Reklama

Reklama

Red Dog - psí legenda

  • Austrálie Red Dog (více)
Trailer

Do malého austrálskeho mesta Dampier privezie robotník Jack Collins (Noah Taylor) psa, ktorý mu skrížil cestu v červenej púšti a svojvoľne naskočil do auta. Red Dog, ako ho pomenujú, sa zakrátko stane verným spoločníkom všetkých zamestnancov spoločnosti Hamersley Iron, ktorá v okolí ťaží železnú rudu. Pes však neuznáva jedného pána a radšej si žije svoj nezávislý život. Všetko sa zmení vo chvíli, keď stretne vodiča robotníckeho autobusu, Američana Johna Granta (Josh Lucas), s ktorým ho spojí jedinečné puto, výnimočné porozumenie a skutočné priateľstvo. Nič však netrvá večne. Keď John po tragickej nehode umiera, pes opäť čelí samote. Znova sa vydáva na púť a hľadá svojho pána. Stáva sa austrálskou legendou a pútnikom, ktorý v rôznych častiach Austrálie spoznáva nových ľudí. Hľadanie zmyslu svojej cesty ho nakoniec zavedie po mori až na ďaleké japonské ostrovy. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Red Dog je snímek, který je zajímavý svým způsobem vyprávění - prolínání současnosti a minulosti. Příběh psa, který pro komunitu australského Dampieru znamenal víc než mnozí lidé, je místy úsměvný, dramatický a s blížícím se závěrem i dojemný. Proti Hačikovi není takovou ždímačkou slzných kanálků, ovšem na úroveň snímku Marley a já se s přehledem dostane, v mnohém jej možná i předčí. Už během sledování nezbývá nic, než smeknout klobouk před tím, jak psi dokáží hrát. :) Jeden psí pohled vydá za řadu lidských slov a vět. Chtěl jsem hodnotit 4*, ovšem za závěr a finální titulkový epilog musím hodnocení zvednout a zaokrouhlit na plný počet....Tak přece ho našel... ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Moje srdíčko bije radostí jako o závod. Proč my tak krásné filmy neumíme?, vždyť to vypadá tak jednoduše... Jedna krásná australská kelpie mi opět ukázala,proč je tak báječné mít psího společníka - nikdo vás nebude milovat víc. Tak nádherně natočené vyprávění s takovými sympatickými a přitom tolik rozmanitými postavami, to naprosto předčilo jakákoliv má očekávání. Tak přirozený film jsem dlouho neviděla, jsem ráda, že ještě pořád existuje někdo, kdo dělá film s láskou. Konec mě dojal. Jen je mi líto, že Koko rok na to skutečně zemřel, přitom mohl mít ještě kus života před sebou. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ačkoli mám zvířátka velmi rád a pejsky obzvlášť, přičemž nejenom v žaludku, tak zdejší nadšení sdílet úplně nemohu. Vlastně jej nemohu sdílet prakticky vůbec. Tento příběh mě nějak prostě nedokázal dojmout, ba dokonce ani pobavit. Tahle psí věrnost mi přijde úplně normální, soudě dle životních zkušeností. Ze sekce humoru se sem tam objeví příjemná historka tamějších australských vidláků. Většinu stopáže se bohužel neděje prakticky nic, některé mini příběhy jsou úplně trapné a člověk se tak maximálně může kochat příjemnou australskou pustinou. Dost otravným jsem shledal i ten románek, který naštěstí neměl dlouhého trvání. Nějak jsem tím vším proplul absolutně bez emocí a všechny nachystané kapesníčky budu muset použít pro nějakou jinou situaci. Ani pokud se pokusím být tím nejdobrosrdečnějším tvorem na Zemi, tak stejně více než hvězdu dát nedovedu. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatelky mat.ilda. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film so psom v hlavnej úlohe nemusí byť len kvázi bláznivá rodinná komédia, alebo prefabrikovaný doják. Môže ísť aj o príjemnú indie záležitosť z austrálskeho vidlákova, kde hrajú herci len miestnych či prisťahovalých redneckov. Logiku v tom hľadať netreba, ide aj o to, v akom nastavení si film pozriete a aký pocit z neho budete mať. Objektívne by som dal hviezdičiek menej, ale práve kvôli tomu rozpoloženiu pri sledovaní a príjemnému pocitu po konci nemám problém s vyšším hodnotením. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tulák z dampierských plání. Často se nadýmající, autority ignorující, náruživý stopař (ne v tom pravém psím slova smyslu) a nezištný architekt lidských osudů. Když se o někom vyprávějí vzkazky už za jeho života, stává se legendou.. Po technické stránce to sice stojí za kočku, ale sálá z toho lidskost a pozitivní energie. Bylo vaše srdce kdysi atakováno němou tváří, čekající na Gerea, jenž nečekal heart attack? To samé umí i australský rudý gentleman.. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Filmovalo sa v austrálskych mestách Adelaide, Dampier, Karratha a Pilbara. (MikaelSVK)
  • Rasa titulního psího představitele je Australská kelpie, která byla do Austrálie přivezena prvními skotskými přistěhovalci. Plemeno získalo oblibu u australských farmářů jako šikovný pastevecký pes s dobrými předpoklady k výcviku. (Beastmaster4)
  • Koko musel před natáčením absolvovat výcvik, který obsahovalo dokonce i základní povely. (R´Hell)

Reklama

Reklama