Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nad královským hradem krouží stín velikého draka, princezna Karolína si s pláčem zkouší černé smuteční šaty a na nádvoří hoduje pár pozvaných princů. Při dobrém jídle probírají, co by se mělo podniknout. První princ navrhuje nabídnout drakovi místo princezny pár set poddaných, druhý zase soudí, že v království zanedbali prevenci a že by se to drakovi mělo rozmluvit, a třetí princ o tom pro změnu zase složil píseň. Postavit se drakovi se však žádnému z nich nechce… V podzámčí ale žije loutkář Vítek, který princeznu tajně miluje. On jediný se sám dokáže postavit nebezpečnému drakovi. Draka také nakonec s pomocí dobré čarodějky s podivným jménem Micimutr přemůže. Musí ale slíbit, že o své zásluze pomlčí, jinak se drakova síla vrátí. A tak musí jen trpně přihlížet, když je hrdinský čin připisován protivnému a nafoukanému princi Vladimírovi… Výpravnou pohádku o naději, že zázraky skutečně existují, pokud se sami o ně pokusíme, napsala Irena Dousková a režie se ujal Vít Karas, který do hlavních rolí obsadil herecké hvězdy v čele s L. Šafránkovou, J. Bartoškou, J. Kretschmerovou, V. Dykem, M. Šoposkou, O. Novákem a M. Dejdarem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (391)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Princ Bajaja udeřen do koulí dieselovým koštětem na Famfrpál aneb modernou vstříc horším zítřkům české pohádky. I když, spíše než pohádka špatné historické drama prolínající současnost, nebo fantasy, kterému záhy došly peníze i nápady. A v něm Libuška jako senilní jamajská domovnice, Bartoška s profilem pana Drtikola a Dejdar Ridi, co rád dávat do jídlo glukoza. Se ctí z toho všeho vyšel jen narcis-poeta Dick a ostrá tříhlavá saň, proti které je drak Mrak aspirant na Nobelovu cenu míru.. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

"Micimutr“ se marně pokouší vzkřísit dávno zašlou slávu českých filmových pohádek. Tady prostě a jednoduše žádná kouzla nepomohou. Nicméně alespoň závan poetiky i pohádkové atmosféry se zachytit podařilo. Tříhlavý dráček se kupodivu docela povedl (škoda, že se na plátně moc neohřál), způsob propojení Prahy 21. století s pohádkovou říší je s přimhouřením obou očí přijatelný a přiměřeně naivní dějová linie umožní dobru zvítězit nad zlem ... I když na závěr musím říct, že princezna Karolína ve mně nevzbuzuje žádné přehnané sympatie - takže ani happy end mi nepřináší žádné mimořádné potěšení ... 2,5* ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Bajaja? Banene!!! Vývary z odvarů a šmytec a šáteček... Komentář? Proč? Už mě to při všech těch nedávných tušašských srajdách pomalu přestává bavit. Ztráta času - a zadarmo vší té sebrance už radit nebudu! . . . Leda tak lejno jedno... Dvojka (myšleno po-kra-čo-vá-ní - milé stádečko, byť nikdy nebude - a celá ta veřejnosrádní si z vás dělá akorát prdel, protože >parta< pochopila včas, že v kinech by prodělali i ty z draka pokaděný trenky) by se mohla jmenovat "Pičifotr" a mohl by to bejt ještě větší (k)akčňák na chechtáky... Se špetkou toho >rodinného< incestu, že... A proč ne? Vysype to zasouložilým údmělcům třeba ještě větší love - a po nás kočkování, ne?... %-/.. . . . A proč si z toho zase dělám >anál< ? Tak dívali jsme se snad všichni, ne? Nenene... ...D/úd/láájdáááá... - - - P.S. Jsem teda netušil, že Barťák potřebuje takový trapný pračky na ty svoje >vejvary< ? %-(.. - - - - - (Poprvé a naposledy viděno málem s kostí v krku na jéžiškoffským dýchánku 24.12.2011 u maminky /ta moje mutr teda ale jinak fak za nic nemohla/ na >cicilotří jebničce< , hodnocení 733., s pardonem ústnatý pičimentář zde naprosto lhostejný a s oprávněným otrávením a ranním úšklebkem čili odstupem jako dvaaosmdesátý - 24.12.2011) ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Jsem notně na rozpacích, protože nebýt té reálné linie, šla bych asi s hodnocením výš. Ale ten malý spratek, co uměl jen nadávat, mi lezl na nervy a samotná Micimutr také není zrovna příjemná postava (ale asi je to tím, že Libuši Šafránkovou nemám moc ráda). Princezna i loutkář jsou příjemní, Dyk si slizouna užívá, ale pohádce doslova kraluje Batroška. "Kvůli tomuhle mám dvacet let dřevěnou hnátu...." Škoda velmi často opakovaných vtipů a replik. Třeba královna Jaroslava za celou pohádku neřekla prakticky nic jiného, než že princ je fešák a hrdina. Micimutr není úplně špatná pohádka, trochu horší průměr. Víc se těším na Bambitku. P.S. A to Dejdarovo vaffanculo si tvůrci mohli odpustit. Vulgarismy, i když italské, v pohádce prostě nemají co dělat. ()

Sinn 

všechny recenze uživatele

Když nepočítám překvapivý návod pro pedofily přímo od Libušky (Máš rád pohádky? Pojď se mnou do pohádky, ale musí to být naše tajemství, tak pojď, neboj se.), byla to milá nenáročná zábavička s ne moc hezkou princeznou a krásným loutkařem (už v Lidicích jsem na něj koukala s pusou dokořán, fešák, že jo?). ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Marika Šoposká a Vojtěch Dyk se setkali před kamerou již v roce 2009 při natáčení televizního filmu Rytmus v patách. (claudel)
  • Drak vzniknul pomocí počítačové 3D animace v Grafickém studiu České televize. (Lynette)
  • Hrad Zvíkov byl částečně graficky přeměněn. (TuristikaJi)

Reklama

Reklama