Reklama

Reklama

Barbarella

  • Francie Barbarella (více)
Trailer

Obsahy(1)

Barbarella (Jane Fonda), mezihvězdná zástupkyně Země 41. století, má za úkol najít vědce jménem Durand Durand z planety Tau Ceti. Durand Durand vynalezl mocnou zbraň Positronic Ray. Země je nyní mírumilovná planeta a zbraně jsou pro pozemšťany něco zcela neslýchaného. Tau Ceti se zdržuje v neznámé oblasti vesmíru, kde je velmi pravděpodobné, že zbraň padne do nesprávných rukou. Barbarella se v psychedelické vesmírné lodi plné okouzlujících oblečků vydává na Tau Ceti, kde bohužel ztroskotá. To jí ovšem nebrání, aby pomalu ale jistě vědce vystopovala. Přesouvá se z jedné exotické lokality do druhé a při plnění svého úkolu objevuje kouzlo mezihvězdného sexu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Ať dám jakékoli hodnocení, žádné z nich nedokáže plně vyjádřit mé pocity z filmu. Od úchylné zábavy, kterou by si žádný sci-fi fanoušek neměl nechat ujít po okamžiky čirého filmového zoufalství. Film doslova uvězněný v době svého vzniku, nekoncepčnosti a hromadě plastiku, a který by bez Jane Fondové nejspíš skončil bůhví kde. A nezapomeňte, heslo je: Llanfairpullguyngyllgogerychwrndrobwllllantysiliogogogoch. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Otvárací antigravitačnýstriptíz v štýle koláží Karola Barona je skvostný. Rovnako tak útočné kúsajúce bábiky. Zvyšok bol vizuálnou prezentáciou akejsi vesmírnej Angeliky, ktorá kam príde, tam sa láskou rozdá. Kostýmy i dekorácie kontumačne porážajú a dej zápasu medzi agresiou a láskou. Na druhej strane, dobre vedieť, že anjela strážneho, i keď slepého ako patrón, má každý aj vo vzdialených galaxiách. Vo vzdialených hviezdokopách nekonečné prázdneho, pustého a temného vesmíru. Vydarená psychotropná rozprávka, nesúca sa na vlne kultúrnej od viazanosti 60. rokov. Zároveň ostražito sledovaná módnymi guruami, čiže návrhármi a poprockovými beatnikmi, ktorí sa vo filme náležite "vyřádili". ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kdokoli, kdo se jen trochu víc zajímá o postavu Rogera Vadima, musí kategoricky odmítnout představu, že by v případě Barbarelly šlo o záměrnou parodii žánru nebo naopak o vážně míněný film, který se tvůrcům vymkl z rukou. Vadim jednoduše chtěl natočit odlehčený softerotický snímek v kulisách komiksového scifi světa. A to se mu s pomocí mladistvých vnad Jane Fondové taky podařilo. Není to dobrý film, ale má tak zábavně pokleslou až brakovou formu, že leckoho může přitahovat. Na scifistickém žánru skutečně pouze parazituje. Fondová účinkování v Barbarelle považovala za větší chybu než všechny své rozvody a milostné avantýry dohromady a vzhledem ke své feministické orientaci měla vlastně recht. Film je jedním z komerčních důsledků krize filmového průmyslu 60. let, kdy se hledaly nové formy vyjádření a taky meze možného. Erotika ve filmu obsažená dnes působí beznadějně směšně a naivně, ale jen o několik let dřív by se takový film vůbec nedostal do distribuce. Celkový dojem 30 %. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vizuálně a hudebně vynikající! Jasně, žádné počítače, ale ty nápady mají své kouzlo. Temný labyrint, komnata snů, cela k usmrcení pomocí ptáků a hlavně - kostýmy! Ano, Franci a Itálie, dvě módní velmoci, jinak to ani nemůže být. Nejen kreace J.Fondaové, ale i obyvatel paláce jsou úžasné. Ostatně Jane je k nakousnutí a úvodní striptease ve stavu beztíže je komický a vzrušující současně. Příběh je přímočarý, což mi vůbec nevadilo. Comicsové adaptace už takové často bývaly (i bývají). Jak jsem se stále více na hlavní hrdinku díval, bylo mi jasnější, proč uhranula Káju Saudka - typická comicsová šťabajzna! A jméno vědce si vypůjčila jedna z předních kapel new wave 80.let (nejen). ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém hlavní hrdinka připraví o panictví slepého anděla a posléze je "mučena" na hrůzném přístroji zvaném "orgasmatron"!!!;) Jane Fondová je tu navíc opravdu šťavnatá a úvodní scéna se striptízem ve stavu bez tíže už pro mě asi navždy zůstane symbolem 60. let (minulého století). ***Věděli jse, že: Najít herečku, která by roli promiskuitní kosmonautky Barbarelly přijala, se ukázalo jako více než velký problém. Rachel Welchová ji odmítla rovnou a když se ji producent Dino de Laurentis pokusil vnutit vycházející hvězdičce Virně Lisiové, rozplakala se, zrušila svůj hollywoodský kontrakt a vrátila se zpět do Itálie.//Natáčení filmu připomínalo jeden veliký mejdan, který přilákal i spoustu tehdejších hvězd. Terryho Southerna přijel navštívit jeho kamarád John Lennon a vajíčka jim smažila Joan Bazeová. Černou královnu si zase zahrála Anita Pallenbergová, přítelkyně Keitha Richardse z Rolling Stones.// Role Barbarelly později ležela Fondové natolik v žaludku, že přiměla svého manžela - digitálního magnáta Teda Turnera - aby film koupil a strčil ho do archivu, kde vydržel až do roku 1991. Důvodem jeho znovuvytažení na svět byl rozpad jejich manželství. Pokaždé, když se dvojice pohádala, zavolal Turner do své televize Superstation WTBS a přikázal pouštět Barbarellu. Jednu dobu ji stanice dokonce vysílala 4x týdně.// Skupina Duran Duran získala své jméno právě podle hlavního záporáka z "Barbarelly". Jejich první singl se pak jmenoval "Eletric Barbarella".//Ve Vídni můžete vidět muzikál "Barbarella", k němuž složil hudbu Dawid Stewart z Eurythmics.*** ()

Galerie (73)

Zajímavosti (16)

  • Zpětně nahlíženo je neuvěřitelné, že tento snímek zakoupila Ústřední filmová půjčovna v době, kdy vidět americký snímek v televizi či v kině bylo svátkem. Film je navíc plný erotických scén a  jedná se o komiks, který byl vnímán totalitním režimem jako typicky americký úpadkový žánr. (sator)
  • Ve Vídni můžete vidět muzikál Barbarella, k němuž složil hudbu Dawid Stewart z Eurythmics. (Divočák)
  • Barbarella byla prvním komiksovým charakterem, který se dočkal vlastního filmu. (Divočák)

Související novinky

Tvůrce Drive a sexbomba Barbarella?

Tvůrce Drive a sexbomba Barbarella?

25.06.2012

Vesmírnou agentku, která umí ženské zbraně používat ještě zručněji než zbraně klasické, stvořil legendární komiksový tvůrce Jean-Claude Forest. Celosvětově ji ale striptýzem v beztížném stavu… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Pořádně žhavá špionáž

Pořádně žhavá špionáž

14.04.2008

Kočky, zbraně, těsné kostýmy z lesklé kůže, nebezpečné mise. Tak to máme rádi. A hlavně ať to není nějaký bourneovský klon v sukních! Nebojte, žádné další pokusy o realistickou špionáž u… (více)

Režiséři nestávkují...

Režiséři nestávkují...

09.11.2007

Alespoň prozatím. Ale když si scenáristé, jejichž vzpoura momentálně v Státech probíhá (a už to vážně postihlo několik připravovaných filmů a hlavně televizi, kde je přeci jen výrobní doba pořadů… (více)

Reklama

Reklama