Tajemné drama jedné rodiny ve spleti vášní, smrti a zločinu. Lásku mladého dřevorubce Jaška k Etelce, dceři majitele pily, ohrožuje tragédie, která se odehrála kdysi dávno na samotě v horách. Minulost se vrací v podobě neznámého muže, jenž se jednoho dne objeví na pile. Filmová balada na motivy povídky slovenského klasika Dobroslava Chrobáka.(NFA)
Tajomná dráma jednej rodiny v spleti vášní, smrti a zločinu. Lásku mladého drevorubača Jaška k dcére majiteľa píly Etelke ohrozuje dávna tragédia, ktorá sa odohrala na samote uprostred hôr a prinútila Faktora uzavrieť sa s dcérou pred svetom i ľuďmi. Minulosť sa však opäť vynára v podobe tajomného muža, ktorý jedného dňa prichádza na pílu... Na motívy poviedky slovenského klasika Dobroslava Chrobáka scenár napísal Eduard Grečner.(oficiální text distributora)
Je to natočené trochu staromódně, ale kultivovaně, s citem pro filmovou řeč. Příběh je poutavý a herci sympatičtí a přesvědčiví. Kromě Horvátha, který je poněkud křečovitý (a bohužel to není poprvé). Pro mě jeden z nejlepších slovenských filmů 90. let.(15.6.2009)
Príjemné prekvapenie. Poetické ladenie príbehu s teplými jesennými farbami je v kontraste s temnou minulosťou jednej rodiny. Braňa Mišíka ( Jašek ) nahovoril Ján Tréger a Ernesta Šmiguru Vlado Minarovič.(7.5.2011)
Prubner
Martin741
Pch, ze prijemne prekvapenie, scenar je nudny az strach a dokopy sa nic nedeje. 5 %(2.2.2013)
Flego