Eduard GrečnerScénář:
Eduard GrečnerKamera:
Laco KrausHudba:
Jozef MalovecHrají:
Zuzana Kapráliková, Braňo Mišík, Ján Tréger, Emil Horváth ml., Štefan Kožka, Ernest Šmigura, Vladimír Minarovič, Ján Kroner ml., Adela Gáborová, Ivan Giač, Juraj Kováč, Michal Monček (více)Obsahy(1)
Tajemné drama jedné rodiny ve spleti vášní, smrti a zločinu. Lásku mladého dřevorubce Jaška k Etelce, dceři majitele pily, ohrožuje tragédie, která se odehrála kdysi dávno na samotě v horách. Minulost se vrací v podobě neznámého muže, jenž se jednoho dne objeví na pile. Filmová balada na motivy povídky slovenského klasika Dobroslava Chrobáka. (NFA)
(více)Recenze (3)
Príjemné prekvapenie. Poetické ladenie príbehu s teplými jesennými farbami je v kontraste s temnou minulosťou jednej rodiny. Braňa Mišíka ( Jašek ) nahovoril Ján Tréger a Ernesta Šmiguru Vlado Minarovič. ()
Pch, ze prijemne prekvapenie, scenar je nudny az strach a dokopy sa nic nedeje. 5 % ()
Je to natočené trochu staromódně, ale kultivovaně, s citem pro filmovou řeč. Příběh je poutavý a herci sympatičtí a přesvědčiví. Kromě Horvátha, který je poněkud křečovitý (a bohužel to není poprvé). Pro mě jeden z nejlepších slovenských filmů 90. let. ()