Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupince přátel se přihodí na opuštěné silnici autonehoda. Po probuzení zjistí, že jeden z nich beze stopy zmizel. Uprostřed ničeho, obklopeni pouze kukuřičnými lány se ostatní vydají skrze jeden z nich a na jeho konci dorazí k opuštěnému domu. Mladí přátelé však velmi brzy zjišťují, že se tu dějí nevysvětlitelné věci. (Bloody13)

Recenze (179)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kukuřičné smetí.. Že auto v nízké rychlosti sjede do příkopu u cesty a všichni připoutaní pasažéři přitom upadnou do bezvědomí, mě zas až tak nepřekvapilo, ale neznalost Bible u americké mládeže ano! Když vidím u pole ceduli s nápisem: „GEN 4:11“, musím vědět, že to smrdí bratrovraždou na Kainův způsob a ne, že se tu chystá před čtvrt na pět koncertovat Phil Collins s kapelou! Složení osazenstva k porážce klasické (realista, dýchavičný intelektuál, sportovec a jeho vyvinuté řezivo), atmosféra krom šicí dílny řídká, pointa připomínající hraní šachu bez figurky krále a herecké výkony na hranici bídy a mizérie (vyjma vrány a kukuřičných lánů). Mimochodem, tato plodina je vzhledem ke svému charakteru dokonalý prvek pro hororové kejkle, protože levandule je moc romantická, v řepce by Kateřině Jacques pošlapali biopalivo, v jeteli se není kde schovat a v konopném poli by za chvíli všichni seděli hození do pohody pod strašákem (do zelí) a sháněli něco k snědku.. Jestli nějaký „corn“ horor, tak dvojku Jeepers Creepers. Ne, že by byla lepší, ale alespoň po ní člověk nedostane chutě na vařenou, lehce osolenou kukuřici a vraždu režiséra.. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Rozhodně horor na úrovni lehkého nadprůměru, který neurazí. Pár věcí mi, ale bohužel vadilo neskutečně. Například zapalovač výjimečně nefungoval v kritický moment a závěr. Nevím proč, ale na ohrané věci už nejsem asi moc zvědavý. Atmosféra byla sice příjemná, která se odehrávala v kukuřici a hlavně v noci (příště si rozmyslím jít v noci na kukuřici). Nějaké scény stojí za to zmínit je. Nejvíc mě ale stejně dostávaly scény v baráku a když si první strašák (myslím tím ženskou), šila masku a přibíjela si hřebíky do prstů. Z toho jsem měl nepěkný pocit. Jinak slabý scénář, jako vždy, ale naopak snesitelnější děj, i když mohl být daleko lepší. Husk tedy nepovažuji za horor, který rychle smetu ze stolu, ale jako příjemnou nadprůměrnou jednohubku.. 6/10 = 60% ()

Reklama

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Krásne klasický námet, parádne prevedený strašiaci, perfektné prostredie kukurice, leto a starý dom... Tak toto môžem vždy, pri Husku som sa aj párkrát zľakol, a super je, že sa film snaží po celú stopáž udržiavať krásne napínavú, zimomriavkovú atmosféru, podporenú dobrou horrorovou, a v prípade potreby i údernou hudbou. Páčil sa mi taktiež príbeh, do filmu sadol ako uliaty, vrátane scarecrow zombies. Strihovo síce mohli strašiaci hlavne v prvej polovici spomaliť a viac ukázať svoje parádne masky, ale čert to ber, radosť z filmu to nekazilo. Len viac takýchto klasických peciek! ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Průměrná vyvražďovačka v kukuřici. Hlavním problémem je scénář, režie je celkem obstojná. Film má plno nesmyslných pasáží, které nedávají smysl (například úplný konec). Vyvražďovačky pro teenagery mám rád ale musí mít něco, co předešlé neměly. Tento film nepředvedl nic super originálního, příběh bych dokázal napsat sám a to je špatná známka. Jednohubka, ke které se už nevrátíte. 60% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po šesti letech se Brett Simmons konečně dočkal a mohl natočit celovečerní film o strašákovi a domu v kukuřičných lánech, který divákům poprvé nabídnul v krátkometrážním snímku z roku 2005. S vidinou většího rozpočtu se pokusil dovést k dokonalosti své nápady, které nám tehdy představil. Bohužel nemůžu tvrdit, že by se mu to zrovna dvakrát povedlo. Film má podle mého naprosto stejnou kvalitu, jako jeho krátkometrážní bratříček. Jako jediné plus vidím v mnohem (místy) propracovanější atmosféře, která se ovšem i tentokrát dost zadrhávala. Možná za to mohl fakt, že jsem short na rozdíl od většiny diváků viděl jako první a tak už mne tu moc věcí nedokázalo překvapit. Filmy, jejichž děj se odehrává v kukuřici mám docela rád a to hlavně díky Kukuřičným děckám, ale tentokrát mě velice zklamal výběr herců. Ti předvedli hodně podprůměrné výkony a snad jako jedinou můžu pochválit Tammin Sursok, která své mužské kolegy o třídu předčila. Jako další velké mínus vidím to, že celý děj byl hodně nevyvážený, atmosféra proměnlivá jak počasí a pořádnou dávku napětí aby zde člověk pohledal. Samozřejmě se tu vyskytuje několik světlejších okamžiků, jenže ty už nedokáží zachránit průměrnost tohoto filmu. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu trvalo 18 dní a aj keď bol snímok natočený v auguste 2009, do distribúcie sa dostal až v januári 2011. (beso74)

Reklama

Reklama