ve vzduchu. [Zdroj: Jane Fonda – kniha Tak šel můj život]
    (Pavlínka9)
  • Tvůrcem Barbarelly je Jean-Claude Forest, který komix publikoval v roce 1962. (JOHN.NY)

Související novinky

Tvůrce Drive a sexbomba Barbarella?

Tvůrce Drive a sexbomba Barbarella?

25.06.2012

Vesmírnou agentku, která umí ženské zbraně používat ještě zručněji než zbraně klasické, stvořil legendární komiksový tvůrce Jean-Claude Forest. Celosvětově ji ale striptýzem v beztížném stavu… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Pořádně žhavá špionáž

Pořádně žhavá špionáž

14.04.2008

Kočky, zbraně, těsné kostýmy z lesklé kůže, nebezpečné mise. Tak to máme rádi. A hlavně ať to není nějaký bourneovský klon v sukních! Nebojte, žádné další pokusy o realistickou špionáž u… (více)

Režiséři nestávkují...

Režiséři nestávkují...

09.11.2007

Alespoň prozatím. Ale když si scenáristé, jejichž vzpoura momentálně v Státech probíhá (a už to vážně postihlo několik připravovaných filmů a hlavně televizi, kde je přeci jen výrobní doba pořadů… (více)

Reklama

Reklama