Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nad královským hradem krouží stín velikého draka, princezna Karolína si s pláčem zkouší černé smuteční šaty a na nádvoří hoduje pár pozvaných princů. Při dobrém jídle probírají, co by se mělo podniknout. První princ navrhuje nabídnout drakovi místo princezny pár set poddaných, druhý zase soudí, že v království zanedbali prevenci a že by se to drakovi mělo rozmluvit, a třetí princ o tom pro změnu zase složil píseň. Postavit se drakovi se však žádnému z nich nechce… V podzámčí ale žije loutkář Vítek, který princeznu tajně miluje. On jediný se sám dokáže postavit nebezpečnému drakovi. Draka také nakonec s pomocí dobré čarodějky s podivným jménem Micimutr přemůže. Musí ale slíbit, že o své zásluze pomlčí, jinak se drakova síla vrátí. A tak musí jen trpně přihlížet, když je hrdinský čin připisován protivnému a nafoukanému princi Vladimírovi… Výpravnou pohádku o naději, že zázraky skutečně existují, pokud se sami o ně pokusíme, napsala Irena Dousková a režie se ujal Vít Karas, který do hlavních rolí obsadil herecké hvězdy v čele s L. Šafránkovou, J. Bartoškou, J. Kretschmerovou, V. Dykem, M. Šoposkou, O. Novákem a M. Dejdarem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (391)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se nešťastnou náhodou dostal ke sledování tohohle českého "velkofilmu", když už ho na mě Vánoce vychrlily. A bylo to přesně tak špatné, jak jsem čekal, že to bude. Nulový příběh, ubohé triky, trapní herci... Česká pohádková tvorba jde od revoluce do prdele a v čele s Troškou brzy narazí na samotné dno. 25% ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Jen doufám, že i když matka koček vyhrála ve sledovanosti nad Popelkou, že si snad někdo v České televizi nebo produkčním týmu nebude myslet, že se nedá nic zlepšovat. Místy blbě odehrané, nepřirozeně až bídně napsané, hloupě statické a tak dále. Možná slibné, možná potenciální, ale ani ne dobré, jen náznak něčeho lepšího v budoucnu. Hodně štěstí do příště, i kdyby bez Libuše Šafránkové, která tvůrcům v podstatě zachránila krk před blamáží. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pohádka samotná by byla v pohodě, ale v kombinaci se současností to trošku přehnala. Stejně tak samotná princezna Marika Šoposká mi v porovnání s takovou Terezkou Voříškovou vůbec nesedí. To je ale se zápory vše. Jinak se jedná o milou a fajnovou pohádku s překvapivě dobrými efekty, především draka. I když, znova si ji už asi nepustím. A to si myslím, že je u pohádky to nejdůležitější. I když...bůhví. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

To prolnutí se současnotí je teda těžkej ulet, kterej naprosto zbytečně ubíjel pohádkovost příběhu. Vykreslení nespravedlnosti bylo dobrý, ale z mého pohledu se nepovedlo obsazení. Výtka se samozřejmě netýká Jirky Bartošky, týká se především Vojty Dyka, já prostě tyhle obejdy z holešovický tržnice nemusím. Vojta Dyk se hodí spíš jako štamgast do kadeřnictví než jako herec do filmu, ještě ke všemu do role prince co bojuje o přízeň princezny, vždyť co by si chudák holka s takovým buchťákem počala. Co se týká Mariky Šoposké, tak to je krásná holka a dobrá herečka, ale až na princezny, ona působí hrozně silně a charismaticky, ale totálně jí tady chyběla křehkost, zranitelnost a nevinnost, třeba právě v porovnání s naší dlouholetou princezní jedničkou Libuškou Šafránkovou, ale jinak mám Mariku hodně rád ať už jako herečku nebo jako hezkou holku, to zase aby si nemyslela, až to bude číst. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Nastavený trend troškovské ztřeštěnosti a honby za vypočítavou efektností, upozaďující přirozené vykreslení pohádkového prostředí, není bohužel ani přibrzděn, natož zastaven novým větrem na režisérské stolici v podobě mladého režiséra Karase, na něhož Česká televize vsadila při výrobě letošní štědrovečerní pohádky. ~ Nadprůměrné efekty sice kvituji, stejně jako snahu o propojení pohádkového světa s realitou současnosti, nesmířím se však (mimo jiné) s nulovou atmosférou a donebevolajícím úpadkem jazykové úrovně. ~ Námět není zas tak špatný, Micimutr nabízí i poměrně novátorské postupy a zajímavé momenty, přesto je realizace dle mého bohužel zlá (= zaměřená na kýžený efekt a akčnost scén). ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Drak vzniknul pomocí počítačové 3D animace v Grafickém studiu České televize. (Lynette)
  • Marika Šoposká a Vojtěch Dyk se setkali před kamerou již v roce 2009 při natáčení televizního filmu Rytmus v patách. (claudel)
  • Hrad Zvíkov byl částečně graficky přeměněn. (TuristikaJi)

Reklama

Reklama